Opiskelija-asunto valmennuskurssin ajaksi

Opiskelija-asuntoja on mahdollista vuokrata myös tilapäiseen asumiseen, esimerkiksi kesätyön ajaksi. Laura Linnavirta asui Turussa opiskelija-asunnossa oikeustieteen valmennuskurssin ajan.

Edullisia opiskelija-asuntoja voivat hakea myös nuoret, esimerkiksi lukiolaiset, jotka tarvitsevat majapaikan toiselta paikkakunnalta valmennuskurssin ajaksi.

Kevään kurssin jälkeen nuorella on mahdollisuus asua asunnossa esimerkiksi pääsykokeisiin asti tai vaikka koko kesän, jos sattuu saamaan kesätyöpaikan kaupungista.

Laura Linnavirta (kuvassa oikealla), 20, asui keväällä 2010 oikeustieteen valmennuskurssin ajan Turun ylioppilaskyläsäätiön  asunnossa.

Valmennuskurssin ja paikkakunnan valinnassa ratkaiseva tekijä oli mahdollisuus majoittua opiskelija-asunnossa kurssin ajan.

– Samalla kun varasin kurssin, varasin myös majoituksen. Asunnon saaminen helpotti stressiä, kun samaan aikaan piti valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja sen jälkeen aloittaa kurssi toisella paikkakunnalla, Jyväskylästä kotoisin oleva Laura kertoo.

Vuokraan kuuluu sähkö, vesi ja netti

Lauran kurssin aikainen asunto oli soluasunto, jossa asui Lauran lisäksi kaksi muuta opiskelijaa. Asunnossa oli yhteinen olohuone ja keittiö sekä

kullakin oma lukollinen 15 neliön huone. Vuokra oli 95 euroa viikossa ja siihen kuului sähkö, vesi ja nettiyhteys.

– Huoneessa oli sänky, pöytä, tuoli ja kirjahyllykin. Ainoastaan patja ja petivaatteet piti tuoda mukana, Laura listaa.

Asunto sijaitsi muutaman kilometrin päässä kurssipaikalta. Laura otti Jyväskylästä pyörän mukaan, jolla matka taittui muutamassa minuutissa.

Syksyllä uuteen opiskelija-asuntoon

Kurssin jälkeen Laura muutti takaisin Jyväskylään, mutta jätti heti pääsykokeen jälkeen opiskelija-asuntohakemuksen Turun

Ylioppilaskyläsäätiölle. Kesällä Laura sai ensin tietää saaneensa opiskelija-asunnon syksyksi ja seuraavana päivänä tuli kutsukirje oikeustieteelliseen.
 
 – Nyt asun aivan ihanassa, vasta remontoidussa 30 neliön yksiössä ihan yliopiston vieressä. Asun 9. kerroksessa, joten kadun melukaan ei kuulu tänne. Ja tähänkin asuntoon kuuluu sähkö, vesi ja netti, Laura hehkuttaa.

Hän mainitsee opiskelija-asunnon eduksi myös naapurit: koska kaikki asukkaat ovat nuoria, asuminen on vapaampaa, eikä pienestä melusta tulla koputtelemaan ovelle.

Tutustu opiskelija-asuntoihin

Opiskelija-asuntoja tarjoavat:


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo