Rihanna kuumensi sateisen Helsingin

"How are you Helsinkiiii?” Rihanna huudattaa yleisöä ja desibelit kohoavat lähelle kipurajoja. Paraatipaikalla eturivissä heiluu myös Lukiolaisten Kirjakaupan kilpailun onnellinen voittaja.

Hietalahden rannassa Helsingissä ei koskaan ole ollut yhtä täyttä. Sateisella ja kolealla hiekkarannalla aaltoilee 20 000-päinen yleisömeri. Eturivissä Hennariikka Hyytiäinen (kuvassa oikealla) on odottanut kaveriensa kanssa koko päivän pääesiintyjää. Lopulta taustamusiikki taukoaa ja tunnelma sähköistyy.

Tuhannet kännykkäkamerat nousevat ilmaan, Rihanna  nousee lavalle ja räjäyttää yleisön tanssimaan kappaleella Only girl (in the world).

Hyytiäinen voitti lipun On the beach -tapahtumaan Lukiolaisten kirjakaupan   Facebook-kilpailusta . Abivuotensa aloittanut Hyytiäinen on aiemmin asioinut LK:ssa ja löysi kilpailun mainoksen kautta. Kun tieto voitosta tuli, tunnelma oli korkealla.

- Oli ihan mahtavaa! Mentiin sitten kavereiden kanssa juhlimaan voittoa, 18-vuotias karkkilalainen paljastaa.

13 tunnin odotus

Hyytiäinen kertoo olleensa Rihanna-fani jo ensimmäisestä levystä ja Pon de Replay -hitistä lähtien. Oli itsestään selvää, että kun tähti tuli kiertueellaan Suomeen, paikalle oli päästävä. Hyytiäinen oli jo ostanut lipun konserttiin aiemmin, mutta LK:n voiton myötä senkin sai myytyä.

Hyytiäisen ja kaverin päivä alkoi aikaisin, kun neidot lähtivät ajamaan Karkkilasta jo puoli kahdeksan aikaan aamulla. He olivat yhdeksältä ensimmäisten joukossa portilla odottamassa festivaalialueelle pääsyä, koska vain eturivin paikat kelpaisivat.

- Eturivissä oli tosi hyvä fiilis, vaikka vesisade vähän latisti tunnelmaa. Meillä oli mukana kanasalaattia, ruisleipiä ja juotavaa, Hyytiäinen kertoo selviytymiskeinoista.

Terveys meni, muttei haittaa

Hyytiäinen näki idolinsa nyt ensimmäistä kertaa livenä. Hän oli vaikuttunut siitä, että Rihanna näytti aidosti iloiselta eikä lainkaan diivamaiselta.

Uusinta Loud-albumia Hyytiäinen on kuunnellut paljon. Rihannan keikka oli yhtä hittiputkea, mutta Hyytiäinen jäi kaipaamaan muun muassa herkempää Fading-kappaletta.

Hyytiäinen myöntää, että peukut saattoivat kääntyä alaspäin siinä vaiheessa, kun Rihannaa ei vielä lähes tunnin ylimääräisen odottelun jälkeen kuulunut lavalle. Lopulta odotus oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista.

- Menisin uudelleenkin odottamaan. Mulla taitaa olla jännetuppitulehdus, kun heilutin kättä konsertin aikana niin paljon, Hyytiäinen naurahtaa.

 

 

Lukiolaisten Kirjakauppa

Lukiolaisten Kirjakauppa Facebookissa


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo