Kasvata kukkaroa vanhoilla lukiokirjoilla

Kevään kurssit on suoritettu ja ehkä koko lukion oppimääräkin. Jäljellä on enää hillitön pino koulukirjoja. Ennen kuin alat repiä sivuja juhannuskokon sytykkeeksi, kannattaa kuitenkin harkita tuottoisampaa vaihtoehtoa.

- Kirjoista voi saada jopa 200 euroa, jos tuo kaikki lukiokirjat kerralla, Lukiolaisten Kirjakaupan myymäläpäällikkö Johanna Vartiainen-Rissanen kertoo.

Lukiolaisten Kirjakauppa  ostaa käytettyjä lukiokirjoja, vaikka kirjoja ei alun perin sieltä olisi ostetukaan. Kurssikirjojen ostohinnasta voi saada jopa kolmanneksen takaisin, jos ne ovat uusinta painosta ja hyvässä kunnossa.

Apu akuuttiin rahapulaan

Taskurahaa tarvitseville hyvä uutinen on, että kirjoja otetaan vastaan ympäri vuoden. Koulujen loppuminen toi tietenkin paljon vilskettä Lukiolaisten Kirjakauppaan ylioppilaskirjoitusten loputtua.

- Osa odotti kirjoitusten tuloksia ennen kuin myivät kirjansa, Vartiainen-Rissanen naurahtaa.

Palautuksen kanssa ei kuitenkaan kannata vitkutella, sillä monista kirjasarjoista tehdään uusintapainoksia. Useimmiten päivitetään yhteiskunta- ja talousaiheisia kurssikirjoja. Kaikkia kirjoja ei tietenkään tarvitse pantata kirjoitusten yli.

- Jos tietää, ettei kirjoita jotain ainetta, kannattaa kurssikirjat palauttaa jo jakson loputtua, myymäläpäällikkö vinkkaa.

Kaksi kärpästä yhdellä reissulla

Lukiokirjoja palauttavat opiskelijat voivat kätevästi hankkia pääsykoekirjat samasta liikkeestä, sillä Lukiolaisten Kirjakauppa toimii Helsingissä Yliopiston Kirjakaupan yhteydessä.

Suurin palautussuma on jo ohi, mutta vielä perjantaisin ovesta lappaa sisään toiveikkaita nuoria kirjanippu kainalossaan. Ja miksikäs ei: yhdestä kirjasta saaduilla rahoilla ostaa jo vaikka jäätelöannokset itselle ja kaverille.

Näin se käy:

Vie kirjat liikkeeseen (Yliopistonkatu 3, Helsinki) tai lähetä postitse, katso postitusohjeet Lukiolaisten Kirjakaupan sivuilta :

  • Takaisin saatavaa hintaa voi tiedustella osoitteesta asiakaspalvelu@lukiolaistenkirjakauppa.fi lähettämällä kirjan ISBN-numeron
  • Liikkeestä hyvityksen saa rahana tai lahjakorttina, postitse lähetetyistä kirjoista maksu suoritetaan pankkitilille 30 päivän kuluttua lähettämisestä
  • Kirjojen täytyy olla hyvässä kunnossa, päällystämättömiä tai päällystettyjä ja uusinta painosta
  • Ei häiritseviä merkintöjä, tehtävät tehty lyijykynällä

Lue lisää: www.lukiolaistenkirjakauppa.fi


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo