Terveysala kiinnosti korkeakouluun hakeneita

Kevään yhteishaun hakijamäärät säilyivät lähes vuodentakaisissa lukemissa. Ammattikorkeakoulussa kiinnostivat sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, yliopistoissa humanistinen ala.

Ammattikorkeakoulujen hakijamäärät laskivat viime vuodesta. Nuorten koulutukseen oli hakijoita 70 000 eli tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala oli tänäkin vuonna lukumääräisesti suosituin, ja se kiinnosti lähes 26 000 ensisijaisista hakijaa. Seuraavaksi eniten hakijoita oli tekniikan ja liikenteen alalla (13 600) ja yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla (11 300). 

Nuorten koulutuksista humanistinen ja kasvatusala lisäsi eniten hakijamäärää viime vuoteen verrattuna, nyt hakijoita oli 7,5 prosenttia enemmän kuin keväällä 2010.

Suosituin ammattikorkeakoulu oli Metropolia, joka kiinnosti lähes 22 500 hakijaa.

Hammaslääketiede kasvatti suosiota

Yliopistoihin haki yhteishaussa 66 400 hakijaa, eli sata enemmän kuin vuonna 2010. Yliopistojen yhteishaussa olivat mukana 580 koulutusta 17 yliopistossa.

Hakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta eniten hammaslääketieteellisellä ja terveystieteellisellä alalla. Molemmissa hakijoita oli viidennes enemmän kuin viime vuonna.

Lukumääräisesti eniten hakijoita oli viime kevään tapaan humanistisella alalla (14 500 hakijaa), seuraavaksi eniten hakijoita oli yhteiskuntatieteellisellä alalla (12 300 hakijaa) ja kasvatustieteellisellä alalla (11 500 hakijaa).

Helsingin yliopisto oli suosituin. Se vastaanotti yli 39 000 hakemusta.

Suosituimmat AMK-alat

  1. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
  2. Tekniikan ja liikenteen ala
  3. Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

Suosituimmat yliopiston alat

  1. Humanistinen ala
  2. Yhteiskuntatieteellinen ala
  3. Kasvatustieteellinen ala

Lähde: Opetushallitus


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo