Tuotantotalous yhdistää insinööriopinnot ja liiketalouden

Tekniikan ja kaupallisen alan osaaminen on tulevaisuudessa plussaa. Tuotantotalouden kansainvälisen ICT-liiketoiminnan linjalla oppii lisäksi englannin kielen. Insinöörin tutkinnon suorittaneet voivat lisätä bisnes-osaamista opiskelemalla ylemmän AMK-tutkinnon työn ohella.

Anniina Fagerström, 22, valitsi Metropolia ammattikorkeakoulun  tarjonnasta tuotantotalouden kansainvälisen ICT-liiketoiminnan koulutusohjelman , koska halusi opiskella kaupallisia sekä teknisiä aineita.

Matematiikka ja kemia olivat hänen vahvuuksiaan lukiossa, mutta erityisesti hän oli kiinnostunut kielistä.

– Meidän linjalla on onneksi aika paljon englanninkielisiä kursseja. Kolmas opintovuosi on täysin englanninkielinen, sillä luokalle tulee paljon vaihto-oppilaita ulkomailta, Anniina juttelee.

Koulutusohjelmaan on sisällytetty myös ulkomaanvaihto, jonka voi suorittaa missä päin maailmaa tahansa. Vaihdon lisäksi myös työharjoittelun voi suorittaa ulkomailla. Anniinan koko vuosiluokka lähti viideksi viikoksi Afrikkaan tekemään yritysten kanssa projekteja.
 
 – Hedelmällisimmässä projektissa teimme markkinointisuunnitelman, johon suunniteltiin miten kyläläisten tekemiä käsitöitä saataisiin vientiin Eurooppaan. Suunnitelmaa kehitellään siellä päässä edelleen, Anniina kertoo.

Aineyhdistelmä tarjoaa työtä

Tuotantotalouden kansainvälisellä ICT-liiketoiminnan linjalla opiskellaan insinööriopintoja kuten matematiikkaa ja tietotekniikkaa sekä kaupallisia opintoja kuten laskentatoimea ja projektinhallintaa.

Suurin osa kursseista suoritetaan erilaisina projekteina joko yksin tai ryhmässä. Projekteja tehdään usein myös yrityksille, jolloin opiskelijat saavat kontakteja työelämään.

– Monet opiskelukaverit ovat jo nyt niin hyvissä työpaikoissa, että he voivat jatkaa niissä valmistumisen jälkeen suoraan, Anniina kertoo.

Anniina valmistuu keväällä 2011. Hän työskentelee opintojen ohella markkinointiassistenttina turvakytkimiä valmistavassa yrityksessä, mutta haluaa tulevaisuudessa tehdä liiketoiminnan kehitystyötä.

 

Tutustu Metropolian koulutustarjontaan .


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo