Tallinnan teknillinen yliopisto: Helppo valloittaa, kannustavaa opiskella

Tallinnan teknillisessä yliopistossa uusi erä kansainvälisiä opiskelijoita aloittelee parhaillaan korkeakoulutaivaltaan. Elisa Ceder oli samassa tilanteessa kaksi vuotta sitten, eikä päätöstä lähteä Tallinnaan ole tarvinnut katua.

Oikeustieteellisten tiedekuntien opiskelupaikoista käydään Suomessa kovaa taistelua, mutta harvalle tulee mieleen, että vaihtoehtoisia reittejä lakimieheksi löytyy.

Tallinnan teknillisessä yliopistossa  kansainvälistä lakia opiskeleva Elisa kertoo, että hakuprosessi  oli yksinkertainen. Netissä täytetty hakemus, käännös ylioppilastodistuksesta ja riittävä englannin kielen taito riittivät opiskelupaikan varmistamiseen.

Muista maista tulevilta vaaditaan suoritettua TOEFL-kielitestiä, mutta suomalaisille riittää seiskan arvosana lukion päättötodistuksessa tai C:n arvosana englannin ylioppilaskokeesta. Lisäksi hakijoiden on maksettava 40 euron hakumaksu.

- TTU on arvostettu yliopisto. Opiskelu on paljon interaktiivisempaa kuin Suomessa, jossa lukemista on enemmän. Luennoille täytyy valmistautua, jotta niistä saa kaiken irti, Elisa kertoo.

Unelmatyö EU:ssa

23-vuotias Elisa tekee Bachelor-tutkintoa. Kandityö pitäisi tehdä vuoden päästä. Opintoihin kuuluu Suomesta poiketen myös pakollinen työharjoittelu, mikä on hänen mielestä erittäin hyvä käytäntö.

Kansainvälinen työympäristö kiinnostaa tulevaisuudessa ja unelmatyöpaikka voisi löytyä esimerkiksi EU:n toimielimistä. Ranskaakin opiskellut Elisa pohtii, että maisterin paperit voisi hankkia juuri Brysselistä.

Siirtymä englanninkielisestä Bachelor-ohjelmasta Masters-ohjelmaan sujuu varmasti kivuttomammin kuin suomenkielisissä ohjelmissa opiskelevilta.

Suomalaiset pitävät yhtä

Vaikka opiskelun interaktiivisuus ja luennoille valmistautuminen saa opiskelun kuulostamaan aikaa vievältä hommalta, Elisa ehtii myös harrastamaan opiskeluiden lomassa.

- Pelaan tennistä ja käyn salilla, mikä on huomattavasti edullisempaa Tallinnassa kuin Suomessa, hän kertoo.

Tallinnassa on aktiivinen opiskelijaelämä. Jos koti-ikävä pääsee yllättämään, tukea voi hakea muilta suomalaisopiskelijoilta. Paikallisten opiskelijajärjestöjen lisäksi tapahtumia ja juhlia järjestää myös Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat Ry .

Yksi vuoden kohokohdista on loisteliaat vuosijuhlat, joita juhlitaan ainejärjestöittäin yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Kansainvälisten opiskelijoiden lisäksi niissä pääsee tutustumaan myös professoreihin.

Onko uravalinta Sinulle ensi keväänä ajankohtainen?  Tutustu ajoissa Tallinnan teknillisen yliopiston opiskelualoihin ja hakuaikoihin yliopiston internet-sivulla!

 

www.ttu.ee

www.ttu.ee/admissions

tsoj.wordpress.com


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo