Opiskelupaikan sisältö ja palvelut laajenevat, ydin pysyy

Viime syksynä auennut Opiskelupaikka-palvelu laajenee. Muu koulutus-osioon kerätään tietoa muun muassa opistoista, avoimista korkeakouluista ja yksityisistä kouluista. Ulkomaille-osio puolestaan avataan kesän aikana. Uutena palveluna Opiskelupaikka tarjoaa myös nuorisomarkkinoinnin konsultointipalveluja.

Opiskelupaikan sisällön laajentaminen on ollut alusta asti selvää toimitusjohtaja Lasse Leponiemelle. Leponiemen tavoitteissa on rakentaa Opiskelupaikasta palvelu, josta uraa, työelämää tai itsenäistä elämäänsä suunnitteleva löytää vastaukset.

– Ulkomaille-osioon tulee alkuvaiheessa tietoa tyypillisimmistä tavoista lähteä ulkomaille ja hieman harvinaisempia polkuja. Tiesittekö esimerkiksi, että Suomessa toimii ulkomaisia yliopistoja? Leponiemi esittelee.

Muu koulutus-osiossa esitellään yksityistä ja julkista koulutusta, josta peritään useimmiten maksu. Tällaisia ovat esimerkiksi yritysten ylläpitämät koulut ja kansanopistot.

Nuorisomarkkinoinnin konsultointia

Uusi aluevaltaus ovat myös oppilaitoksille suunnatut koulutuspalvelut.

– Autamme oppilaitoksia löytämään juuri ne opiskelijat, jotka halutaan, Leponiemi summaa.

Koulutuksen tavoitteena on hahmottaa sosiaalisen median ja verkkomarkkinoinnin mahdollisuudet osana jo olemassa olevaa markkinointia. Avainsanoja ovat mitattavuus ja tietoon pohjautuva päätöksenteko. Koulutuksia on jo järjestetty muutamissa korkeakouluissa Suomessa ja lokakuussa Leponiemi suuntaa puhumaan Tukholmaan eMetrics Marketing Optimization Summit - tapahtumaan.

Ydinajatus on ja pysyy

Opiskelupaikan ydinidea on kuitenkin edelleen sama: Opiskelupaikka yhdistää opiskelijat koulutusmahdollisuuksiin ja tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa.

– Palvelua tehdään suurella sydämellä. Haluamme tuoda esille jokaisen asiakkaan erikoispiirteet, jotta Opiskelupaikan palveluiden käyttäjät löytävät itselleen parhaan vaihtoehdon.

Tulevaisuudessa siintää edelleen monia tavoitteita. Leponiemi haluaa muun muassa lisätä vuorovaikutteisuutta ja tuoda myös työelämän entistä vahvemmin mukaan palveluun.

– Viiden vuoden päästä Opiskelupaikka on Suomen merkittävin opiskelijapalvelu, joka täydentää julkisia palveluita tuomalla mukaan vahvemman yhteistyön eri alojen yritysten ja oppilaitosten kanssa, Leponiemi maalailee.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo