Opintovuosi ulkomailla: Vietä välivuosi kielikylvyssä

EF:n Opintovuosi ulkomailla -ohjelmassa saat sujuvan kielitaidon, opiskelet akateemisia opintoja, tutustut vieraaseen kulttuuriin isäntäperheen kanssa ja saat uusia ystäviä ympäri maailmaa. Opintovuosi ulkomailla on hyvä suunnitelma välivuodelle.

EF Opintovuosi ulkomailla -ohjelma  on elämyksellinen varasuunnitelma välivuodelle, jos haluttu jatko-opiskelupaikka on jäänyt saamatta. Kuuden tai yhdeksän kuukauden pituiset opintojaksot yhdistävät tiiviit kieliopinnot sekä valinnaiset aineopinnot. Kohdemaita on useita Yhdysvalloista Espanjaan.

Opintovuosi-ohjelmat on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille kielitasosta riippumatta. Opintovuosi keskittyy kielitaidon petraamiseen, niin puhutun, ymmärretyn kuin kirjoitetunkin.

*Tee alustava varaus valitsemaasi EF-kohteeseen. Varauksen voi perua veloituksetta jos myöhemmin saatkin haluamasi opiskelupaikan. Lue lisää tarjouksista !

Mitä Opintovuosi ulkomailla -ohjelman aikana voi opiskella?

Opintovuosi ulkomailla –ohjelmia on kaksi: intensiivikurssi  ja yleiskurssi . Intensiivikurssilla oppitunteja on viikossa 32, joista yli puolet on kieliopintoja. Loput ovat valinnaisia. Yleiskurssilla oppitunteja on viikossa vähän vähemmän, yhteensä 26.

Opintovuosi ulkomailla painottuu kieliopintoihin. Kieltä opiskellaan tekemällä kirjoitusharjoituksia, ryhmätöitä, kielioppi- ja kommunikaatioharjoituksia sekä pelaamalla roolipelejä ja keskustelemalla.

Näiden lisäksi opiskelija voi valita valinnaisia aineita. Valittavana on esimerkiksi viestintää, politiikkaa, luovaa kirjoittamista, valokuvausta, johtajuutta, yrityskulttuuria ja historiaa.

Opinto-ohjelmaan voi halutessaan liittää myös työharjoittelua ja uraopintoja.

Lisää tietoa opintovuodesta saa EF:n infoissa

  • Online-info 22.7.2010 kello 16.30 – 17.00. Osallistu tästä .
  • Online-info 5.8.2010 kello 16.30 – 17.00. Osallistu tästä .
  • Info Helsingissä 26.8.2010 kello 17.00 – 18.00. Osoite Kalevankatu 44.

Lisätietoa saat myös soittamalla EF:n toimistoon numeroon 09 6869 23 11. Yhteyttä voi ottaa myös netissä .

Millaista on asua vieraassa maassa?

Opintovuoden aikana opiskelijat majoittuvat joko paikalliseen isäntäperheeseen, asuntolaan kampukselle tai huoneistoon. Viivi Kuusiaho, 20 vietti yhdeksän kuukautta Australian Brisbanessa EF:n kielikoulussa. Hän palasi Suomeen maaliskuussa.

Viivin yhdeksän kuukautta täyttyivät opiskelun lisäksi matkustelusta, surffauksesta, töistä, illanvietoista uusin ystävien kanssa ja helteestä kaatosateeseen vaihtelevasta säästä. Lisää Viivin kokemuksia voi lukea hänen blogistaan . Tässä esimakua:

18.9.2009
Kaksi hyvin nukuttua yötä Australiassa.Kaikki on alkanut mukavasti. Olo on hyvä ja rento ja alan pikku hiljaa kotiutumaan. En ole vielä kertaakaan herätessäni ihmetellyt, että missä olen.”

2.10.2009

”Koulu on sujunut hyvin, ja vaikka jotkut oppilaat tuskailevat kotiläksyjen kanssa, minusta niitä ei ole ollut mitenkään voittamattomasti. Tietenkin se voi johtua siitä, että olen aina tehnyt omani nopeasti. Koulun parasta antia on tasot (your English level), joka alkaa ykkösestä (aloittelijat) ja päättyy ysiin (jotkut ylihuippu älypäät). Itse olen tasolla 5 eli yhdeksän kuukauden jälkeen minun pitäisi olla kehittynyt tasolle 8 asti.”

18.10.2009
”Perjantaina otin osaa EF:n joka viikonloppuiseen BBQ-juhlaan. Haettiin kaupasta juotavaa ja mentiin joenuomaan taas kuulostelemaan yötä. BBQ:t on täällä todella suosittuja ja siellä tapaa paljon ihmisiä. Itse pääsin keskustelemaan armeijasta, suomen kielestä, Sveitsistä ja koulusta. Ilta sujui nopeasti, ja kun kaikki olivat tarpeeksi kylläisiä ja hilpeitä lähdimme suuntaamaan joen toiselle puolelle ja kohti Irish Pubia (tosin meikä, Anna (Suomi) ja Kjersti kierrettiin mäkkärin kautta, koska ei grillattu mitään )”

28.10.2009
”Eilen, ennen tätä mahtipontista ukkosen Jumalan näytöstä, varattiin Estherin (Belgia) kanssa meidän matka Australian suurimpiin kaupunkeihin joululoman (kolme viikkoa! ) aikana.”

Opintovuoden kohteen voi valita 13 maasta. Suuressa osassa maista puhutaan ja opiskellaan englanniksi, mutta opintovuoden voi viettää myös puhuen saksaa, espanjaa, italiaa tai jopa kiinaa. Klikkaa mielenkiintoista maata ja tutustu tarkemmin kaupunkivaihtoehtoihin ja EF:n kielikouluihin.

Missä maassa opintovuoden voi viettää?

Opintovuoden TOP 5 hyötyä

1. rautainen kielitaito
2. mahdollisuus kokeilla opiskelua ulkomailla
3. ystävät ympäri maailmaa
4. turvallisuus ja tuki – EF hoitaa kaiken
5. kokemus uusista kulttuureista

EF on kielikoulutuksen konkari

  • EF on järjestänyt kielikoulutusta ulkomailla yli 40 vuotta.
  • EF on suurin yksityinen kielikouluttaja maailmassa.
  • EF:n kurssit ovat USA:n yliopistojen hyväksymiä.
  • EF:llä on toimistoja yli 70 maassa ja oppilaita 50 eri maasta.

Kuvat Viivi Kuusiahon arkistosta


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo