Täydennyshaku: Insinööri- tai restonomiopintoihin vielä tänä syksynä

Haluat kehittää ja luoda uutta, nähdä miten teoria muuttuu käytännöksi. Taitaa olla tulevan insinöörin vikaa? Nautit asioiden organisoinnista, ihmisten palvelusta ja nenäsi haistaa bisneksen. Restonomin opinnot ovat sinun juttusi.

Opinnot on mahdollista aloittaa vielä tänä syksynä. Mikkelin ammattikorkeakoulu  tarjoaa opiskelupaikkoja täydennyshaussa materiaalitekniikan, ympäristöteknologian, metsätalouden ja palveluiden tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa. 

Metsätaloutta opiskellaan Nikkarilan kampuksella Pieksämäellä, muiden koulutusohjelmien kotipaikka on Mikkelin kampuksella. Insinööriopinnot kestävät neljä vuotta ja restonomiksi valmistuu 3,5 vuodessa.

Materiaalitekniikan osaaja on usein monialaisen tiimin jäsen

Materiaalitekniikka kuuluu maailman nopeimmin kasvaviin teollisuudenaloihin. Materiaalitekniikan insinöörit suunnittelevat uudenlaisia materiaaleja ja soveltavat erilaisten materiaalien käyttöä teollisuudessa. 

Juuri heidän ansiostaan matkapuhelin on kevyempi kuin 10 vuotta sitten tai voimme paistaa ruokaa pannulla ilman rasvaa. Työt ovat usein tuotekehityksessä, tuotannossa, materiaalien hallinnassa tai projektien nokkamiehenä. 

Materiaalitekniikan opiskelija Tiia Lehtinen on ollut opintoihin tyytyväinen, koska oppeja pääsee testaamaan käytännössä jo opiskelujen aikana.

- Koko ajan saa lisätietoa alasta joka kiinnostaa ja opiskeltavat aineet ovat sellaisia joista tietää olevan hyötyä jatkossa. Käytännön harjoitus- ja labratyöt ovat aivan mahtavia. MAMKissa on mukavan rento tunnelma ja opetus myös ykkösluokkaa, Tiia suosittelee.

Ympäristöteknologia on tulevaisuuden ala

Ympäristöteknologian koulutus auttaa ymmärtämään elinympäristön tilaa ja opettaa keinoja ympäristöön kohdistuvien uhkien ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi. 

Jyväskyläläinen Miia Valkonen on päässyt testaamaan taitojaan jo käytännössä työharjoittelussa kunnan terveystarkastuskokelaana. 

- Tulevaisuudessa toivon pääseväni koulutusta vastaaviin työtehtäviin esimerkiksi kunnalliselle puolelle terveys- tai ympäristötarkastajan tehtäviin. Tai yrityksiin tekemään esimerkiksi sisäilmamittauksia, Miia kertoo.

Valmistuneet ympäristöinsinöörit (AMK) voivat työskennellä muun muassa tutkimus-, valvonta-, suunnittelu- ja käyttötehtävissä yritysten palveluksessa sekä julkisella sektorilla ja ympäristö- ja terveydensuojelualan tehtävissä.

Töitä aina tarjolla – tervetuloa ravintola- ja matkailualalle

Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma on monipuolinen koulutusohjelma, jossa opiskelija voi napsia tutkintoonsa mieleisiään opintoja  ja kehittää omaa yksilöllistä osaamistaan. Vaikkapa kourallinen kieliopintoja, hyppysellinen kulttuurituotantoa.

Valmistunut restonomi (AMK) on palvelun ammattilainen, jolta löytyy myynti- ja markkinointiosaamista sekä vankat johtamisen ja viestinnän taidot. Työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi ruokapalveluiden suunnittelua, toteuttamista ja johtamista.

Opintojen aikana verkostoidutaan alan yrityksiin ja käytännön taitoja testataan kampuksen kahviloissa ja ravintoloissa.

Ravintola-ala oli selvä valinta hankasalmelaiselle Heikki Hytöselle.

- Vaihtelevat työajat sekä ihmisten arjessa ja juhlassa mukana eläminen ovat ammatin positiivisia puolia, Heikki sanoo.

Metsätalousinsinöörin työssä yhdistyvät ihmiset ja luonto

Nikkarilan kampus henkii sitä, mitä alakin on.  Kampus sijaitsee Pieksämäellä, noin viiden kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta.

Opinnot ja vapaa-aika kuluvat kampuksella luonnonläheisissä merkeissä. Kun opiskellaan leimikon rajausta, mennään metsään ja rajataan leimikkoa. Vapaa-ajalla hypätään pulkkaan ja viiletetään mäessä tai napsautetaan siteet kiinni ja lähdetään hiihtolenkille viereiseen metsään.

Valmistuneen metsätalousinsinöörin töitä voi tehdä toisena hetkenä puku päällä tiukoissa bisnesneuvotteluissa, hetken päästä metsässä samoillen ja mittauksia tehden. Työura voi aueta esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksessä tai metsäteollisuudesta.

Valmistumisen kynnyksellä oleva hyvinkääläinen Essi Laaksonen on tutustunut alan työtehtäviin harjoittelujen aikana. Harjoittelu on antanut osviittaa myös tulevaisuuden suunnitelmiin.

- Puunosto sekä korjuun ja kuljetuksen valvominen on tullut tutuksi, ja ehkä siksi tuntuu omimmalta jutulta. Myös neuvontatyö metsänhoitoyhdistyksessä, yrityksissä ja vaikka metsähallituksella kuulostaa mielenkiintoiselta toimenkuvalta. 

TÄYDENNYSHAKU Mikkelin ammattikorkeakouluun

  • Täydennyshaku 2.-5.8.2010
  • Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16.15. 
  • Hae Mikkelin ammattikorkeakouluun osoitteessa www.amkhaku.fi
  • Valintakokeet järjestetään 9.-13.8. välisenä aikana täydennyshaussa oleviin koulutusohjelmiin
  • Voit myös hyödyntää kevään valintakoetulosta, jos olet hakenut samaan koulutusohjelmaan
  • Täydennyshakusivuille (MAMK)

Kuvat: Aki Loponen, MAMK


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo