Lukiodiili 2010: Kilpailussa punnitaan luovuus ja ideat

Opiskelijoiden ensimmäisessä Lukiodiilissä tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa lähiruokamyyntipiste Salon keskustassa. Kisassa opiskelijat pääsevät kokeilemaan yrittäjyyttä.

Yrittäjyyskisa Lukiodiili 2010 on tarkoitettu Salon seudun lukioiden opiskelijoille. Opiskelijoiden ensimmäisenä tehtävänä on järjestää Ruokakeikka-tapahtuma Salon keskustassa torstaina 25.11. kello 15 - 21.

Opiskelijat kisaavat parhaimmin toteutetun lähiruokamyyntipisteen suunnittelusta ja toteutuksesta. Arvioinnissa painotetaan muun muassa idean toteutusta ja luovuutta, yrityksen liikeidean ymmärtämistä, ryhmän yhteistyötaitoja sekä tavoitteellisuutta ja myynnillistä tulosta.

Lukiodiilissä 2010 ovat mukana Salon, Halikon, Perniön ja Someron lukiot sekä Yrityssalo, Salon Nuorkauppakamari ja Varsinais-Suomen YES-keskus.

Sisäinen yrittäjyys esiin

Opiskelijat kontaktoivat itsenäisesti yrittäjiä ja sopivat tuotteiden esittelystä, myynnistä sekä tilityksistä ja mahdollisista palautuksista yrittäjän kanssa. Yrityssalo koordinoi tapahtumaa ja vastaa muun musasa myyntipaikoista ja tarvittavista luvista. Opettajat ja yhteistyötahot ovat opiskelijoiden tukena koko projektin aikana.

Lukiodiilin ja eri tahojen yhteistyön tavoitteena on tukea oppilaiden sisäistä yrittäjyyttä oman konkreettisen projektin toteutuksessa. Kisa antaa opiskelijoille mahdollisuuden harjoitella yrittäjyyden eri vaiheita sekä realistisen kuvan pienyrittäjyydestä.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo