Yhteisvoimin upeat ylioppilasjuhlat

Pian on jälleen se aika vuodesta, kun tuoreet ylioppilaat ja vastavalmistuneet juhlistavat päättynyttä urakkaansa. Juhlien järjestämisessä riittää työtä, mutta hyvä suunnittelu ja läheisten apu keventävät työmäärää. Kevään ylioppilasjuhlia järjestetään yleensä kotona ja usein tarjottavatkin tehdään itse. Näin saadaan myös persoonallisen näköiset juhlat.

Ilon ja tunteiden juhlat

Hannele Karkila muistelee kuinka vasta äsken pikkuinen Eeva-tytär seisoskeli ala-asteen koulun pihalla suuri reppu selässään. Nyt tänä keväänä juhlitaan saavutettua valkolakkia. Ylioppilasjuhlat järjestetään Karkiloiden kotona, jonne on kutsuttu noin 65 vierasta. Lisäksi naapurit on kutsuttu vielä illaksi.

- Haastavinta ylioppilasjuhlien järjestämisessä on aikataulutus ja kylmätilan riittävyys jännittää jo nyt, kertoo Hannele.

Juhlapöydästä löytyy voileipäkakkua, paahtopaistia, loimutettua lohta, valkosuklaakakkua ja vielä varsinainen juhlakakku. Läheiset ihmiset osallistuvat ruokien tekemiseen ja naapurit ovat lainanneet terassihuonekaluja.

- pyrimme mahdollisimman paljon tekemään itse, ja myös itse sankari on mukana järjestelyissä. Hän lisäksi määrää tahdin, ovathan nämä hänen juhlansa, Hannele muistuttaa.

Muut ylioppilasjuhlajärjestelyt ovat myös hyvällä mallilla. Ylioppilaslakki ja juhla-asut on hankittu. Tärkeintä tuntuu kuitenkin olevan läheisten ihmisten näkeminen näin iloisissa merkeissä.

Ikimuistoinen päivä

Tuleva ylioppilas Eeva Karkila osallistuu itsekin ahkerasti juhliensa järjestelyihin. Hän vastaa kutsukorttien tekemisestä, osallistuu siivoukseen, auttaa tarjoiltavien valmistamisessa ja suunnittelee juhlia.

- Haluan itse olla varmistamassa, että päivästä tulee täydellinen, Eeva painottaa.

Tärkeintä tulevalle ylioppilaalle juhlissa on, että hän ehtisi seurustella kaikkien kanssa ja, että kaikilla olisi paljon juhlamieltä. Lisäksi hyvä sää on myös sankarin toivelistalla.

- Toivon, että oloni olisi helpottunut ja, että päivä olisi ikimuistoinen, Eeva lisää.

Se oikea ylioppilasmekko

Myös asun ylioppilasjuhla-asun täytyy olla juuri oikeanlainen. Eeva on jo hankkinut juhlamekon, joka on siisti, yksinkertainen ja mukava päällä. Keväiset ja heleät värit saavat korostua ylioppilasmekossa.

- Asu ei saa kuitenkaan missään nimessä olla liian paljastava, Eeva huomauttaa.

Valkolakki päässä kohti aikuisuutta ja omaa polkua

Ylioppilasjuhlissa usein tuoreelta valkolakilta tiedustellaan tulevaisuuden suunnitelmia. Klassinen puheenaihe on myös se, miltä tuntuu saada koulu päätökseen. Eevalla onkin kumpaankin kysymykseen jo vastaus.

- Ylioppilaslakin saaminen tuntuu upealta! Lukioaika ei todellakaan ole ollut helppoa, ja ylioppilaaksi pääseminen merkitsee minulle todelliseen aikuisuuteen siirtymistä. Lakin saamisen jälkeen tulevaisuus on avoin kaikelle ja se juuri on kiehtovaa.

Ensin kuitenkin Karkilan perheessä on tiedossa ihanat juhlat. Kaikki uudet ylioppilaat ovat taatusti juhlansa ansainneet..

Reseptejä

Voileipäkakku ( Kotikokki.net 12.5.2009)

Täytekakku (Maku 12.5.2009)

Kesäinen booli (Kotikokki.net 12.5.2009)

Tietoa valmistujaisista ja ylioppilasjuhlista

Ylioppilasjuhlat (Keittotaito 12.5.2009)

Valmistujaiset ja ylioppilasjuhlat (Juhlitaan.net 12.5.2009)

 

 

 

 

 


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo