Tapaa HELBUSin opiskelija!

Kirjoitukset olivat takana ja jatko-opiskelut edessä. Pontus oli saanut lakin ruotsinkielisestä lukiosta Kauniaisissa ja tiesi haluavansa opiskella kauppatieteitä.

Suomessa ja maailmalla oli monia vaihtoehtoja, mutta Pontuksella oli mielessään yksi tärkeä kriteeri, johon tuntui haastavalta löytää sopivaa opiskelupaikkaa. Pontus halusi tutkinnon pian, jotta pääsisi työelämään ilman viivyttelyä ja vuosien pyörimistä opintojen parissa. Syksyn 2012 uusi tulokas kauppakorkeakoulu HELBUS Helsinki School of Business kiinnitti Pontuksen huomion.

- Haluan valmistua nopeasti ja nuorena. Työelämä kiinnostaa ja olen halukas tarttumaan haasteisiin ja oppimaan työssä. Näen nopean opiskelutahdin sopivan minulle paremmin ja auttavan minua saavuttamaan tavoitteeni nopeammin. Moduuliopetus tekee mahdolliseksi sen, että pystyn tekemään viiden vuoden opiskelut nopeimmillaan alle neljässä vuodessa. Päivittäinen luento klo 10-14 mahdollistaa myös sen, että voin tehdä iltatöitä koulun ohella. Tällaisella opiskelutahdilla on laitettava opiskelut ensisijalle, mutta yrittäjäperheessä eksyy aina töidenkin pariin. Vaikka opintopisteitä kertyy nopeasti, töille ja vapaa-ajallekin jää hyvin aikaa!

Tehokasta moduuliopiskelua

Viime syksynä, heti uusien opiskelijoiden infotilaisuuden jälkeen tuoreet helbusilaiset tapasivat ensimmäisen kurssin opettajansa. Professorin johdolla aloitettiin opiskelu monelle uudella tavalla, lyhyissä moduleissa. HELBUSissa opiskellaan yksi kurssi kerrallaan ja aina parin viikon välein opiskelijan suoritettujen kurssien määrä kasvaa.

- Tykkään  tästä tehokkaasta opiskelurytmistä. Tulee tehtyä hommat ajallaan ja arvosanan saa heti parin viikon jälkeen. Opiskellut asiat ovat mielessä vielä kokeessa ja voi näyttää taitonsa heti. Opiskelu HELBUSissa muistuttaa aika paljon projektityöskentelyä ja uskon, että HELBUSin opiskelurytmi orientoi meitä työelämään hyvin.

- Moni saattaa ajatella, että eihän kursseista voi jäädä paljon mieleen, kun on niin nopea tahti. Opiskelujen edetessä olen kuitenkin huomannut, että oppiminen on jopa tehokkaampaa kuin aiemmin.  Monesti ne taidot, mitä olen oppinut edellisellä kurssilla, auttavat seuraavan kurssin suorittamisessa. Huomaan, että kehitys on tasasempaa ja keskityn kehittämään niin vahvuuksia kuin heikkoksiani.

HELBUSin professorit

Yksi HELBUSin muista oppilaitoksista erottavista tekijöistä on vaikuttava ulkomainen opettajakunta. Monet kulttuurit tulevat tutuiksi, kun opettajat saapuvat mm. Malesiasta, Amerikasta, Brasiliasta ja Australiasta opettamaan HELBUSiin.

- Ensimmäinen professori tunsi paljon Aasiaa ja oli asunut myös Ranskassa ja Jenkeissä. Älyttömän hyvä puhuja ja piti jutuillaan kiinni penkissä! Oli hyvä ja innostunut fiilis aloittaa opinnot HELBUSissa. Uusia professoreita odottaa aina mielenkiinnolla ja on virkistävää vaihtaa aihetta ja opettajaa näin tiheään tahtiin.

Pienen koulun hyvä puoli on myös opetuksen yksilöllisyys. Opiskelijoita on mahdollista huomioida eri tavalla kuin suurten salien luennoilla.

- Kesälukukauden kursseista suosikkini oli Business Negotiation. Kurssin opetti puolalainen tohtori Artur Kozlowski. Teimme paljon ryhmäharjoituksia ja saimme henkilökohtaista ohjausta ja palautetta. Tuntuu, että oma ammatillinen itsetuntemus kehittyy tällaisessa ohjauksessa, tunnen omia vahvuuksiani jo nyt vuoden opintojen jälkeen paremmin. Kurssilla huomasi myös pienen opiskeluryhmän edut. Harjoituksissa kaikkien äänet pääsee kuuluviin.

Opinnot pakettiin lyhyessä ajassa

Vuoden opintojen jälkeen Pontuksella on jäljellä enää kesäloma ja puoli vuotta HELBUSin kursseja. Eteneminen on sujunut ilman viiveitä ja Bachelor of Arts –tutkinto on askelta lähempänä. Tammikuussa 2014 Pontus on valmis jatkamaan opintojaan Englannissa HELBUSin yhteistyökorkeakoulussa.

- Ajatus, että olen duunissa mielenkiintoisessa yrityksessä jo vuonna 2015 motivoi. Kun kaverit miettivät vasta lopputöidensä aihetta, mulla on toivottavasti jo paperit taskussa.  Toivon valmistuvani maisteriksi 3,5-4 vuoden opiskelun jälkeen. Haluan valmistua nuorena, että voin tuoda nuoren ikäni esille työhaastatteluissa. Näen nuoren iän etuna, koska silloin on enemän aikaa kehittyä työelämässä.

Lue lisää opiskelusta HELBUSissa täältä!


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo