Tulevaisuuden insinööri on nainen

Naisinsinöörien opiskelukavereista valtaosa on miehiä. Tämä ei kuitenkaan haittaa alaa opiskelevien naisten menoa. Insinöörit viettävät vauhdikasta opiskelijaelämää eivätkä insinöörinaiset ole poikkeus.

 

 

Insinöörit ovat tunnettuja juhlakulttuuristaan. Varsinkin syksyllä opintojen alkaessa juhlia järjestetään paljon, ja uusiin ihmisiin tutustuu väkisinkin. Aloittaville opiskelijoille järjestetään paljon tapahtumia kuten fuksiaiset ja tursajaiset, saunailtoja sekä risteilyjä. 

Lahden ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijoiden Emilia Heinosen, 21, ja Mari Koposen, 23, mielestä insinöörit ovat erittäin sosiaalisia ja hauskaa seuraa.

- Insinöörit ovat viihteellä korvaamattomia, nauraa toisen vuoden insinööriopiskelija Mari.

Uudet ihmiset ovat parasta opintojen aloittamisessa

Opiskelijaelämään kuuluu uuden kaveripiirin rakentaminen. Aloittava opiskelija tutustuu parhaiten muihin menemällä rohkeasti mukaan opiskelijatapahtumiin.

- Olen käynyt monissa uusien opiskelijoiden tapahtumissa, kuten fuksiaisissa ja saunaillassa. Kohta on tiedossa myös fuksiristeily. Rennossa tilanteessa uusiin ihmisiin tutustuu helposti, juuri opintonsa aloittanut Emilia kertoo.

- Opintojen yksi parhaimmista puolista on se, että löytää uusia ihmisiä elämäänsä. Esimerkiksi ensimmäisen vuoden tursajaisissa syntyi monia kaverisuhteita, sillä ihmisiin tutustui rastitehtävien lomassa, Mari kertoo.

Insinööriopinnot ovat käytännönläheisiä ja työtehtävät kansainvälisiä

Sosiaalisen opiskelijaelämän lisäksi insinööriopinnot tarjoavat mielenkiintoisia kursseja matemaattisista aineista kiinnostuneille. Opintoihin sisältyy sopivassa suhteessa teoriaa ja paljon käytännön harjoituksia. Emilian ja Marin mielestä insinöörien työ on suureksi osaksi tiimityötä, eli myös hyviä sosiaalisia taitoja tarvitaan.

- Muovitekniikan opinnot ovat olleet todella mielenkiintoisia ja haastavia. Esimerkiksi 3D CAD -tekniikan opettelu on vienyt aikaa, mutta sen hallitsemista on hyötyä opiskelussa ja tulevaisuuden työtehtävissä, Mari pohtii.

Opintojen jälkeen Emilia ja Mari haluavat työskennellä työnjohdollisissa tehtävissä: Mari suomalaisessa yrityksessä ja Emilia kansainvälisessä.

- Työnjohtajan tehtävät kiinnostavat minua siksi, että niissä yhdistyvät sopivasti ihmisläheisyys sekä tekniikka. Olen varmasti hyvä johtamaan muita, Mari kertoo.

- Insinöörinä voin työskennellä halutessani myös kansainvälisissä tehtävissä. Esimerkiksi Saksa on kiinnostava maa, ja olenkin aloittanut kielen opiskelun, Emilia sanoo.

Naisten osuus insinööreistä on 13 prosenttia

Naisten osuus insinöörialalla on kasvussa: esimerkiksi vuonna 2010 valmistuneista insinööreistä jo 18 prosenttia oli naisia. Insinööreistä yli 85 prosenttia on vakituisessa kokoaikaisessa työssä, ja he työllistyvät koulutustaan vastaaviin asiantuntijatehtäviin.

Katso lisätietoja:

www.insinooriksi.fi

www.lamk.fi

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo