Korkeakoulut: Yhdistyminen on muotia

Yhteishaussa kannattaa olla tarkkana korkeakoulujen nimien kanssa, sillä useat korkeakoulut yhdistyivät vuoden vaihteessa. Suurin muutos on kolme korkeakoulua yhdistävä Aalto-yliopisto.

Useat korkeakoulut yhdistivät voimansa virallisesti vuoden alussa, mikä tarkoittaa, että korkeakoulujen nimilista lyhenee.

Tampereella vierekkäin sijaitsevat Tampereen ammattikorkeakoulu ja Pirkanmaan ammattikorkeakoulu yhdistyivät Tampereen ammattikorkeakouluksi.

Uudella TAMKilla on toimipisteet Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. Tietoa uuteen TAMKiin hausta voi lukea osoitteesta www.tamkhaku.fi .

Myös Turun suunnalla tapahtuu muutoksia, kun Turun kauppakorkeakoulu ja Turun yliopisto yhdistyvät. Uudessa yliopistossa on yhdistymisen jälkeen 21 000 opiskelijaa. Lue lisää yhdistyneestä yliopistosta.

Aalto-yliopisto yhdistää kolme opinahjoa

Vuoden alusta korkeakoulumaailmassa on myös uusi nimi Aalto-yliopisto, joka on Helsingin kauppakorkeakoulun (HSE, kuvassa), Taideteollisen korkeakoulun (TaiK) ja Teknillisen korkeakoulun (TKK) muodostama uusi yliopisto.

Kolmen yliopiston voimat yhdistämällä Helsingissä sijaitseva yliopisto tarjoaa entistä runsaammat mahdollisuudet opiskelijoille. Lue lisää Aalto-yliopistosta.

Myös Itä-Suomessa yhdistyttiin, kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät Itä-Suomen yliopistoksi. Uuden yliopiston kampukset sijaitsevat Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Tutustu tarkemmin Itä-Suomen yliopiston mahdollisuuksiin.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo