Opiskelu ulkomailla: Opintopisteitä ylipitkältä lomalta

Kauppatieteiden opiskelija Elina Simoinen lähti Malesiaan avartamaan maailmaansa ja kartuttamaan opintopisteitä. Suomalaiselle opiskelijaelämä Malesiassa on ollut luksusta: asunto pilvenpiirtäjän 32. kerroksessa, jokailtaiset ravintolaillalliset ja mahtavat shoppailumahdollisuudet.

Kuka minä olen?

Nimi: Elina Simoinen
Ikä: 22
Kotipaikka: nykyisin Turku, kotoisin Helsingistä
Koulu: Turun Kauppakorkeakoulu

 

Miten päädyit opiskelemaan Malesiaan?

Halusin opiskella ulkomailla laajentaakseni omaa maailmankuvaani ja nähdäkseni, miten arkielämä muualla sujuisi. Malesian valitsin, sillä minua kiehtoi mahdollisuus tutustua Aasiaan ja olin kuullut kaverilta Academy Accessista.  Aasia on luonnollisesti Suomesta tulevalle melko edullinen asuinpaikka, joten korkea elintasokin kiehtoi.

Millaisia opintoja suoritit?

Academy Accessin tarjoama opintokokonaisuus pitää sisällään kaupallisia opintoja, painotuksena johtaminen. Johtamisen opinnoissa käsitellään myös eri kulttuurien johtamista ja niiden kohtaamista. Mielestäni nämä kurssit olivat ohjelman parasta antia, sillä vastaavia opintoja on lähes mahdoton käydä Suomessa.

Luennoitsijat tulivat ympäri maailmaa, joten opiskelu oli hyvin käytännönläheistä. Kävimme esimerkiksi kiinalaisella liikeillallisella, ja en varmaankaan olisi Suomessa luennolla oppinut, että kiinalaiselle ei saa viedä lahjaa valkoisessa lahjapaperissa!

Opinto-ohjelman tulen saamaan hyväksiluetuksi omassa koulussani.

Millaista arki Kuala Lumpurissa oli?

Lähtiessä tunnelmat olivat jännittyneet ja odottavat, sillä vaikka olikin kuullut ruusunpunaisia tarinoita Aasian auringosta ja rennosta elämästä, ei oikeastaan ollut mitään käsitystä mikä paikan päällä tulisi odottamaan. Lopputulos ei varsinaisesti ollut kovin kurja: asuimme kolmen kaverini kanssa pilvenpiirtäjähotellin 32. kerroksessa 100 neliön asunnossa. Tilanne moniin muihin vaihto-ohjelmiin verrattuna on hieman erilainen, sillä meillä opiskelukavereina oli vain muita suomalaisia.

Miten vietitte vapaa-aikaa miljoonakaupungissa?

Vapaa-ajan vietto Kuala Lumpurissa mahdollisuuksia on rajattomasti. Erityisesti tytöille varoituksen sana: kaupunki tarjoaa mielettömiä shoppailumahdollisuuksia. Meidän neljän naisen talous omisti viimeisenä päivänä 84 paria kenkiä…

Meillä oli hotellissa myös kuntosali ja uima-allas katolla, joten jos ei ollut muuta tekemistä, hengailimme porukalla altaalla ja ihmettelimme maailman menoa. Malesiassa on halvempaa kuin Suomessa, joten kävimme usein elokuvissa, päivittäin ulkona syömässä, konserteissa ja nähtävyyksissä. Kauneushoitolat ja hieronnat ovat myös kohtuullisemman hintaisia kuin Suomessa. Elämäämme voisi kuvailla melkein kuin ylipitkäksi lomaksi!

Tahkotaanko opintopisteitä piinkovalla tahdilla vai kerkiääkö opintojen ohella myös paahtamaan itseään auringossa?

Opintotahti on mielestäni myös hyvin miellyttävä: ei kokonaan pääse laiskistumaan, mutta työmäärä ei ole tuskainenkaan. Meillä oli käytännössä kahden viikon kursseja, jolloin koulua oli kaikkina arkipäivinä noin 9-13. Englantini harjaantui, sillä luennot olivat englanniksi ja lisäksi kirjoitimme esitykset ja raportit englanniksi.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Opinnot Malesiassa kestävät noin kolme kuukautta, eli lähdin joulukuun lopussa ja opintoni päättyivät reilu viikko sitten. Nyt vietän aikaa Balilla surffaten ja nauttien auringosta. Seuraavaksi suuntaamme Thaimaahan, Kambodzaan ja Laosiin. Olen reissussa yhteensä kaksi kuukautta.Suomessa minulla on opintoja vielä pari vuotta jäljellä, joten kotiin palattuani palaan koulunpenkille ja toivottavasti kirjoittamaan kandityötäni.

Mitä jäi käteen?

Minulle vaihto oli mahtava irtiotto normaalielämästä kotona. Kun arki onkin yhtäkkiä jotain aivan muuta, kuin mihin on tottunut, kyseenalaistaa väkisinkin omat valintansa ja rutiininsa kotona. Vaihtoaika on ollut myös hyvin huoletonta ja stressitöntä, joten aikaa ajatuksille on todella ollut. Uskon ja toivon vieväni täältä Suomeen huolettomuutta, jota olen täällä oppinut.

Haku käynnissä  syyslukukaudelle 2011!

Lue lisää


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo