Korkeakoulututkinnon voi suorittaa myös ulkomailla

Ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto avaa ovet työmarkkinoille ulkomailla ja Suomessa. Joihinkin korkeakouluihin ehtii vielä hakea. Neuvontapaikassa Helsingissä jaetaan nuorille tietoa myös kansainvälisestä työstä, kielikursseista, syksyn hausta sekä muista välivuoden vaihtoehdoista.

Jos opiskelupaikka ei irronnut Suomesta, kannattaa harkita ulkomaisia yliopistoja ja korkeakouluja. Esimerkiksi Tallinnan teknilliseen korkeakouluun  Viroon voi vielä hakea.

Tallinnassa voi opiskella englanniksi esimerkiksi oikeustiedettä, valtiotiedettä ja kansainvälistä liiketoimintaa.

Monet suomalaiset nuoret suorittavat ulkomaisessa yliopistossa kandidaatin tutkinnon ja hakeutuvat Suomeen opiskelemaan maisteriopinnot. Ulkomailta mukaan tarttuu kielitaitoa, kansainvälistä kokemusta, uusia ystäviä ja kontakteja ympäri maailman.

Sveitsiläinen hotellialan korkeakoulu esittäytyy

Tänään torstaina Neuvontapaikassa  Helsingin Lasipalatsilla esittäytyvät ulkomaalaiset korkeakoulut. Neuvontapaikkaan voivat pistäytyä kaikki nuoret, joilla on välivuosi edessä. He voivat varata myös ajan henkilökohtaiseen ohjaukseen .

Neuvontapaikassa on jaossa ulkomaalaisten oppilaitosten esitteitä ja päivän mittaan on myös tietoiskuja. Aikataulun voi tarkistaa osoitteesta www.neuvontapaikka.fi .

Sveitsiläinen hotellialan johtamisen korkeakoulu Swiss Hotel Management School  kouluttaa alan ammattilaisia Sveitsin jylhissä maisemissa. Opiskelijat majoittuvat hotellissa, jossa myös opiskellaan.

Henkilökohtaista uravalmennusta

Keskiviikkona Neuvontapaikassa infoa pitivät Valmennuskeskus Coaching , joka tarjoaa tulevaisuuttaan pohtiville nuorille uravalmennusta. Lisäinfoa valmennuksesta saa Neuvontapaikasta koko loppuviikon ajan.

Myös työ- ja elinkeinotoimistojen, tutummin työkkärin edustaja oli keskiviikkona kertomassa Neuvontapaikassa pistäytyville toimistojen nuorille tarjoamista palveluista . Myös työkkärin esitteet ovat esillä koko loppuviikon.

Perjantaina esittäytyvät kv-työ ja kielikurssit

Perjantaina Neuvontapaikassa on  puolesta päivästä eteenpäin infoja kansanvälisestä työstä sekä kielikursseista. Infoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, pistäytyy vain paikalle oikeaan aikaan.

Lisätietoa aikatauluista ja infoista saa osoitteesta www.neuvontapaikka.fi/ .

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo