SHMS: Olipa kerran hotellikoulu

Jos vaatii opiskelulta käytäntöä sekä teoriaa, kansainvälisyyttä ja uraohjausta, hieman luksusta ja satumaista opiskeluympäristöä, Sveitsin Montreux'ssa sijaitseva Swiss Hotel Management School on luonnollinen valinta.

1600 opiskelijaa 65 maasta opiskelemassa huippuopettajien johdolla Belle Epoquen aikaiseen palatsihotelliin rakennetussa hotellikoulussa. Kuulostaa erinomaiselta alustalta ponnistaa kansainväliselle uralle hotelli- ja majoitusalalla.

Niin ajatteli myös ruotsalainen Victoria Hansen, joka valmistui SHMS:sta vuonna 2007. Vajaassa viidessä vuodessa hän on ehtinyt kauas – kirjaimellisesti. Hansen työskentelee thaimaalaisen luksushotelli Miskawaanin myynti- ja markkinointijohtajana Koh Samuilla.

– Halusin opiskella Sveitsissä, sillä maailmalla sveitsiläisten hotellikoulujen maine ruotsalaisiin verrattuna on ylivertainen, Hansen sanoo.

Päästäkseen SHMS:n mahdollisuuksiin käsiksi opiskelijalta vaaditaan suoritettua ylioppilastutkintoa. SHMS kouluttaa kolmessa vuodessa kandidaatiksi (Bachelor of Business Administration) ja neljäntenä vuonna voi suorittaa maisteritutkinnon.

Yksityisessä korkeakoulussa opiskelu ei ole ilmaista. Suomalaisittain reilun 20 000 euron lukukausimaksut kuulostavat huikealta, mutta koulutuksen lisäksi hintaan kuuluvat tasokas hotellihuonemajoitus, ruokailut ja opiskelumateriaalit. Ulkomailla opiskeltaessa on myös mahdollista hakea Suomen valtiolta opintotukea ja -lainaa, sekä erilaisia stipendejä.

– Rahoitin opiskelut osittain Ruotsin valtion opintotuella ja lisäksi vanhempani auttoivat minua, Hansen kertoo.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana Bachelor-ohjelmassa opiskellaan ravintola- ja tarjoilutyöskentelyä sekä vastaanottopalvelua. Jälkimmäinen puolikas vietetään työharjoittelussa, jonka voi tehdä missä päin maailmaa tahansa.

Sveitsissä työnantajat ovat velvollisia maksamaan työharjoittelijoille palkkaa, joka on tietenkin Sveitsin palkkatason mukainen. Osan lukukausimaksusta voi siis kuitata jo työharjoitteluaikana. Toisen vuoden ohjelmaan kuuluu huoneiden ylläpidon ja johtamisen opiskelua.

Hansenilla oli takataskussaan jo monen vuoden työkokemus ennen kouluun pääsyä, joten Hansen teki vain yhden työharjoittelun Lontoossa yhdessä sen Hilton-hotelleista, HR-osastolla.

Opiskelijoille järjestetään säännöllisesti tapaamisia suurten hotelli- ja matkailuyritysten edustajien kanssa. Bisnestapaamisissa on erinomainen tilaisuus luoda kontakteja ja tiedustella työpaikkoja. Yksi SHMS:n lupauksista kuuluu, että koulu auttaa opiskelijoitaan etsimään työharjoittelupaikat sekä tarvittaessa työllistymään koulutuksen jälkeenkin.

 – Sveitsissä opiskellessa saa ystäviä ympäri maailmaa ja syntyy kansainvälisiä verkostoja, joita voi myöhemmin käyttää hyödykseen. Juuri näiden verkostojen luominen teki opiskelusta äärimmäisen arvokkaan kokemuksen.

Kiinnostako opiskelu korkeatasoisessa Swiss Hotel Management Schoolissa? Mediatalo Opiskelupaikka auttaa sinua hakuprosessissa ja vastaa mieltäsi painaviin kysymyksiin.

Yhteystiedot:
Antti Kasanen
p. 040 5801680
antti.kasanen@opiskelupaikka.fi


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo