Vielä ehtii aloittaa pääsykoeurakoinnin

Pääsykoekirjoihin ennättää hyvin tarttua vielä huhtikuussakin. Valmennuskurssi helpottaa luku-urakkaa ja antaa opiskeluun ammattitaitoista ohjausta.

Valmennuskeskus

Vaikka kevät voi tuntua rankalta, kannattaa kirjoitusten kanssa ahertavien abiturienttien käyttää lukuputki hyväkseen ja sukeltaa pääsykoekirjoihin heti.

– Ilman muuta pääsykokeisiin kannattaa vielä alkaa lukea. Välivuoden jälkeen joutuisi aloittamaan nollasta, Jarkko Louhelainen, 22, muistuttaa.

Jarkko on Tampereen Yliopiston Johtamiskorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelija ja valmennuskurssin tutor. Tutorin tehtävä on vastailla opiskelijoiden kysymyksiin ennen tuntien alkua sekä valvoa ja tarkistaa harjoituspääsykokeita.

Jarkko kävi itse takuukurssin viime keväänä ja sai opiskelupaikan.

– Halusin varmistaa sisäänpääsyn ja olin kuullut hyvää valmennuskursseista. Vertailin eri vaihtoehtoja ja päädyin Valmennuskeskukseen.

Kurssilla Jarkko sai lukurutiinia ja huomasi, että oli ymmärtänyt jotkut asiat väärin opiskellessaan yksin.

– Ryhmän ja tutorin tarjoama vertaistuki piti tarvittavaa motivaatiota yllä. Pääsykokeisiin valmistautuminen vaatii paljon työtä, Jarkko muistuttaa.

Kursseille vaikka ex tempore

Myös Helsingin oikeustieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva Isabella Lencioni, 19, kävi Valmennuskeskuksen takuukurssin.

– Valmennuskeskus tarjosi laajimman ja intensiivisimmän kurssin, Isabella perustelee valintaansa.

Isabella ei usko, että olisi pärjännyt ilman valmennuskurssia. Hän tuntee tiedekunnan fukseista vain yhden, joka on päässyt opiskelemaan omin avuin.

– Viime keväänä mietin välillä, miten saan itsestäni niin paljon irti, että jaksan ja saan opiskelupaikan. Tutorini oli suureksi avuksi ja motivaatiolla pääsi pitkälle, Isabella sanoo.

Esimerkiksi kauppakorkeakoulun ja oikeustieteellisen valmennuskursseille voi ilmoittautua hetken mielijohteesta, sillä niiden pääsykokeet eivät vaadi erityisiä lukiotietoja. Myös vaikkapa kasvatus- ja valtiotieteissä riittää pääsykoekirjojen omaksuminen.

Sopivan valmennuskurssijärjestäjän valitseminen voi tuntua haastavalta, sillä tarjontaa on paljon. Kannattaakin kysellä vinkkejä kavereilta tai sukulaisilta, sillä ihmiset mielellään suosittelevat hyvää kurssia.

Suurin osa valmennuskursseista alkaa vasta kirjoitusten jälkeen huhtikuussa, ja niille voi osallistua vaikka kesken kaiken. Fiksuinta on kuitenkin ilmoittautua mukaan jo muutamaa viikkoa ennen, jotta ehtii rauhassa valmistautua kurssiin ja hakurumbaan.

Pääsykoekirjaa ei lueta kuin romaania

Valmennuskeskus

Jos päättää pyrkiä opiskelemaan ilman valmentavaa kurssia, kannattaa muistaa, että laatu korvaa määrän. Pääsykoekirjoja ei oikeastaan lueta, vaan niitä tutkitaan.

Asioita kannattaa yhdistellä omaan elämään. Esimerkiksi kauppatieteen johtamisopinnot avautuvat paremmin, jos pystyy linkittämään kirjan teoria-asioita vaikkapa omaan kesätyöpaikkaan.

Itsekseen opiskellessa voi valmennuskurssien järjestäjiltä saada apua yksittäisiin ongelmakohtiin.

– Jos kokonaisen kurssin käyminen ei kiinnosta, voi valita esimerkiksi pelkän vastaustekniikkakurssin. Se on erityisen hyödyllinen oikikseen hakiessa, Isabella vinkkaa.

Tutustu Valmennuskeskuksen kursseihin:


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo