Paras Opo 2010 löytyy Kaarinasta

Kaarinan lukion opinto-ohjaaja Raine Rapeli on valittu Parhaaksi Opoksi 2010. Opetusministeriön ylijohtaja Sakari Karjalainen palkitsi Rapelin keskiviikkona Helsingissä.

Rapeli on työskennellyt opona yli 20 vuotta.  Häntä äänestäneet opiskelijat kuvailivat opoaan muun  muassa seuraavin sanoin:

  • Positiivinen ja paras opo! Neuvoo hyvin ja on kuin Doctor Phil.
  • Hän ymmärtää nuoria ja on kuin yksi ikätovereistamme. Silti hän varaa aikaa neuvomiseen ja auttaa saadakseen jokaisen ongelmat ratkaistua.
  • Kannustaa kaikkia opiskelijoita, on tasa-arvoinen ja opiskelijoiden puolella aina. On myös hauska mutta silti huolehtiva.
  • Kestää meitä! Komein ja karismaattisin. Kannustaa!

Parasta Opoa äänestivät opiskelijat itse. Lopullisen valinnan teki raati, johon kuului edustajat toisen asteen opiskelijajärjestöistä Suomen Lukiolaisten Liitosta, Finlands Svenska Skolungdomsförbundetista sekä Osku ry:stä. Myös Sakki ry oli kilpailun yhteistyökumppani. Kilpailun suojelijana toimi opetusministeri Henna Virkkunen. Vuosittaisen kilpailun järjestäjä on Mediatalo Opiskelupaikka, joka tarjoaa maksutonta opintoneuvontaa verkossa Virtuaaliopo-palvelussa.

Kilpailun finaalissa oli viisi eniten saanutta opinto-ohjaajaa. Rapelin lisäksi finaalissa tittelista kisasivat Pertti Kinnunen (oik.) Siilin koulusta Pieksämäeltä, Elsi Maijala-Juuti Tampereen yhteiskoulun lukiosta, Marjaana Louhi-Jauhiainen Saarijärven keskuskoulusta sekä Kirsi Nerg Jyväskylän ammattiopistosta. Kuvassa keskellä Raine Rapeli (vas.) ja opetusministeriön ylijohtaja Sakari Karjalainen.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo