Välivuoden kuviot selviävät Neuvontapaikassa

Neuvontapaikassa Helsingin Lasipalatsilla tarjotaan ilman opiskelupaikkaa jääneille nuorille henkilökohtaista ja maksutonta opintoneuvontaa. Neuvontapaikkaan voi poiketa tai varata netissä etukäteen neuvonta-ajan.

Neuvontapaikka - pop up storesta ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret löytävät tiedon välivuoden mahdollisuuksista.

Paikalla oleva opintoneuvoja kertoo opiskelumahdollisuuksista, parhaillaan käynnissä olevasta täydennyshausta, syksyn hausta, työnhausta ja ulkomaille lähtemisestä.

Pop up storessa voi poiketa pitkin päivää tutustumassa välivuoden mahdollisuuksiin tai varata ajan etukäteen opintoneuvojalle .

Neuvontapaikka - pop up store on auki tämän viikon, 1.–6.8.2011 maanantaista perjantaihin kello 11–19 ja vielä lauantaina kello 11–17.  Neuvontapaikka on Helsingin Lasipalatsilla.

Neuvontapaikassa saa henkilökohtaista neuvontaa

Opinto-ohjaajaksi ensi vuonna valmistuva Maija Kärävä (kuvassa) opastaa Neuvontapaikkaan poikkeavia nuoria löytämään parhaan vaihtoehdon välivuoden viettoon. 

– Täällä esitellään vaihtoehtoja välivuodelle niille nuorille, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa. Kunkin oman kiinnostuksen mukaan yritetään löytää parhaat vaihtoehdot, hän kertoo.

Neuvontapaikassa on pitkin viikkoa myös tietoiskuja esimerkiksi eri oppilaitoksissa opiskelusta ja hakuprosessista.

Täydennyshaku on käynnissä parhaillaan 

Nuorilla on vielä mahdollisuus saada opiskelupaikka syksylle, sillä ammattikorkeakoulujen täydennyshaku käynnistyi tänään maanantaina. Haku on auki torstaihin 4.8. asti osoitteessa www.amkhaku.fi .

Täydennyshaussa pyritään täyttämään kevään yhteishaussa vapaaksi jääneet opiskelupaikat. Haussa on mukana paljon tekniikan ja liikenteen alan koulutusohjelmia, liiketaloutta ja jopa musiikin koulutusohjelmia.

Tsekkaa haussa mukana olevat ammattikorkeakoulut ja koulutusohjelmat .

 

Tulevaisuustiski opastaa 15- 17 -vuotiaita

Tulevaisuustiskiltä  neuvoja ja ohjausta saavat ne helsinkiläisnuoret, jotka ovat jääneet ilman toisen asteen koulutuspaikkaa tai lopettavat opintonsa varhaisessa vaiheessa.

Tiskillä autetaan nuoria tekemään suunnitelmia tulevaisuutta varten, autetaan koulutuspaikkojen etsinnässä ja hakemusten täyttämisessä.

Tulevaisuustiski sijaitsee Narinkkatorin vieressä, Kampin keskusta vastapäätä sijaitsevassa keltaisessa talossa.


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo