Kansainvälinen tutkinto antaa etumatkaa

Jatko-opinnot kannattaa suorittaa englanninkielellä, jos kansainvälinen ala ja ura kiinnostaa. Espoolainen Antti Vuorinen halusi erottua tradenomien joukosta ja päätti opiskella liiketaloutta englanniksi.

Antti Vuorinen, 22, yhdisti jatko-opiskelussaan kiinnostuksen englannin kieleen ja liiketalouteen ja päätyi opiskelemaan International Business and Logistics -linjalle (IBL)  Metropolia ammattikorkeakouluun Vantaan Myyrmäkeen.

– En edes harkinnut opiskelua suomeksi, sillä englannin kielen taitoni oli vahva. Ja logistiikassa ja liiketaloudessa kansainvälisyyteen kannattaa satsata, sillä tavara liikkuu aina jollakin tavalla ulkomailla, Antti kertoo.

Antin vuosiluokalla on noin 30 opiskelijaa, joista puolet on suomalaisia ja toisen puolen luokasta täyttävät opiskelijat Yhdysvalloista, Australiasta, Venäjältä, Unkarista, Italiasta, Kiinasta, Ukrainasta, Virosta ja Meksikosta. Opetuskielenä on englanti, myös silloin, kun ryhmätyön tekijät ovat kaikki suomalaisia.

Englanninkielistä opetusta ei Antin mielestä kannata jännittää:

– Opiskeluseura kehittää kielitaitoa nopeasti. Parilla kaverilla oli opiskelun alussa hankalaa, mutta kun joka päivä puhui englantia, tilanne helpottui jo parissa viikossa.

Kansainväliset opettajat innostavat

IBL -linjalla logistiikan opinnot ovat pääosassa ja lisäksi opiskellaan muun muassa liiketaloutta, johtamista, markkinointia, taloustiedettä ja liike-elämän lakia.

IBL-linjan laajuus on 210 opintopistettä ja Bachelor of Business  Administration -tutkinto (BBA) suoritetaan yleensä 3,5 vuodessa.

Antti opiskelee toista vuotta. Hän kehuu erityisesti Metropolian opettajia, joiden innostus omaan alaan tekee kursseista mielenkiintoisia, vaikkei aihe aina jaksaisikaan kiinnostaa.

– Meillä on varmaan Suomen kansainvälisin opettajakunta. Viidestätoista opettajasta vain muutama on suomalaisia, hän hehkuttaa.

Jokaisella opiskelijalla on myös mahdollisuus lähteä vaihtoon jopa kahden lukukauden ajaksi. Metropolia tukee vaihtoon lähtemistä rahallisesti apurahojen ja tukien avulla. Antti aikoo hakea vaihtoon Portugaliin, koska siellä on tarjolla logistiikka-alan erikoiskoulutusta ja koska maa kiinnostaa häntä.

Opiskelu lisää itsevarmuutta

International Business and Logistics -linja vastaa Antin kokemuksen mukaan hyvin työelämän vaatimuksia. Opiskelijat saavat kokemusta työelämästä kahden työharjoittelun aikana. Metropolia tarjoaa työelämän kuulumisia myös esimerkiksi seminaareissa, joissa puhuvat alalta valmistuneet ja urallaan edenneet entiset opiskelijat.

– Logistiikkapuolelle kuulemma tarvitaan ja halutaan nuoria osaajia ja siellä on mahdollisuus päästä myös etenemään uralla, Antti kertoo.

Opiskelun myötä Antti on oppinut suunnittelemaan ajankäyttöään paremmin ja oppinut sietämään painetta. Myös esiintymistaito ja itsevarmuus on lisääntynyt, sillä opiskelijat pitävät paljon esityksiä , yksin ja ryhmässä.

 – Työtä on paljon, mutta se on kaikki itseä varten, Antti sanoo.

Hän suosittelee IBL -linjaa niille, joita kiinnostaa nykypäivän liiketoiminta ja jotka haluavat kansainvälistyä.

– Jos haluaa erottua tuhansista muista vuosittain valmistuvista tradenomeista, kannattaa opiskella kansainvälisellä linjalla.

Haku käynnissä!

  • Yhteishaku  vieraskieliseen koulutukseen alkaa 3.1. ja päättyy 15.2.2011.
  • Tutustu Metropolia ammattikorkeakoulun tarjontaan .

 

 

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo