Kansainvälinen kauppa vie ympäri maailman

Suositun uutisportaalin Ampparit.comin toimitusjohtaja Petteri Hannonen opiskeli kansainvälistä kauppaa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Opinnoista saatu kokemus, kielitaito ja kontaktit ovat olleet hyödyksi Amppareiden menestystarinaa luodessa.

Kiinnostus liiketaloutta ja englanniksi opiskelua kohtaan saivat Petteri Hannosen valitsemaan International Business -koulutusohjelman  Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Joensuussa suuren osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan viettänyt Hannonen halusi opiskella tutulla paikkakunnalla, joten Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu  tuntui oikealta valinnalta.

Hannonen opiskeli koulutusohjelmassa vuosina 2001–2006 ja erikoistui Venäjän-tuntemukseen.

Valmistumisen jälkeen Joensuussa edelleen viihtyvä Hannonen on keskittynyt johtamaan Amppareita, joka on laajentanut toimintaansa nyt myös Venäjälle.

– Kyllä siitä on ollut hyötyä työelämässä, että on jo opiskeluaikana saanut jalkaa oven väliin ja oppinut tuntemaan venäläistä kulttuuria. Erityisesti kontaktit ovat tärkeitä.

Rohkeasti ulkomaille

Kansainvälinen kauppa osoittautui Hannoselle hyväksi valinnaksi. Pienessä opiskeluryhmässä aktiivista ja innokasta opiskeluasennetta arvostettiin.

– Vastuuta sai ottaa kantaakseen niin paljon kuin halusi.  Opettajat suhtautuivat projekti-ideoihin positiivisesti. Jos idea oli hyvä, sen sai toteuttaa. Se oli mielestäni palkitsevaa.

Erityisesti Hannonen arvosti koulutusohjelman suomia mahdollisuuksia lähteä ulkomaille.

– Vaihto-opiskeluvuosi tai harjoittelun suorittaminen ulkomailla on kuin lottovoitto. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, miten hienoa on, että olen päässyt tutustumaan erilaisiin kulttuureihin ja saanut hurjasti kokemusta jo opiskeluaikana.

Hannonen suoritti opintoihin työharjoitteluja muun muassa Australiassa ja Yhdysvalloissa.

– Puoli vuotta ulkomailla voi muuttaa koko elämän. Sitä kautta voi löytää ystäviä, töitä tai vaikka elämänkumppanin.

Venäjää työssä ja harrastuksissa

Hannosen opintoihin kuului lukukausi Pietarissa. Paikallisen perheen luona asuminen opetti paljon vieraasta kulttuurista. Hannonen päätti tehdä myös opinnäytetyönsä kaupungissa. Opinnäytetyössään hän tutki Pietarin naisten businessvaatemarkkinoita.

Venäjä on innostanut miestä niin, että se on tullut mukaan myös harrastustoimintaan.

Hannonen on perustanut suomalaisten kavereidensa kanssa venäjänkielisen Dusha Pitera -bändin. Yhtye julkaisee debyyttilevynsä tänä talvena.

Bändi on herättänyt kiinnostusta myös Venäjällä.

– Olemme olleet useasti Pietarissa keikoilla ja radiohaastatteluissa. Siellä yleensä oletetaan, että venäjänkielisenä bändinä puhumme täydellistä venäjää. Sellaisissa tilanteissa pitää vain rohkeasti avata suunsa, eikä pelätä virheitä. Sama koskee myös neuvotteluita työelämässä.

Opiskelu tarjoaakin Hannosen mielestä oivia tilaisuuksia kielen harjoitteluun.

– Opintoihin kuuluvat projektit ovat hyvää harjoitusta tulevaa työelämää varten. Virheetkään eivät kaada maata.

Kiinnostuitko Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta?

Lue lisätietoja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta.

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo