Porin neljä yliopistoa odottavat vielä hakuasi

Porin yliopistokeskus tarjoaa saman katon alla Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston sekä Turun yliopiston koulutustarjonnan.

Hakuajat lähenevät jo loppuaan, mutta hakukohde on vielä monelle mysteeri. Paniikkiin ei ole aihetta.  Jos et vielä ole varma, mitä tulevaisuudeltasi haluat, hae Porin yliopistokeskukseen.  Voit valita opintoja neljästä eri yliopistosta ja opiskella juuri sellaisen tutkinnon kuin haluat.

Wilhelmiina

Wilhelmina Sederholm opiskelee sosiologiaa Porin yliopistokeskuksessa Tampereen yksikössä neljättä vuotta. Häntä on aina kiehtonut ihmisten väliset suhteet ja arjen ilmiöt, ja sosiologiassa ne yhdistyvät kiinnostavalla tavalla.

-Pidän ihmisten kanssa olemisesta ja olen ollut mukana useissa opiskelijajärjestöissä, esimerkiksi oman yksikköni ainejärjestössä ja ylioppilasyhdistyksessä, Wilhelmiina kertoo.

Opiskelijoita ympäri Suomea

Porin yliopistokeskukseen hakeutuu opiskelijoita ympäri Suomea ja melkein puolet opiskelijoista on muualta kuin Porista. Ryhmäkoot ovat pieniä, mikä on ehdottomasti koulun vahvuus. Vaikka opiskelijoita onkin vähän, tekemistä riittää.

Pori

-Opiskelijatoiminta on aktiivista, vuokrat halpoja ja keskustassa toimiva opiskelijatalo. Täällä on oikein hyvä opiskella. Tänne muuttaminen jännitti aluksi, koska Pori ei ole kovin iso paikka, mutta kaikki on mennyt oikein hyvin. Lisäksi täällä on erinomainen kulttuuritarjonta, Wilhelmiina kiittelee.

Pääaine Tampereen yliopistosta, sivuaine Turun kauppakorkeakouluista

Porin yliopistokeskuksen erikoisuus on ristiinopiskeleminen, eli kursseja voi valita monen eri yliopiston tarjonnasta. Siihen liittyy jonkin verran byrokraattisia portaita, mutta opiskelu onnistuu silti hyvin ja vaihtoehtojen kirjo on laaja. Jokainen opiskelija voi räätälöidä itselleen sellaisen tutkinnon kuin haluaa.

-Ristiinopiskeleminen on näppärä konsepti. Itse luen Tampereen yksikössä sosiologiaa pääaineena, mutta sivuaineeksi olen valinnut Turun kauppakorkeakoulun opintoja sekä Turun yliopistosta kulttuuriperinnöntutkimusta, Wilhelmiina kertoo.

Valmistuttuaan hän haluaisi työskennellä kansalaisjärjestöjen ja -organisaatioiden parissa. Tähän mennessä hän on ollut jo mukana Satakunta Unelmaa Foorumin perustamisessa, joka on foorumi nuorten ja päättäjien välillä.

Porin yliopistokeskus
Vappu

Yliopistokeskuksessa toimii neljä yliopistoa:

Hakuaika loppuu 12.4.2011

Porissa voi opiskella viidessä akateemiseen tutkintoon johtavassa koulutusohjelmassa

Jatko-opintoja voi suorittaa tohtorin tutkintoon asti.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo