Käytännönläheisyys valmistaa tradenomiopiskelijan työelämään

Roosa Kallström, 22, opiskelee tradenomiksi. Koulun jälkeen työura jatkuu mahdollisesti henkilöstöhallinnon parissa.

Se ainakin kiinnostaisi tällä hetkellä. Koulun aikana työelämään luodut suhteet varmistavat työllistymisen.

–Liiketalouden hyvä puoli on se, että koulutus antaa yleispätevän näkemyksen kaikesta, ja siitä tiedosta on hyötyä teetpä oikeastaan mitä tahansa, sanoo Roosa Kallström, 22.

Roosa opiskelee liiketaloutta Metropolian ammattikorkeakoulussa. Liiketalouden koulutusohjelmasta valmistuu kaupallisen alan osaajia, eli tradenomeja. Opiskelussa painottuvat kansainvälisyys, työelämäyhteistyö, käytännönläheisyys ja monialaisuus.

– Ammattikorkeakoulun valitsin juuri siksi, että opiskelu on käytännönläheistä. Meidän koululla on paljon yhteistyöyrityksiä, joiden kanssa ollaan tekemisissä. Sitä kautta saa yrityskontakteja ja näkee samalla työmaailmaa, Roosa sanoo.

– Ja mahtavat opettajat. Se on parasta tässä koulussa, Roosa lisää.

Suuntautumisvaihtoehtona esimiestyö ja työyhteisön kehittäminen

 

Koulua on nyt takana yksi vuosi ja Roosan opiskelut jatkuvat valitun suuntautumisvaihtoehdon parissa. Opintojen suuntautumisvaihtoehtoja ovat markkinointi, laskentatoimi ja rahoitus sekä esimiestyö ja työyhteisön kehittäminen.

– Valitsin suuntautumisvaihtoehdoksi esimiestyö ja työyhteisön kehittämisen. Tässä suuntautumisvaihtoehdossa opiskellaan johtamista eri kannoilta ja sitä, mitä on vastuullinen esimiestyö. Opiskellaan myös esimerkiksi laskentatoimea, että pystyy sitten esimiehenä ottamaan asioita huomioon monelta kannalta, Roosa sanoo.

Esimiestyössä pärjätäkseen pitää uskaltaa tehdä päätöksiä ja vetää projekteja. Olla ulospäinsuuntautunut ja uskaltaa ottaa vastuuta. Näitä ominaisuuksia Roosa on päässyt harjoittelemaan järjestötoiminnan myötä. Hän toimii koulutusohjelmansa opiskelijayhdistyksen, Trombi ry:n, tutorvastaavana.

– Tässä tulee esimerkiksi kokouskäytännöt tutuksi ja pääsee harjoittelemaan tapahtumien järjestämistä. Tapaa myös paljon uusia ihmisiä ja saa kontakteja. Uskon että järjestötoiminnassa mukana olemisesta on hyötyä tulevaisuudessa.

Mitä valmistumisen jälkeen?

Metropolian liiketalouden koulutusohjelmasta valmistuneella on hyvät mahdollisuudet työllistyä moniin eri tehtäviin. Miltä näyttää Roosan tulevaisuus?

– Se on vielä vähän auki. Henkilöstöpuoli kiinnostaisi, eli mahdollisesti henkilöstöhallinnon pariin, Roosa miettii.

Unelmatyöpaikkaa Roosalla on vielä muutama vuosi aikaa miettiä. Sitä ennen edessä olisi ulkomaanvaihto ja työharjoittelupaikasta poikinut kesätyö. Siitä Roosa kuitenkin on varma, että on oikealla alalla.

– Olen kyllä löytänyt sen oman juttuni, hän tiivistää.

Lue lisää Metropolian liiketalouden opiskelusta!


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo