Sataprosenttisesti sähköistä hakua

Nuorten yhteishaku ammattikorkeakoulujen suomen- ja ruotsinkieliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen alkoi 23. maaliskuuta. Haku on ollut sähköisessä muodossa, osoitteessa www.amkhaku.fi, jo seitsemän vuotta. Myös koulutusalojen tiedonhaku painottuu nettiin.

Nuoret hakivat viime kevään yhteishaussa koulutusohjelmiin sähköisesti lähes sataprosenttisesti.

– Tampereen ammattikorkeakouluun vuonna 2003 hakeneista 48 prosenttia lähetti hakemuksen Internetin kautta, mutta viime vuonna meille tuli enää yksi paperinen hakemus, hakutoimiston opintosihteeri Anne Mahkonen kertoo.

Seitsemän vuoden opintosihteerin kokemuksella hän kertoo nuorten etsivän tarvitsemansa tiedon Internetistä. Nuoret selvittävät mahdolliset opiskelupaikat ja koulutusalat sekä hakuprosessin Internetistä korkeakoulujen omilta sivuilta sekä käyttämällä palveluita kuten opiskelupaikka.fi.

Nuoret saavat neuvoja ja opastusta hakuun myös lukioiden, ammattikoulujen ja ammattikorkeakoulujen opinto-ohjaajilta sekä hakutoimistoista.

Hakuopas opiskelupaikka.fi:n kautta

Nuoret ottavat hakutoimistoihin yhteyttä, kun he haluavat tehdä muutoksia, korjauksia tai lisäyksiä jo lähetettyyn hakemukseen tai jos esimerkiksi hakukelpoisuus askarruttaa tai osoite on muuttunut.

Ammattikorkeakoulujen opintotoimistoista voi myös tilata koulun hakijan oppaan sähköpostilla tai soittamalla. Internetin kautta TAMKin hakutoimistoon on tullut lähes 100 hakuopaspyyntöä, kaikki opiskelupaikka.fi-palvelun kautta.

Kolmen viikon hakuajan viimeinen viikko on opintotoimistoissa hulinaa, joten hakijoiden täytyy varautua ruuhkiin. Viime kevään aikana TAMKin hakutoimistoon tuli 900 sähköpostia, joista 300 tuli hakuajan viimeisellä viikolla.

Opintoneuvoja Mahkosen viesti hakijoille on, että haku kannattaa suorittaa ajoissa. Haku päättyy 9.4. kello 16.15, eikä kello anna armoa. Hakuaika sulkeutuu, vaikka haku olisi kesken.

Tutustu Tampereen ammattikorkeakouluun!

Tutustu Opiskelupaikan mediatietoihin!


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo