Luovuus ja ahkeruus veivät muotoilun pariin Metropoliaan

Helsinkiläiselle Lauri Hiiliselle muotoilu oli ilmiselvä vaihtoehto, kun hän aikanaan tutki opiskelumahdollisuuksia. Metropolian hän valitsi, koska se vaikutti laadukkaalta vaihtoehdolta.

26-vuotias Lauri Hiilinen pääsi onnekseen opiskelemaan Metropolian muotoilun koulutusohjelmaan. Lauri on ollut tyytyväinen opintoihinsa.

- Harvoin on aamuja, jolloin harmittaisi lähteä kouluun. Suuri tekijä koulussa viihtymiselle ovat myös luokkakaverini. Olemme saaneet luotua hyvän ryhmähengen ja yhdessä työskentely on ollut hauskaa koko kouluajan, Lauri kertoo hymyillen.

Vapaavalintaisilla kursseilla lisää mielekkyyttä opintoihin

Opintojen aikana käydään läpi muotoilun perusteita, kehitetään visuaalista ilmaisutaitoa, opitaan materiaaleista sekä perehdytään erilaisiin ongelmanratkaisutapoihin. Koulun puu- sekä protopajoilla opetellaan käyttämään hyödyllisiä työkaluja sekä tehdään kurssien puitteissa protomalleja.

- Otin vapaasti valittavista muun muassa sähköisen esitystekniikan kurssin, jolla intensiiviviikon aikana opeteltiin piirtämään ja maalaamaan tietokonetta apuna käyttäen, Lauri kertoo.

Enimmäkseen kurssit on järjestetty niin, että päivän aikana opiskellaan vain yhtä aihetta. Laurin mielestä tämä helpottaa aihealueeseen keskittymistä ja tekee opiskelusta mielekkäämpää.

Opintojen aikana on muutama isompi projekti, joissa tuotekehitysprosessi käydään läpi alusta loppuun. Lisäksi jokainen voi kehittää omia projektejaan, esimerkiksi muotoilukilpailujen ympärille.

Metropolia on World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeen virallinen yhteistyökumppani ja se tuo muotoilun opiskelijoillekin kiinnostavia projekteja

Vaihdossa oppii uusia taitoja ja tapoja

Lauri oli vaihdossa ESAD - Escola Superior de Artes e Design -instituutissa Portossa, Pohjois-Portugalissa.

- Vaihtokoulussa ei pääsyt helpolla ja puolen vuoden ajan panostin muotoiluun suuriman osan ajastani. Tilanne oli loistava, sillä projektit olivat mielenkiintoisia ja uusi ympäristö toi paljon uusia tapoja tehdä töitä, Lauri muistelee.

Lauri ei sulje pois mahdollisuutta työskennellä ulkomailla tulevaisuudessa:
- Ulkomailla työskentely kuulostaa mukavalta haasteelta ja olen asiasta hyvin kiinnostunut. Mikäli sopiva tilaisuus tulee vastaan, työskentelen mielelläni muuallakin kuin Suomessa, Lauri kertoo.

Työharjoittelut ovat Laurilla vielä edessä ja hän odottaa niitä innolla. Opinnäytetyöpaikka on varmistunut ja ensimmäinen kokous aiheesta on jo pidetty. Lauri ei kuitenkaan uskalla puhua siitä vielä enempää. Nykyisten opintojen jälkeiset tulevaisuuden suunnitelmat ovat kuitenkin jo selvät:

- Pyrin jatkamaan koulutustani vielä maisterin tutkinnolla joko Suomessa tai ulkomailla. Ensin tahdon kuitenkin saada lisää työkokemusta ja tehdä muutaman oman projektin, Lauri paljastaa.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea kahden vuoden pituisiin muotoilun maisteriopintoihin taidekorkeakouluihin, esimerkiksi Aalto-yliopiston taideteolliseen korkeakouluun.

Lue lisää Metropolian opintotarjonnasta


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo