Jäitkö ilman opiskelupaikkaa – katso tästä yleisimmät virheet välttääksesi ne

Yleisimmät kolme virhettä epäonnistuneen pääsykokeen jälkeen

Virhe 1: ”Pidän välivuoden ja menen töihin”

Työkokemuksen hankkiminen on hyvä juttu. Sen eteen ei kuitenkaan kannata riskeerata korkeakoulututkintoa, koska tutkinnon hankkimisella on niin suuri tuloja nostava ja urakehitystä edistävä vaikutus. Välivuoden pitäminen lisää dramaattisesti todennäköisyyttä, että tutkintoa ei tule koskaan hankittua. Varmista ensin opiskelupaikka ja pidä välivuosi vaikka kahden vuoden kuluttua valmistuttuasi kauppatieteen kandidaatiksi.

Virhe 2: ”Pyrin vuoden päästä uudestaan”

Valtion korkeakouluun pääseminen ensimmäisellä kerralla onnistuu vain harvalta. Jos ensimmäisellä kerralla ei kuitenkaan tärppää, ei kannata jäädä odottelemaan uusia yrityksiä tietämättä montako vuotta niissä tosiasiassa vielä kuluu. Aloittamalla sen sijaan opinnot HELBUSissa tänä syksynä saat varmasti tutkinnon ja voit hakea valtion yliopistojen maisteriohjelmiin sen jälkeen.

Virhe 3: ”Käyn nyt intin alta pois”

Asevelvollisuuden suorittaminen ennen opiskelupaikan varmistamista johtaa lähes varmasti kahteen välivuoteen. Ensimmäinen menee armeijassa ja koska sinä aikana ei pysty lukemaan pääsykokeeseen, seuraa tästä myös toinen välivuosi. Opiskelupaikka kannattaa aina varmistaa ennen armeijan aloittamista.

Suorita sen sijaan kansainvälinen kauppatieteen kandidaatin tutkinto kahdessa vuodessa ja maisterin tutkinto yhteensä jopa alle 4 vuodessa.

HELBUS on uusi yksityinen kauppakorkeakoulu, jossa voit suorittaa englantilaisen  kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon. Valmistuminen on nopeaa ja voit parhaimmillaan saavuttaa suomalaista kauppatieteiden kandidaatin tutkintoa vastaavan Bachelor of Business Administration -tutkinnon hieman yli kahdessa vuodessa ja täydentää sen maisteriksi 1,5 – 2 vuodessa. HELBUS tarjoaa vaihtoehdon sinulle, jonka tähtäimessä on kansainvälinen ura liike-elämän palveluksessa.

Hakemalla HELBUSiin nyt, sinulle avautuvat mm seuraavat mahdollisuudet:

  • Tutkinto jopa kahdessa vuodessa:Voit aloittaa opintosi heti syyskuussa ja valmistut kesälukukausien ansiosta kandiksi nopeimmillaan kahdessa vuodessa. Saat virallisen kandidaatin tutkinnon ulkomaisesta yliopistosta. Eteneminen on HELBUSissa nopeaa siksi, että keskityt vain yhteen aineeseen kerrallaan.
  • Kansainvälistyt jo opintojesi aikana: HELBUSin professorit, jotka tulevat tunnetuista yliopistoista maailmalta, opettavat kukin vuorollaan omaa ainettaan kolmen viikon ajan. Kanditutkinnon viimeiselle vuodelle voit hakea yli 40 yliopistoon yli kymmenessä maassa tai voit etäopiskella sen  myös Suomesta käsin.
  • Ansaintapotentiaalisi paranee:Investointi koulutukseen on todennäköisesti elämäsi paras sijoitus ja voit ansaita sen takaisin jo parissa vuodessa. Korkeakoulun käyvä henkilö tienaa tutkitusti uransa aikana 316.000 euroa enemmän nettopalkkaa verrattuna tilanteeseen, jossa hänellä ei olisi tutkintoa.
  • Englanninkielentaitosi vahvistuu:HELBUSissa saat valmiudet kansainväliseen uraan opiskelemalla  englanninkielellä. Sinun ei kuitenkaan kannata olla huolissasi nykyisen kielitaitosi riittävyydestä. Englanninkielinen taloussanasto on uutta kaikille opiskelijoille ja siksi aloitat samalta viivalta kuin muutkin.
  • Et jää pääsykoerumbaan:Sinut valitaan HELBUSiin motivaatiotasi mittaavien esseekysymysten ja haastattelun perusteella, eikä esimerkiksi pääsykokeen tai aikaisempien arvosanojesi mukaan. Saadaksesi valintapäätöksen viikossa sinun täytyy täyttää vain hakulomake ja osallistua puhelinhaastatteluun.

Voit opiskella myös etäopiskeluna

HELBUSissa voit opiskella myös etäopiskeluna mistä päin maailmaa tahansa ja edetä omassa tahdissasi. Katso lisätiedot HELBUSin etäopiskeluohjelmasta tästä.

 

HELBUSin opiskelijat ovat tyytyväisiä valintaansa - Pontus Huttunen kertoo:

-  Haluan valmistua nopeasti ja nuorena. Työelämä kiinnostaa ja olen halukas tarttumaan haasteisiin ja oppimaan työssä. Näen nopean opiskelutahdin sopivan minulle paremmin ja auttavan minua saavuttamaan tavoitteeni nopeammin. Moduuliopetus tekee mahdolliseksi sen, että pystyn tekemään viiden vuoden opiskelut nopeimmillaan alle neljässä vuodessa. Päivittäinen luento klo 10-14 mahdollistaa myös sen, että voin tehdä iltatöitä koulun ohella. Tällaisella opiskelutahdilla on laitettava opiskelut ensisijalle, mutta yrittäjäperheessä eksyy aina töidenkin pariin. Vaikka opintopisteitä kertyy nopeasti, töille ja vapaa-ajallekin jää hyvin aikaa!

- Tykkään  tästä tehokkaasta opiskelurytmistä. Tulee tehtyä hommat ajallaan ja arvosanan saa heti parin viikon jälkeen. Opiskellut asiat ovat mielessä vielä kokeessa ja voi näyttää taitonsa heti. Opiskelu HELBUSissa muistuttaa aika paljon projektityöskentelyä ja uskon, että HELBUSin opiskelurytmi orientoi meitä työelämään hyvin.

- Ensimmäinen professori tunsi paljon Aasiaa ja oli asunut myös Ranskassa ja Jenkeissä. Älyttömän hyvä puhuja ja piti jutuillaan kiinni penkissä! Oli hyvä ja innostunut fiilis aloittaa opinnot HELBUSissa. Uusia professoreita odottaa aina mielenkiinnolla ja on virkistävää vaihtaa aihetta ja opettajaa näin tiheään tahtiin.

Ota tulevaisuus omiin käsiisi ja toimi heti!

Täytä hakulomake heti! Teemme valintapäätöksiä koko ajan ja sinulla saattaa olla opiskelupaikka jo ensi viikolla! Katso hakuohjeet täältä.

P.S. Mieti miltä sinusta tuntuu kahden vuoden päästä tästä hetkestä, jos a) sinulla on jo kandidaatin paperit taskussa ja mietit hakeako maisteriohjelmaan vai mennäkö töihin tai b) olet edelleen pyrkimässä pääsykokeen kautta kandidaatin tutkintoon.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo