Kesätyö: Hae työpaikkoja ajoissa

Kesätyöpaikasta haaveilevan kannattaa täyttää kesätyöhakemuksia roppakaupalla jo nyt, sillä monet työnantajat palkkaavat kesätyöntekijät jo alkuvuodesta.

Jos haluaa saada kesätyöpaikan, on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Esimerkiksi monien yritysten kesätyöhaut saattavat päättyä jo helmikuussa.

Toiset yritykset ilmoittavat avoimista kesätyöpaikoista lehdissä ja omilla nettisivuillaan, mutta kiinnostaviin yrityksiin kannattaa olla yhteydessä, vaikkei ilmoitusta olisi nähnytkään.

Kuntien ja seurakuntien kesätyön haut vaihtelevat, mutta osa on alkanut jo tammikuussa. Nopeus on siis valttia.

Taantuman vaikutukset näkyvät ensi kesänäkin. Osa kunnista ei siten palkkaa nuoria kesätöihin lainkaan, joten kannattaa tarkistaa hakutilanne kuntien omilta nettisivuilta.

Töihin tuttujen kautta

Kesätyöpaikkailmoituksia kannattaa etsiä lehdistä ja netistä yritysten omilta sivuilta. Usein hakulomakkeen voi täyttää sähköisesti. Soitto työhakemuksen perään kertoo kiinnostuksesta työtä kohtaan.

Työnantajiin voi olla myös suoraan yhteydessä. Jos tietty ala kiinnostaa, alan yritys voi mielellään palkata innostuneen nuoren.

Myös tuttujen ja sukulaisten yhteyksiä kannattaa käyttää hyväkseen, sillä monet työnantajat palkkaavat mielellään nuoren, jota tuttu on suositellut.

Työhakemukseen ja ansioluetteloon (CV) kannattaa satsata ja tuoda esiin omaa motivaatiota ja innostusta työhön. Työhaastattelussa hyvään alkuun pääsee, kun astelee reippaasti sisään ja katsoo haastattelijaa silmiin, kun kättelee. Työhaastatteluun kannattaa valmistella kysymyksiä, sillä myös se kertoo kiinnostuksesta työhön.

Vaikka monet löytävät työn vielä kesän kynnykselläkin, ajoissa olemalla voi parantaa työnsaantimahdollisuuksia.

Onnea hakuun!

 

Etsi kesätyöpaikkoja:

Mol.fi

Kesätyö.fi

Kesätyöpaikat.fi


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo