Tallinnan teknillisessä yliopistossa voi lukea kauppatieteitä, oikeustieteitä ja kansainvälisiä suhteita

Juliane Jokinen opiskelee Tallinnan teknillisessä yliopistossa International Business Administration -koulutusohjelmassa. Juliane kertoo millaista opiskelu on Tallinn Techissä, jossa yhä useampi suomalainen opiskelee.

Miksi valitsit juuri Tallinnan teknillisen yliopiston?Tallinnan teknillinen yliopisto kiinnosti sen kansainvälisyyden ja englanninkielisten kandidaatin tutkintojen ansiosta. Tallinnan teknillisellä yliopistolla voi kauppatieteiden lisäksi opiskella myös kansainvälisiä suhteita tai lakia.

Oliko Virossa opiskelu sinulle itsestäänselvyys vai miksi päätit lähteä juuri Tallinnaan opiskelemaan?

Olen asunut jo aikaisemmin ulkomailla ja ajatus muuttaa pois Suomesta ei ollut uusi. Kun olin etsimässä mahdollisia opiskelupaikkoja, huomasin että englanninkielisiä kandidaatin tutkintoja oli paljon vaikeampi löytää, jos halusi opiskella muualla kuin englanninkielisessä maassa. Maisterin tutkintoja taas löytyi paljon helpommin. Hinta ja elinkustannukset olivat myös tekijöitä, jotka tekivät Tallinnan teknillisestä yliopistosta kaikista houkuttelevimman vaihtoehdon. Sain myös helposti kavereiden ja sukulaisten hyväksynnän, kun matka Tallinnaan osoittautui lyhemmäksi kuin kesämökille.

Miksi kiinnostuit alasta?

Kauppatieteellinen tutkinto avaa ovet moneen eri ammattiin. Kansainvälisen kauppatieteiden kandidaatin opinnot antavat hyvät perustiedot ja lähtökohdat kaupallisen alan eri tehtäviin ja tutkinto mahdollistaa erikoistumisen vielä maisteritasolla.

Mikä on ollut antoisinta koulutuksessasi?

Antoisinta koulutuksessani on ollut uusien asioiden oppiminen ja niissä kehittyminen, uusiin ihmisiin tutustuminen ja kokemuksien kartuttaminen sekä oman itsensä kehittäminen.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Muuttaessa ulkomaille tulee aina huomaamaan, että asiat hoidetaan eri tavalla kuin kotimaassaan ja että maan asukkaisiin on vaikeampi tutustua ulkomaalaisena kuin toisiin ulkomaalaisiin.  Suurin osa ulkomaalaisista opiskelijoista saattaa pysyä yliopistolla vain vaihdon ajan, eli kolme kuukautta. Sen jälkeen he muuttavat pysysvästi muualle. Uusia tuttavuuksia syntyy aina, mutta  ystävyyden ylläpito on haastavaa, kun välimatkaa löytyy. Erään luennoitsijani mukaan suhteiden kehittäminen ja ylläpitäminen kuuluu opiskelun aikana opiskelijan tärkeimpiin tehtäviin. Olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Luentoja pidetään yleensä iltapäivän aikoihin. Ensimmäisen vuoden aikana luentoja saattoi olla viisi päivässä, mutta viimesinä opiskeluvuosina niitä on yleensä vähemmän. Perjantait pidetään usein luentovapaana, mikä on mahdollistanut etenkin suomalaisille opiskelijoille työmahdollisuuksia Suomenkin puolella. 

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

Koulutus on vastannut odotuksia ja jopa ylittänyt ne. Englanninkielisten linjojen ansiosta vaihto-oppilaita riittää ja yliopistolla on runsaasti kansainvälistä porukkaa. Luennoitsijat ovat myös erittäin kansainvälisiä ja opiskeluympäristö on ollut erittäin joustava ja tehokas.

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä, ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Koulutus tarjoaa hyvät eväät työelämää varten sekä Suomessa että ulkomailla. Kun valmistuu englanninkieliseltä linjalta, ei ole enää syytä ujostella kielitaitoaan. On myös helpompaa muuttaa  töiden perässä ulkomaille, kun on jo tehnyt sen opiskeluaikanaan. Itse pidän suunnitelmat tällä hetkellä avoinna. Valmistuin juuri kandidaatiksi ja harkitsen jatko-opiskelumahdollisuuksia joko Virossa tai muualla.

Millaisia vinkkejä sinulla on muille alasta kiinnostuneille?

Jos kansainvälinen kauppatiede tai muu kansainvälinen ala kiinnostaa, suosittelen ulkomailla opiskelua. Ulkomailla opiskelu takaa erittäin kansainvälisen kokemuksen ja opituja asioita pääsee heti kokeilemaan.

Onko sinulla jotain vinkkejä muille Virossa opiskelusta kiinnostuneille suomalaisille?

Lähtekää opiskelemaan Tallinnaan avoimin mielin!

Lue lisää opiskelusta ja hakemisesta Tallinnan teknilliseen yliopistoon täältä!


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo