Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

AMK- insinööristä DI-Koulutukseen

Viesti

Hei, Haluaisin tiedustella missä rakennustekniikkan insinööri (AMK) tutkinnon voisi muuttaa DI tasoiseksi? Onnistuuko työn ohella aikuis koulutuksena?

Hei,

Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikan insinööritutkinnon suorittanut henkilö voi hakea suoraan rakennustekniikan koulutusohjelmaan opiskelemaan DI-tutkintoa. Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi ottamansa henkilön suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saamiseksi. Opinnot kestävät tällöin 2-3 vuotta.

Rakennustekniikan diplomi-insinöörien koulutukseen valitaan insinöörejä kaksivaiheisesti. Enintään viisi hakijaa valitaan aiemman tutkintotodistuksen perusteella ja loput hakijat valitaan todistuksen keskiarvon sekä työkokemuksen perusteella. Voit tutustua hakukriteereihin tarkemmin täällä.

Myös Aalto-yliopiston teknilliseen korkeakouluun on mahdollista hakeutua opiskelemaan suoraan maisterivaiheeseen. Rakenne- ja rakennustuotantotekniikan koulutusohjelmaan valitaan enintään 20 uutta opiskelijaa maisterivaiheeseen. Hakijoilta edellytetään soveltuvaa tutkintoa (esim. rakennustekniikan insinööri AMK). Muina hakukriteereinä ovat opintomenestys, sitoutuminen ja motivaatio rakenne- ja rakennustuotantotekniikan koulutusohjelman opintoihin sekä työkokemus. Voit tutustua hakukriteereihin tarkemmin täällä.

Diplomi-insinöörin opintoihin kuuluu aina läsnäolo-opintoja jonkin verran. Jos pystyt joustamaan työajoissasi, on työssäkäynti opintojen ohella varmasti järkevää. Muistathan varata myös opinnoille riittävästi aikaa!

Tsemppiä hakemiseen ja hyvää uutta vuotta!

Terveisin,

Maija

Opiskelupaikkaneuvoja

 

Kirjoittaja:

Anna-Maija Kärävä

Vastauksesta oli hyötyä minulle
18
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo