Monash University: Hanki huippukoulutus Australiassa

Opiskelupaikan yhteistyöyliopisto Monash University rankattiin viime vuonna maailman parhaiden yliopistoiden listalla sijalle 45. Samaisella listalla ei ollut yhtäkään suomalaista yliopistoa. Monashiin vaihto-opiskelijaksi kesällä lähtevä Sara Sundman kertoo ajatuksistaan Monash Universitysta.

 • Nimi: Sara Sundman
 • Ikä: 23
 • Oppilaitos: Helsingfors Universitet
 • Tiedekunta: Svenska social- och kommunalhögskolan
 • Pääaine: Journalistik
 • Vaihto: Sara lähtee australialaiseen Monash Universityyn vaihto-opiskelijaksi ja aikoo opiskelle muun muassa ympäristöjournalismia ja feature-kirjoittamista.

Miksi valitsit Monash Universityn?

Monashin kohdalla kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Olen aina halunnut lähteä Australiaan, ja halusin vaihtoon englanninkieliseen maahan, jotta englantini kehittyisi työkieleksi. Monash oli myös taloudellisesti mahdollinen, koska opintoihin pystyi hakemaan vaihtostipendiä. Yliopisto on kuulemma tosi hyvä.

Millainen mielikuva sinulla on Monash Universitysta?

Aiemmin siellä vaihdossa olleet kaverini ovat kehuneet opetusta. Jos vertaan omaan tiedekuntaani, niin yliopistohan on järjettömän iso, ja luennoilla on paljon ihmisiä. Journalistiikan opettajat ovat kuulemma tosi hyviä ja aina valmiita auttamaan, vaikka opiskelijoita onkin hirveästi. Opetus on käytännönläheistä, ja siellä saa tehdä paljon töitä kurssien suorittamiseksi, koska kurssit ovat tosi laajoja.

Yliopiston resurssit ovat siellä isommat kuin meillä, ja kaikki tietokoneohjelmista editointikalustoon on parempia kuin täällä. Muistaakseni niillä on siellä ihan mahtava oma tv-studiokin. Monashissa tarjotaan monenlaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Luennoilla ei välttämättä tutustu ihmisiin niin hyvin, joten on kiva että voi vapaa-ajallakin tavata muita opiskelijoita.

Melbourne, jossa yliopisto sijaitsee, on kuulemma Australian kulttuuripääkaupunki, mikä sopii hyvin minulle. Tykkään käydä keikoilla ja näytteilyissä ja niitä siellä kuulemma riittää. Olen ostanut jo yhdet keikkaliput heinäkuulle, elokuussa on leffafestarit.

Millaista etua uskot saavasi työmarkkinoille opiskelemalla Monashissa?

Uskon työnantajien arvostavan vaihtokokemusta ylipäätään. Monash on hyvä yliopisto, joten luulen siellä opiskelun olevan meriitti. Ilmapiiriltään se on todella kansainvälinen ja journalistiikan opetus on kuuleman mukaan parempaa kuin omassa oppilaitoksessani.

Monashissa kannustetaan journalistiikan opiskelijoita oma-aloitteisuuteen: siellä on itsestäänselvää, että opiskelijalla on kotisivu ja blogi ja hän tuottaa koko ajan tekstejä. Kilpailu on niin kovaa.

Miksi lähdet juuri Australiaan yliopistoon?

Australia on minulle eksoottinen Iso-Britannia vielä toistaiseksi. Se on suomalaiselle heppo maa, koska asiat toimii ja ymmärrän kieltä. Kun on kylmästä ja pimeästä Suomesta, niin on kiva lähteä valoisaan ja lämpimään maahan.

Ihmiset ovat Australiassa tosi ystävällisiä ja sosiaalisia. Sekin on kivaa vaihtelua verrattuna Suomeen. On jännää lähteä toiselle puolelle maapalloa. Olen myös aina halunnut oppia surffaamaan, ja sitä siellä pääsee tekemään.

 

Kiinnostuitko opiskelusta Monash Universityssa?

Opiskelupaikka auttaa sinua matkallasi kohti unelmien opiskelupaikkaa. Lisätietoa löydät Monash Universityn sivuilta (suomeksi) .

 

Monash University

 • Australialainen yliopisto, jolla on kampuksia myös Malesiassa ja Etelä-Afrikassa.
 • Monashissa voi suorittaa joko alemman korkeakoulututkinnon, eli bachelor-tutkinnon tai ylemmän korkeakoulututkinnon eli master-tutkinnon.
 • Sijoittui mailman parhaiden yliopistojen listalla vuonna 2010 sijalle 44. Samaisella listalla ei ollut yhtäkään suomalaista yliopistoa.
 • Monash Universityn koulutusohjelmat on rankattu maailman parhaisiin. Vahvimpia ovat luonnontieteet, farmasia, lääketiede ja yhteiskuntatieteet.
 • Monashissa voi opiskella melkein mitä tahansa: taidetta ja designia, yhteiskuntatieteitä, teknillistieteellisiä aineita, opetus- ja koulutusalaa, liiketoimintaa ja taloutta, IT-alaa, oikeustiedettä, lääketiedettä, hoitotiedettä ja luonnontieteitä. (vapaasti käännetty)
Monash Universityn omille kotisivuille (englanniksi)
Top 100 Universities – QS World University ranking

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo