Sähköinen formula on Metropolian insinöörien taidonnäyte

Moottori kiihtyy nollasta sataan parissa sekunnissa ja renkaat jättävät jälkeensä kiihdytysjäljet. Bensan katkua ei voi olla haistamatta. Nyt ei ole kyseessä Formula 1 -osakilpailu, vaan insinööriopiskelijoiden formulatalli Helsingin keskustan arvokiinteistössä.

 

 

Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva 28-henkinen formulatiimi rakentaa itse formula-autot, joilla se kilpailee ympäri Eurooppaa Formula Student -kisoissa. Tiimi on pokannut useita palkintoja, ja vuosi 2011 on ollut tiimin historian voitokkain. Kotiin on tuotu osakilpailuvoitto muun muassa Unkarin Formula Student -kisasta.

Formulatiimiä vetää autosähköinsinööriksi opiskeleva Jenni Kurki-Suonio, 22.  Kilpa-autoilua harrastava Jenni on viihtynyt autoradoilla 6-vuotiaasta saakka, joten alan opiskelu ja formulatiimin luotsaaminen ovat hänelle automaattisia valintoja.

- Halusin mukaan tiimin toimintaan, sillä kaikkea ei voi oppia kirjoista. Tämän projektin kautta saan käytännön kokemusta opiskelemistani asioista, Jenni kertoo.

Ei pelkkiä insinöörejä

Yhteistyö koulutusohjelmien välillä valmistaa opiskelijoita työelämän käytäntöihin.

Formulatiimin toiminnassa on mukana opiskelijoita useista koulutusohjelmista. Muotoilun opiskelijat suunnittelevat formuloiden designin, mediatuotannon opiskelijat kuvaavat ja editoivat tiimin esittelyvideot ja liiketoiminnan opiskelijat auttavat tiimin toiminnasta tiedottamisessa sekä varainhankinnassa.

Suurin osa formulatiimin rahoituksesta hankitaan koulun ulkopuolelta, joten varainhankinta vaatii aikaa.

- Opiskelijat työskentelevät tiimissä opintojen ohella. Työ on vapaaehtoista ja se tehdään täysin omalla ajalla. Toiminta vaatii omistautumista ja intohimoa, Jenni kertoo.

Ammattimaista toimintaa

Formulatiimissä työskentely käy lähes ansiotyöstä. Kova työskentely kuitenkin kannattaa, sillä tiimin jäsenet pääsevät matkustamaan ympäri Eurooppaa ja saavat kansainvälistä kokemusta.

Kova uurastus ei ole jäänyt huomaamatta myöskään yhteistyökumppaneilta, sillä valmistuttuaan osa tiimin opiskelijoista on työllistynyt  yhteistyöyrityksiin.
Jenni uskoo vahvasti omiin työllistymismahdollisuuksiinsa valmistumisen jälkeen. Tulevaisuudessa hän näkee itsensä pyörittämässä omaa kilpa-autotiimiä tai autoalan yrittäjänä. Myös formulatiimin tulevaisuus näyttää Jennin mielestä valoisalta.

- Formulatiimi suunnittelee tällä hetkellä ensimmäistä sähköistä formula-autoa. Tarkoitus on, että kaudella 2013 ajamme kilpaa täysin sähkökäyttöisellä formulalla.

Lisätietoja

Lue lisää insinöörialasta osoitteesta: www.insinooriksi.fi


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo