Yhteishaut: Sosiaali- ja terveysala oli hakijoiden suosiossa

Yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin hakeneiden määrä kasvoi viime vuodesta. Ammattikorkeakouluissa eniten hakijoita oli sosiaali-, terveys ja liikunta-alalle, yliopistoissa humanistiset alat saavuttivat suurimman suosion.

Korkeakouluissa oli tänä vuonna käytössä ensimmäistä kertaa yhteinen hakuaika, joka päättyi 16.4. Yli 99 prosenttia hakijoista täytti hakulomakkeen sähköisesti verkossa.

Ammattikorkeakoulut

  • Ammattikorkeakoulujen nuorten- ja aikuiskoulutukseen oli hakijoita 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Syksyllä alkavaan nuorten koulutukseen oli yhteensä 71 100 hakijaa.
  • Eniten ensisijaisia hakijoita nuorten koulutukseen oli sosiaali-, terveys-, ja liikunta-alalle (noin 37 %). Toisena tuli tekniikan ja liikenteen ala (noin 20 % hakijoista), kolmantena kulttuuriala (noin 16 % hakijoista).
  • Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutukseen haki tänä vuonna 14 500 hakijaa, mikä on 1 200 enemmän kuin viime vuonna. Myös aikuiskoulutuksen suosituin hakukohde oli sosiaali-, terveys-, ja liikunta-ala (36 %).
  • Ylempään korkeakoulututkintoon oli hakijoita runsaat 4 300, mikä on 600 enemmän kuin vuonna 2009.

Yliopistot

  • Yliopistoihin haki tänä vuonna 66 300 hakijaa, kun viime vuonna hakijoita oli 63 900.
  • Eniten hakijoita oli humanistisella alalla. Toiseksi ja kolmanneksi suosituimmat alat olivat yhteiskuntatieteellinen ja kauppatieteellinen.
  • Hakijoiden määrä kasvoi eniten liikuntatieteellisellä (22 % prosenttia) ja eläinlääketieteellisellä alalla (20%).

Syksyllä alkavan koulutuksen opiskelijavalinnat julkaistaan 20.7. mennessä, ja opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 3.8. klo 16.15. Opiskelupaikan voi ottaa vastaan määräaikaan mennessä myös sähköisesti, yliopistojen osalta osoitteessa www.yliopistohaku.fi ja ammattikorkeakouluissa vastaavasti www.amkhaku.fi .

Lisätietoa yhteishaun tilastoista löydät täältä.

Lue yliopistoista ja ammattikorkeakouluista Opiskelupaikan sivuilta!


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo