Yo-kokeet: Reaalissa pohdittiin isyyskiistaa ja kannabiksen vaikutuksia

Syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat täydessä vauhdissa. Keskiviikkona oli vuorossa reaalin ensimmäinen osa, ja salista virtasi iltapäivällä ulos helpottuneita abiturientteja. Opiskelupaikan toimittaja kävi kysymässä Helsingissä sijaitsevan Etu-Töölön lukion oppilailta tuntemuksia tuoreeltaan koitoksen jälkeen.

Claudia Weckström, 18, 3. vuosi

”Kirjoitin tänään ainereaalissa terveystiedon. Valitsin sen, koska aion luultavasti pyrkiä lääketieteelliseen opiskelemaan. Kirjoitin saman aineen jo viime keväänä, mutta tulin nyt korottamaan arvosanaani, toivottavasti onnistuin! Kokeessa kysyttiin muun muassa melun haittoja terveydelle sekä kannabiksen vaikutusta elimistöön ja toimintaan. Eniten aikaa käytin kysymykseen, jossa piti pohtia vuorotyön vaikutuksia nukkumiseen.”

Henri Märsylä, 18, 3. vuosi

 

”Yhteiskuntaoppi on aina kiinnostanut ja siksi sen nyt kirjoitinkin. Tämä oli myös ensimmäinen aineeni kirjoituksissa ja ainoa, jonka aion tehdä nyt syksyllä. Kokeessa kysyttiin esimerkiksi Suomen eduskunnan ja Euroopan parlamentin asemien ja tehtävien eroja ja yhtäläisyyksiä. Eniten aikaa käytin toiseen jokeri-kysymyksistä, jossa piti pohtia subjektiivista päivähoitoa pienen aineiston avulla. Tänään meni aika lailla odotusten mukaisesti. Preppauskurssien kokeet muistuttivat paljon varsinaista koetta, joten vaikeus oli tiedossa.”

 

Samu Nikkinen, 19, 4. vuosi

”Tulin korottamaan maantiedon arvosanaani, koska koe meni viimeksi penkin alle. Reaaliaineet eivät koskaan ole olleet suosikkejani, mutta maantieto tuntui vaihtoehdoista luontevimmalta. Kokeessa kysyttiin muun muassa Bangladeshin alueellisista riskeistä ja maantieteellisten muodostumien nimistä. Aika meinasi loppua kokeessa, eväitäkin jäi. Ennen koetta ei liiemmin jännittänyt, koska tilanne oli tuttu viime keväältä. Arvosanalla ei ole niin paljoa väliä, tärkeintä että koe menee läpi, ja siihen uskon!”

Melinda Lindqvist, 18, 3. vuosi

”Sain viime keväänä C:n yhteiskuntaopista ja tulin nyt korottamaan sitä. Yhteiskuntaopin valitsin, koska olen kiinnostunut aiheesta, ja ajatuksena on ollut lukion jälkeen hakea oikeustieteelliseen opiskelemaan. Koe oli aika vaikea, mutta onneksi helpompi kuin viime keväänä. Ennen koetta ei jännittänyt mutta ärsytti sitäkin enemmän, kun piti tulla uudestaan. Olin varautunut kirjoitussessioon ottamalla mukaan runsaasti eväitä kuten leipää, viinirypäleitä ja juotavaa, mutta ruokaa jäi aika paljon yli.”


 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo