Lukio: Käytetyillä lukiokirjoilla voi lyödä rahoiksi

Lukiokirjojen tilaaminen netistä säästää aikaa ja rahaa. Kati Kotamäki keskitti ostoksensa Lukiolaisten Kirjakauppaan ja sai Marimekon laukun.

Alkava lukuvuosi saa lukion oppikirjojen ostajat liikkeelle. Osa tulee ostoksille paikan päälle Lukiolaisten Kirjakaupan myymälään, mutta moni tilaa kirjat ja opiskelutarvikkeet LK:n verkkokaupasta. Paketti toimitetaan siten, että kirjat ovat käytössä heti ensimmäisillä tunneilla.  

Kati Kotamäki, 20, (kuvassa) tilasi lukioaikanaan kaikki kirjansa Lukiolaisten Kirjakaupasta. Oppilaskunnan ja LK:n yhteistyön ansiosta Katin tilaamat kirjat toimitettiin lukuvuoden alussa suoraan koululle. Lukuvuoden aikana tehdyt tilaukset toimitettiin Katille kotiin.

– Sain LK:lta tarjouskirjeen kotiin, jossa oli lista lukioni kirjoista. Oli kätevää tilata kirjat netistä. Kun kirjat tulivat koululle, jätin heti ensimmäisen jakson kirjat lokerooni, Kati kertoo.

Kati tilasi kirjansa kesän aikana netistä, jolloin hän sai kirja-alennuksen lisäksi muun muassa ylimääräisiä kanta-asiakaspisteitä tililleen.

Kantispisteillä Marimekon laukku

Lukioaikana tehdyistä kirja- ja koulutarvikeostoista kertyi kanta-asiakaspisteitä niin paljon, että lukion päätyttyä Kati lunasti pisteillään Marimekon laukun.

Kertyneillä pisteillä voi ostaa kanta-asiakastuotteita edullisemmin tai lunastaa lahjoja, joiden joukossa on laukun lisäksi muun muassa leffalippuja ja digikamera.

– Keräsin tietoisesti kantispisteitä, koska halusin lahjoista juuri laukun, Kati virnistää.

LK:n nettikaupan rekisteröityneenä asiakkaana Kati näki muun muassa tilaushistoriansa, kertyneet kanta-asiakaspisteensä, tietoja käytettyjen kirjojen takaisinmyymisestä sekä listan oman lukion käyttämistä kirjoista.

Kirjojen lisäksi Kati osti LK:sta laskimen sekä vihkoja ja muita koulutarvikkeita.

Käytetyt kirjat takaisin kiertoon

Ylioppilasjuhliensa jälkeen Kati kävi vanhat lukiokirjansa läpi ja kantoi niistä reilun kolmanneksen Lukiolaisten Kirjakaupan myymälään. LK ostaa takaisin uusinta painosta ja hyvässä kunnossa olevia lukiokirjoja. Myös tehtäväkirjoja ostetaan, jos tehtävät on tehty lyijykynällä ja kirjat ovat siistissä kunnossa.

Kirjat voi myös postittaa LK:lle, jos Helsingissä sijaitsevaan myymälään ei pääse käymään.

– Vein ne kirjat, joita en halunnut säilyttää, mahdollisimman nopeasti myymälään, koska kirjoista voi tulla uusia painoksia, eikä vanhoista painoksista saa hyvistä. Sain ihan hyvin rahaakin siitä kirjapinosta, Kati huomauttaa.
 

 

Helpotusta lukiokirjojen ja pääsykoekirjojen hankintaan


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo