Tule kuulemaan jatko-opiskelumahdollisuuksista Helsingin Lasipalatsiin

Yhteishaun ja jatko-opintomahdollisuuksien kanssa painivien avuksi tarjotaan Helsingin ydinkeskustassa tietoa korkea-asteen koulutuksesta, ulkomailla opiskelusta ja kesätöiden hakemisesta. Neuvontapaikkaan Lasipalatsin Akkuna-tilaan voi tulla juttelemaan opintoneuvojan kanssa, selailemaan esitteitä tai kuuntelemaan mielenkiintoisia infoja korkeakoulujen koulutustarjonnasta. Tila on auki päivittäin 12-18 perjantaihin 16.3. saakka.

”Neuvontapaikan paras puoli on se, että tänne voi tulla myös niin sanotusti ilman asiaa”, sanoo opintoneuvoja Paula Koivukangas. ”Kynnys piipahtaa ei ole kovin suuri, ja tilassa voi myös pelailla tai tulla juttelemaan muuten vain.”

Korkeakouluista löytyy sopiva ala kaikille

Yhteishaussa ongelmaksi ei usein nouse runsaudenpula, vaan valinnanvaikeus. Koulutusaloja on niin monta, että sopivien valitseminen ja rajaaminen voi olla hankalaa. Toisaalta valtava valikoima tarjoaa mahdollisuuden opiskella juuri sitä, mitä haluaa, eikä vain ”vähän sinne päin”.

”Metropolia tarjoaa koulutusta niin monelta alalta, että kaikille varmasti löytyy oma”, lupaa Metropolia ammattikorkeakoulun viestintäsuunnittelija Anna Finstad esitellessään koulunsa tarjontaa. Pelkästään sosiaali- ja terveysalan alaisuudessa on lähes parikymmentä koulutusohjelmavaihtoehtoa, joista monet ovat hyvin pitkälle erikoistuneita.

Valinnanvaikeuden iskiessä usein auttaa se, että pohtii ääneen vaihtoehtojaan jollekulle ulkopuoliselle, jolla ei ole hakijaan kohdistuvia odotuksia tai puolueellista mielipidettä asiasta. Tähän Neuvontapaikka on mainio kohde, sillä muutaman minuutin keskustelu opintoneuvojan kanssa voi selventää suunnitelmia tai tuupata oikeaan suuntaan.

Apua välivuotta viettäville

Moni lukiosta tai ammattikoulusta valmistunut päätyy pitämään välivuoden, joko omasta tahdostaan tai siitä syystä, ettei opiskelupaikkaa heltiä. Tällöin hakuaikojen koittaessa tarjolla ei ole koulun antamaa opintoneuvontaa ja tukea jatkokoulutushakuun.

”Erityisen hyödyllinen Neuvontapaikka on niille, joilla ei tällä hetkellä ole opiskelupaikkaa ja sen tarjoamaa opinto-ohjaajaa”, pohtii Paula Koivukangas. ”Jos tiedon löytäminen on hankalaa, on kätevää, että on tarjolla henkilökohtaista mutta maksutonta neuvontaa.”

Neuvontapaikassa esittäytyvät Metropolia Ammattikorkeakoulu , Hanken – Svenska Handelshögskolan , Hämeen ammattikorkeakoulu  ja Porin Yliopistokeskus , sekä kansainväliset toimijat  Swiss Hotel Management School, London School of Business and Finance ja International Medicine Studies.

Lisätietoja Neuvontapaikan ohjelmasta ja yhteistyökumppaneista löytyy osoitteesta www.opiskelupaikka.fi/Neuvontapaikka .


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo