Teknologia-ala: Säätäjiä ja luovia hulluja

Perinteinen mielikuva haalaripukuisista miehistä hitsauspilli kourassa ei juurikaan vastaa todellisuutta suomalaisesta teknologiateollisuuden huippuosaamisesta.

Tämän päivän tehtävät ovat monipuolisia ja vaativat tekijältään halua kehittyä ja oppia läpi työhistorian.

Koulusta saadut opit antavat vasta hyvän valmiuden oppia lisää itse työssä. Juuri se tekee alasta mielenkiintoisen. Uutta tekniikkaa ja sen sovelluksia syntyy koko ajan.

Keitä ovat teknologian tekijät?

Luovia hulluja, tiimipelureita, matikkaneroja, käytännön askartelijoita, säätäjiä, nörttejä, visionäärejä, tekijöitä jne.

Teknologian piirissä työskentelevät insinöörien ohella graafikot, medianomit, opettajat, myyjät ja markkinoijat. Yhä useammin alalla toimitaan yhdessä loppukäyttäjän kanssa jo suunnitteluvaiheessa, oli kyseessä sitten terveydenhuollon sovellus tai uusin viihde-elektroniikka.

Yksin matematiikalla, fysiikalla tai kemialla ei enää pärjää, vaan esimerkiksi sosiaaliset taidot korostuvat yhä enemmän.

Missä teknologiaa tarvitaan?

Harva asia maailmassa toimii enää ilman teknologiaa. Kuulemme tieteen uusista saavutuksista päivittäin, mutta emme tule ajatelleeksi sen mahdollistanutta tekniikkaa ja osaamista.

Teknologian tekijöillä on kyky muuttaa visiot joksikin konkreettiseksi. Oli kyseessä sitten itseteroittuvat sakset, avaruutta tutkiva luotain tai jo arkinen kännykkä näyttelee teknologiateollisuuus keskeistä roolia.

Tutustu alaan nyt!

Tampereen Nuorkauppakamarissa huomattiin syksyllä sekä yritysten kasvava tarve uusille osaajille että alan heikko tunnettuus nuorten keskuudessa.

Yhteistyöverkostoaan hyödyntämällä kamarilaiset kokosivat nopeasti TeknologiaUra -tapahtuman nuorten tueksi.

– Halusimme tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua teknologia-alaan monipuolisesti alan tekijöiden itsensä kertomana vielä ennen kevään yhteishaun alkamista. Eikä tekisi vanhemmillekaan pahaa päivittää tietämystään, toteaa tapahtuman projektipäällikkö, toimitusjohtaja Janne Viinikkala Leanware Oy:stä myhäillen.

 

TeknologiaUra -tapahtuma Tampereen Pakkahuoneella 27.1.2010 klo 12 - 18. Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton.

Lue lisää osoitteesta www.teknologiaura.fi

 

 

Kuva: Copyright © KONE Corporation


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo