Työ: Opiskelijat tahtovat töihin monikansallisiin yrityksiin

Maailmalla korkeakouluopiskelijoiden suosikkityönantajat ovat Google, Microsoft ja IBM.

Työnantajakuvaa tutkiva Universum julkaisi ensimmäistä kertaa kansainvälisen top-50 listan opiskelijoiden suosimista työpaikoista. Mukana oli 120 000 kaupallisen ja teknisen alan opiskelijaa yhdestätoista maasta.

Opiskelijoiden suosikkeja olivat suuryritykset Google ja Microsoft. Kaupallisella alalla listan kärjessä on myös tilintarkastusfirma PricewaterhouseCooper. Teknisen alan opiskelijat haaveilevat sen sijaan työstä IBM:llä.

Universumin tutkimusjohtaja Lovisa Öhnell arvelee Taloussanomissa, että monikansalliset jätit näyttävät tarjoavan parhaan ja turvallisimman työpaikan huonossa taloustilanteessa.

Universum julkaisi juuri myös Suomen korkeasti koulutettujen nuorten ammattilaisten suosikkityöpaikat. Nuorten ammattilaisten silmissä Nokian työnantajakuva on kärsinyt viime vuodesta, jolloin matkapuhelinjätti oli ykkösenä niin kaupallisen, teknisen kuin tietotekniikankin alan opiskelijoiden listalla.

Nyt Nokian rinnalle ovat ponnahtaneet Fazer ja KONE. Kakkossijoilla suosikkityönantajissa ovat S-ryhmä, Microsoft ja Wärtsilä.

Lue Taloussanomien uutinen aiheesta

Opiskelijoiden top-50 työpaikat maailmanlaajuisesti
Suomalaisten korkeakoulutettujen ammattilaisten suosikkityöpaikat


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo