Opiskelupaikan käyttäjät ovat internetin suurkuluttajia

Opiskelupaikan yleisin käyttäjä on nuori nainen, joka etsii jatkokoulutuspaikkaa. Suurimmalle osalle käyttäjistä internet on ensisijainen tiedonhakuväylä. Tiedon selviävät Opiskelupaikan kävijäprofiilista.

Keskimääräinen Opiskelupaikka-palvelun käyttäjä on alle 25-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva nainen, joka on valmistunut toiselta asteelta ja etsii jatkokoulutuspaikkaa. Hän etsii opiskelupaikkaa erityisesti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tarjonnasta.

Profiilista selviää myös, että puolet käyttäjistämme on työelämässä, täysiaikaisesti, osa-aikaisesti tai työharjoittelussa.

Opiskelupaikan kävijäprofiilin tiedonkeruu suoritettiin toukokuun aikana Opiskelupaikka.fi-sivustolla. Tutkimukseen vastasi 313 kävijää.

Profiilin avulla pystymme kohdentamaan sisältöjämme vastaamaan paremmin käyttäjiemme tarpeita.

Sähköposti on suosituin

Tutkimustuloksista selviää, että käyttäjistämme 80 prosenttia käyttää internetiä päivittäin. Seuraavaksi suosituimpia medioita ovat televisio, radio, sanomalehdet ja sosiaalinen media.

Television ääressä on päivittäin 67 prosenttia käyttäjistä, radiota kuuntelee 49 prosenttia, sanomalehtiä lukee 47 prosenttia ja sosiaalisen median parissa viettää aikaa 40 prosenttia käyttäjistä.

Tutkimukseen vastanneet olivat käyttäneet internetiä viimeisen kuukauden aikana selkeästi eniten, lähes sataprosenttisesti, sähköpostin käyttöön.

Uutisten ja talouden seuraamiseen internetiä käytti yli 70 prosenttia.
Suosittuja käyttökohteita olivat myös musiikin kuuntelu, työnhakupalvelut, viihde ja surffailu.

Myös reaaliaikainen keskustelu, eli muun muassa keskustelufoorumien, chattien ja Skypen käyttö oli vastaajien kesken suosittua.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo