Kansainvälisyys näkyy englanninkielisissä koulutusohjelmissa

Aina ei tarvitse lähteä vaihtoon löytääkseen kansainvälisyyttä opintojen parissa. Metropolia ammattikorkeakoulun Media Engineering -koulutusohjelmassa opiskellaan englanniksi. Kansainvälisyyttä opintoihin tuo myös opiskelijoiden kiehtovat kulttuuritaustat: ohjelma on vetänyt puoleensa opiskelijoita muun muassa Nepalista, Australiasta, Kuubasta sekä monesta Afrikan maasta.

Matti Lahtinen, 23, opiskelee Media Engineering -koulutusohjelmassa Metropolian Leppävaaran toimipisteessä neljättä vuotta. Koulutusohjelman tavoite on antaa opiskelijoille valmiuksia työskennellä viestinnän teknisten jakelukanavien ja niiden hallinnan sekä sisällöntuotannon parissa. Opinnoissa voi suuntautua joko graafiseen tekniikkaan tai digitaaliseen mediaan. 

- Opiskelu Metropoliassa on todella mielenkiintoista ja koulun ilmapiiri on hyvin kansainvälinen. Opiskeluissa hyödynnetään uusinta teknologiaa,  ja koulun tiloista löytyy laadukkaat koneet. 

Täällä on esimerkiksi printtilabra, jota opiskelijat voivat hyödyntää opintoihin liittyvissä tehtävissä. 

Monipuolisesti työkokemusta jo opiskeluaikana

Matti on keskittynyt opinnoissaan web-arkkitehtuuriin ja erilaisten mobiililaitteille tarkoitettujen sovellusten suunnitteluun. Hänelle on kertynyt alalta jo runsaasti työkokemusta työharjoittelun ja opiskelujen ohella työskentelyn ansiosta.

- Olin kesätöissä 2010 SEK Pointissa, joka on keskittynyt digitaaliseen markkinointiin. Työskentelin web-sivujen kehityksen parissa ja opin paljon lisää ohjelmointikielestä. Lisäksi olen työskennellyt Seedissä, joka sekin on keskittynyt digitaaliseen markkinointiin, Matti kertoo.

Matin mielestä työkokemusta tarvitaan, mutta sitä ei kannata hankkia opintojen kustannuksella. Jos on paljon poissa koulusta, kurssit jäävät helposti kesken. 

Tulevaisuus avoinna

Tulevaisuus on Matille avoinna. Hän ei halua sulkea mitään mahdollisuuksia pois, sillä koskaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Matti on kuitenkin siitä varma, että hän haluaa jatkuvasti kehittää itseään esimerkiksi työn ohella.

- Minua kiinnostaa opiskella lisää taiteellista puolta. Haluaisin opiskella lisää esimerkiksi visuaalisuuteen ja musiikkiin liittyviä asioita. Visuaalisuutta ja musiikkia voi hyödyntää myös web-suunnittelussa, Matti kertoo.

Matti voisi kuvitella työskentelevänsä tulevaisuudessa myös ulkomailla. Kansainvälisen taustansa ansiosta muuttaminen ulkomaille luonnistuisi helposti. 

- Olen asunut aikaisemmin Filippiineillä, Malesiassa ja Singaporessa pitkiä aikoja, joten minulla ei ole vahvoja juuria missään tietyssä paikassa. Mahdollisuuksia on monia, Matti pohtii. 

Lisätietoja:

 

 

Teksti: Anna Kojo, Mediatalo Opiskelupaikka
Alempi kuva: Markku Lempinen, Metropolia ammattikorkeakoulu  


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo