Kansanopistossa voi valmentautua yliopistoon

Kansanopistovuoden aikana voi suorittaa opintoja avoimessa yliopistossa tai selvittää, mille alalle tulevaisuudessa haluaa. Vuoden aikana myös itsenäistyy ja saa huippukokemuksia. Haku opistoihin on elokuussa.

Suomi on täynnä kansanopistoja, joissa sadat nuoret opiskelevat yliopisto-opintoja, tutustuvat eri aineisiin ja etsivät itselle parasta koulutusvaihtoehtoa.

Vuosi kansanopistossa antaa lisäaikaa miettiä tulevaisuutta ja antaa varmuutta omalle suunnalle.

Monet opiskelevat vuoden aikana jopa kymmeniä opintopisteitä avoimessa yliopistossa ja petraavat näin taitojaan kevään pääsykokeita varten. Opinnot hyväksytään osaksi tulevaa tutkintoa.

Kansanopistoihin voivat hakea kaikki toisen asteen tutkinnon suorittaneet. Isoin opiskelijajoukko ovat välivuottaan viettävät nuoret. Opistoihin haetaan loppukesästä ja lukuvuoden kestävät opinnot alkavat yleensä syyskuussa.

Anna uran kypsyä

Lahden kansanopisto  ja Työväen Akatemia  esittäytyvät Neuvontapaikassa  Helsingin keskustassa tänään tiistaina. Opistojen esitteitä on jaossa lisäksi koko viikon ja opintoneuvoja kertoo opisto-opiskelusta lisää. 

Neuvontapaikasta saa tietoa välivuoden vaihtoehdoista ja myös henkilökohtaista opintoneuvontaa. Neuvontapaikka on auki 1.–6.8., arkisin kello 11–19 ja lauantaina kello 11–17.

Esimerkiksi Lahden kansanopistossa voi opiskella taideaineita kuten kuvataidetta, sarjakuvaa ja animaatiota. Kaikkien aineiden opiskelu valmentaa kohti jatko-opiskelua yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

Työväen Akatemiassa Kauniaisissa, Helsingin kupeessa voi myös valmistautua yliopisto-opintoihin. Akatemiassa voi opiskella esimerkiksi historiaa, kieliä ja kulttuuria, oikeustiedettä, yhteiskuntatieteitä ja teatteria.

Kansanopistosta saa ikuisia ystäviä

Suurin osa kansanopistoissa opiskelevista asuu opiston tarjoamassa majoituksessa. Monelle se on ensimmäinen niin sanottu oma asunto. Kansanopistoissa opiskelleet hehkuttavat aina elinikäisiä ystäviä, joita vuoden aikana on saanut.

Opiskelu on maksullista, mutta yleensä maksu sisältää majoituksen ja ruokailut sekä opiskelumateriaalit.

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo