Joululahjat: Pursotin ja puruleluja

Mitkä lahjat ilahduttivat saajaansa, entä mitä olisi kannattanut jättää ostamatta? Opiskelupaikka listasi joululahjoista kertynyttä palautetta.

Lapsille joulu on lahjoja, mutta aikuistuessa niillä ei ole enää niin suurta merkitystä. Useissa perheissä jopa sovitaan, ettei osteta mitään, tai että ostetaan vain tietyllä summalla. Ajatus on hyvä, ekologinen ja taloudellinen.

Eräässäkin perheessä ihasteltiin, kun joulupukki jakoi lahjoja perheen pienimmille. Aikuiset olivat sopineet lahjaboikotista keskenään. Yllättäen kuitenkin pukki lausuu myös kolmekymppisen "Leenan" nimen.

Tämän kasvoille leviää harmin puna. Hän on ollut hyvillä mielin ostamatta mitään, mutta nyt tilanne on nolo lahjan saajalle. Eikö tästä sovittu!

Mitä tästä opimme? Kun sovitaan, ettei osteta, niin ei osteta.

"Leena" jatkaa tarinaa ja kertoo saaneensa posliinitontun ja kauhean kynttilän.

– Jos oli pakko ostaa, niin olisivat sitten ostaneet vaikka pattereita ja lamppuja, jotain oikeasti tarpeellista, hän toteaa.

Jouluna saa nauraa

Pipsa kertoo, että ihanin lahja oli äidin viimetingassa ostama yöpaita. Hän on saanut yöpaidan joka joulu niin kauan kuin muistaa ja muistaa myös aina kironneensa milloin raidallista ja ruudullista paitulia.

Iän myötä paidasta on kuitenkin tullut perinne, jota ilman joulu ei olisi joulu. Onneksi tänä vuonna paidassa oli Kiroileva Siili.

Entä mtkä lahjat yllättivät saajansa, hyvässä ja pahassa?

  • sota-aikainen pursotin
  • purulelut pariskunnalle
  • lohkolämmitin vaimolle, joka toivoi kännykkää enemmän kuin mitään muuta
  • valkoinen, nahkainen mopokypärä
  • neljä väärän väristä lautasta astiastoon, jota nuori kerää

 

Vaikka jouluaatosta on jo aikaa, lahjoista on yleensä iloa pidempään.

Kerro siis minkä paketin sisältö sai sinut nauramaan?


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo