Välivuosi kansanopistossa: Nappaa opiskelupaikka Paasikivi-Opistosta

Ilman opiskelupaikkaa ei tarvitse jäädä, sillä Paasikivi-Opistoon Turkuun on hakuaika elokuuhun asti. Opistossa voi opiskella avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja valmistautua uuteen pääsykoekoitokseen.

Paasikivi-Opisto  on kannattava paikka viettää välivuosi. Kansanopistovuoden aikana voi opiskella haluamiaan aineita, varmistua oikeasta alasta, itsenäistyä, saada uusia ystäviä ja edistää korkeakouluopintoja suorittamalla opintoja avoimessa yliopistossa tai avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Tsekkaa siis Paasikivi-Opiston koulutustarjonta:

Paasikivi-Opistossa annetaan opiskelijoille vapaus suunnitella opintovuotensa oman kiinnostuksen mukaan. Esimerkiksi mediajournalismin opintolinjalle hakeutuneet opiskelevat journalismin tuottamista printtiin, radioon, televisioon ja verkkoon, mutta opiskelijat voivat yhdistää opintoihinsa vaikka valokuvausta ja yhteiskuntapolitiikan avoimen yliopiston opintoja. Moni innostuu kuvataiteestakin.

Opiston rehtori Marja-Riitta Heikkilä kannustaakin nuoria kokeilemaan erilaisia opintoja. Hänen kokemuksensa mukaan nuoren vahva tieto omasta alasta saattaa vuoden aikana muuttua.

Eräs opiskelijatyttö nimittäin saapui Paasikivi-Opistoon syli täynnä biologian pääsykoekirjoja, vaikkei opistossa edes opeteta ainetta.

Heikkilä kuitenkin houkutteli hänet lukemaan vuoden aikana kasvatustieteiden appron ja nyt nuori nainen on tyytyväinen kasvatustieteiden maisteri.
 
 – Opistossa on mahdollisuus tutkia myös muita vaihtoehtoja ja täällä voi löytää itsestään uusiakin puolia ja kiinnostuksen kohteita, Heikkilä sanoo.

Kulttuuripääkaupungin titteli tuo vipinää opistolle

Kansanopistossa opiskelijoiden luovuus pääsee valloilleen, kun he saavat itse kokeilla ja tehdä asioita, käytännössä ja oikeissa projekteissa.

Turku on vuonna 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki  ja se näkyy ensi lukuvuonna opistossa opiskelevien arjessa. Opiskelijat pääsevät osallistumaan tapahtumiin ja harjoittelemaan opistossa opittuja taitoja.

 Opiskelijat pääsevät mukaan isoihin yhteistyökuvioihin. Opisto on esimerkiksi mukana Itämeri-hankkeessa sekä Suomen Kotiseutuliiton projektissa, jonka tarkoitus on dokumentoida kaunista Turun aluetta.

Opistossa kannustetaan myös yrittäjyyteen.
 
 – Me annamme kaikille opiskelijoille yrittäjyyskoulutusta freelancer-toiminnasta alkaen, jotta he oppivat, miten omia kykyjä voi markkinoida eteenpäin. Täällä on syntynytkin aika monta pientä yritystä, Heikkilä kehaisee.

Kansanopisto on itsenäistymisen paikka

Marja-Riitta Heikkilän mielestä kansanopisto onkin nuorelle hyvä mahdollisuus opetella itsenäistä elämää, kun pitää usein ensimmäistä kertaa esimerkiksi itse laskea rahojen riittävyys.
 
 – Kansanopisto on turvallinen paikka harjoitella siirtymistä itsenäiseen elämään, hän toteaa.

Opisto sijaitsee vähän kauempana Turun keskustasta, Kakskerran saarella, Harjattulan kartanon  alueella. Jos majoitus opistolla kiinnostaa, kannattaa olla nopea, sillä 70 majoituspaikkaa täytetään varausjärjestyksessä. Noin puolet opiskelijoista asuu muualla, useimmat Turussa, josta he taittavat  25 kilometrin matkan opistolle bussilla tai autolla.

Paasikivi-Opistolla on lukuvuoden aikana noin 200 henkilöä, opiskelijat ja henkilökunta yhteen laskettuna. Niin pienessä porukassa kaikki tuntevat toisensa. Opiston rehtori painottaakin, että opistolla opiskelijoista huolehditaan kokonaisvaltaisesti:
 
 – Me kannustamme opiskelijoita löytämään hyvät puolensa ja mahdollisuutensa. Opetuksen lisäksi opistolta saa majapaikan sekä ruuan neljä kertaa päivässä. Opiskelijat solmivat myös elinikäisiä ystävyyssuhteita.

 Aloita opintosi ja hae Paasikivi-Opistoon

  • Hakuaika syksyllä alkaville opintolinjoille päättyy 30.6. ja 5.8.2011.
  • Sähköiset hakulomakkeet voi ladata linjaesittelyjen sivuilta. Paasikivi-Opiston kotisivut.  
  • Lukuvuosi 2011–2012 alkaa 29.8.2011 ja päättyy 27.4.2012.

 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo