Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

AMK täydennyshaku

Viesti
Vastauksesta oli hyötyä minulle
147
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Hei,

Voinko hakea tässä jälkihaussa opiskelemaan, jos olen laittanut yhteyshaussa paperit AMK:hon, mutten päässyt pääsykokeisiin? Vai täytyykö minun odottaa syksyn yhteishakua, jotta voin hakea uudestaan ammattikorkeaan?

Kirjoittaja:

Eeva

Hei!

Jo sinua kiinnostavaan koulutusohjelmaan järjestetään täydennyshaku, voit hakea kyseiseen koulutukseen, vaikka olisitkin hakenut jo kevään hauissa. Tällöinhän täydennyshaku onkin oikein oiva vaihtoehto, jos kevään haussa ei ole opiskelupaikan suhteen vielä tärpännyt:) Täydennyshakuun ei siis ole mitään rajoituksia aiempien hakujen perusteella, jos hakija ei ole saanut opiskelupaikkaa. Kuten Opiskelupaikkaneuvoja Matin vastauksessa ilmenikin, ammattikorkeakoulujen täydennyshaku on 2.-5.8.2010 osoitteessa www.amkhaku.fi

Pidetään peukut pystyssä, että täydennyshaulle ei olisi tarvetta;)

Ystävällisin terveisin,
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

Jos ei päässyt yhteishaussa haluaamaansa paikkaan, onko jossain kouluissa mahdollista yrittää kesän aikana parantaa arvosanoja niin, että pääsisi lukioon, jonne ei yhteishaussa päässyt?

Kirjoittaja:

lintu

Hei!

Koska huolenasi on opiskelupaikan saaminen lukiosta niin ilmeisesti tarkoitat toisen asteen ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakua ja tilanteestasi päätellen olet juuri saanut peruskoulusi päätökseen. Koulutusnetin sivuilta selviää, että tieto valituille ja ei-valituille toimitetaan 16.6.2010 alken, joten jospa se toivomasi koulupaikka vielä sieltä tulisikin. :)

Yllä olevissa vastauksissa on tarkemmin kuvattu ammattikorkeakoulujen täydennyshakua mutta myös toisen asteen oppilaitokset järjestävät täydennyshakua täyttämättä jääneille paikoille. Täydennyshaku järjestetään 12.7.–23.7.2010, jolloin kannattaakin aktiivisesti olla yhteydessä mielenkiinnon kohteena olevaan oppilaitokseen ja tiedustella heidän opiskelijatilannettaan. http://www.koulut...lutuspaikka_mit_teen

Mikäli onnistut saamaan opiskelupaikan jostain toisesta kuin ensisijaisena toiveenasi olevasta lukiosta niin kannattaa sinun mielestäni ottaa paikka ehdottomasti vastaan. Saatat huomata opiskelun käynnistyttyä viihtyväsi erinomaisesti myös tässä lukiossa. Myös paikkakunnasta ja kouluista riippuen voi lukion vaihtaminen kesken opintojenkin olla perustelluista syistä mahdollista myöhemminkin. Nämä ovat kuitenkin oppilaitosten itsenäisesti päätettävissä olevia asioita, eikä vaihtaminen ole itsestäänselvyys.

Lukiokoulutukseen haetaan tosiaan pääsääntöisesti perusopetuksen päättötodistuksella. Opetushallituksen sivuilla http://www.edu.fi...nen_perusopetuksessa mainitaan, että
"Jo saatuun päättötodistukseen kirjattuja arvosanoja ei voi jälkikäteen lisänäyttöjen perusteella muuttaa tai korjata. Mahdollisesta parantuneesta osaamisesta on hankittava uusi, erillinen todistus. Uuden todistuksen voi saada joko osoittamalla osaamisensa perusopetuslain (38 §) ja –asetuksen (23 §) mukaisessa erityisessä tutkinnossa tai opiskelemalla perusopetuksen lisäopetuksessa (ns. 10. luokka) tai aikuisten perusopetusta antavassa oppilaitoksessa." Myös jotkin kansanopistot ( http://www.koulut...i/index.php?file=280 ) järjestävät perusopetuksen lisäopetusta, jossa on mahdollista korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Käytännössä arvosanoja voi siis korottaa lisäopetuksen kautta, jonka käytännön järjestämisessä ja toteuttamistavoissa on kuitenkin paikkakuntakohtaisia eroja. Tämän kevään valintoihin arvosanojen korottamisella ei kuitenkaan ole enää vaikutusta vaan ne vaikuttaisivat vasta sitten tuleviin hakuihin.

Koska en tiedä enkä tunne kokonaistilannettasi tarkemmin, niin en voi valitettavasti tämän tarkempia ohjeita tai ideoita kohdallesi antaa. Mikäli sinulla tulee yhteishaun valintojen osalta ongelmia tai kysymyksiä niin kehoittasin sinua olemaan yhteydessä peruskoulusi opoon, sillä hänellä on parempi käsitys sekä sinun, että kotipaikkakuntasi opiskelutilanteesta.

Aurinkoista alkukesää!

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Moikka! Hain kevään yhteishaussa yliopistoon. Jos ovet ei sinne aukea, voinko hakea täydennyshaussa ammattikorkeakouluun, vai onko täydennyshaun edellytyksenä se, että amkiin on hakenut jo kevään yhteishaussa?

Tuleeko nettiin esille linjat, mihin voi hakea?

Kirjoittaja:

julle

Hei! Voiko täydennyshaussa hakea niin moneen paikkaan kuin haluaa, vai onko tässä joitain lukumäärärajoituksia? Entä voinko hakea eri kouluille ja koulutusasteille, ammattikouluun, talouskouluun, AMK:hon..?

Kirjoittaja:

venqq

Hei Julle ja Venqq!


Vastaan tähän kootusti teille kummallekin, kun kysymyksenne käsittelevät samoja asioita.


Ammattikorkeakoulujen täydennyshakuun 2. - 5.8.2010 voi hakea, vaikka ei olisikaan hakenut keväällä kuin pelkästään yliopistoon tai muille koulutusasteille. Amk täydennyshaku on siis erillinen oma hakunsa muista hauista, jota koskevat kuitenkin samat säännöt kuin muitakin hakuja.


Täydennyshakua koskevat siis samat säännöt ja hakukelpoisuudet, hakutoivejärjestykset kuin kaikkia muitakin hakuja. Yhdessä haussa on tietty määrä koulutuspaikkoja, joihin voi hakeutua; ammattikorkeakouluhaussa tuo määrä on neljä. Ammatillisten oppilaitosten täydennyshaku järjestetään aiemmin, 12.7.-23.7.2010 ja siinäkin pätevät samat säännökset kuin kevään hauissa. Näin kesäaikaan hakeutuminen talouskouluihin tapahtuu yleensä suoraan
oppilaitoksiin, joten otathan selvää oman paikkakuntasi käytännöistä.


Aurinkoista kesän jatkoa toivottaen,


Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Päivi Sivonen

Hei.

Tuleeko ammattikorkeakoulujen täydennyshaku paikat johonkin erikseen esille haun aikana tai sitä ennen? vai joutuuko sitä selaamaan kaikki AMK:n nettisivut läpi?

Onko muuten tietoa alkaako täydennyshaussa sisäänpäässeiden opinnot samaan aikaan kuin muiden (jo kevään haussa päässeiden) opinnot?

Kirjoittaja:

milla

Hei!

Täydennyshaussa mukana olevista koulutuksista löydät tiedot kootusti Koulutusnetistä. Tieto haussa mukana olevista koulutuksista päivitetään Koulutusnettiin heinäkuun viimeisellä viikolla. http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108

Täydennyskoulutuksessa paikkansa saavat ehtinevät aloittaa opintonsa yhtä aikaa kevään varsinaisessa haussa valittujen kanssa, sillä hakutulokset ilmoitetaan hakijoille 20.8. ja useissa ammattikorkeakouluissa lukuvuoden opetus alkaa joko viikolla 34 tai 35. Päivämäärissä on oppilaitoskohtaisia eroja ja joissan oppilaitoksissa opetus voi alkaa jo viikolla 33.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Teija Alanen

Hei! Eivätkö täydennyshaussa hakevat käy lainkaan pääsykokeissa? Entä voinko hakea täydennyshaussa, jos olen hakenut jo kevään haussa, mutta tullut syystä tai toisesta hylätyksi ja näin ollen en olisi edes varasijalla?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Täydennyshaussa noudatetaan samoja valintaperusteita kuin kevään varsinaisessa haussakin. Mikäli koulutusohjelmaan valitaan opiskelijat valintakokeiden perusteella, näin tapahtuu siis myös täydennyshaussa.

Yllä olevan vastaukseni linkistä pääset Koulutusnetin sivulle, josta selviää myös alakohtaisesta valintakoepäivät. Eri alojen valintakokeet järjestetään ajalla 9.-13.8.2010.

Täydennyshaku palvelee erityisesti sellaisia hakijoita, jotka ovat jääneet kevään haussa ilman opiskelupaikkaa. Täydennyshaussa voivat tosin hakea sellaisetkin hakijat, jotka eivät ole kevään haussa hakeneet laisinkaan. Huomaathan kuitenkin, että täydennyshaussa ei välttämättä ole mukana koulutusohjelmia sinua ensisijaisesti kiinnostavalta alalta.

Kannattaa tutustua tuohon yllä olevan kommenttini sisältämään linkkiin. Löydät sieltä hyvän tietopaketin koskien ammattikorkeakoulujen täydennyshakua.

Aurinkoista kesää toivottaen,

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Teija Alanen

Onko valintakoemateriaali sama kuin kevään haussa ja saako sitä enää mistään?

Kirjoittaja:

Dr.Geller

Hei!


Valintakokeiden sisältö riippuu luonnollisesti aina haettavissa olevasta koulutuksesta. Saman materiaalin käyttö uudestaan uudessa haussa kuulostaisi siinä mielessä järkevälle, että täydennyshaussa voi käyttää myös keväällä saamaansa hakutulosta, mikäli niin haluaa. Toisaalta toisiinsa tasoiltaan verrattavissa olevia kokeita on mahdollista myös järjestää. En osaa siis sanoa varmaksi uusiutuuko materiaali vai pysyykö se samana kuin keväällä. Luultavampaa on, että materiaalit ovat uudet niillä aloilla, joille valintakoemateriaali on ollut myös kevään haussa.


Joka tapauksessa, oli materiaali sama tai eri, jos valintakoemateriaalia täydennyshaussa on, se löytyy ko. ammattikorkeakoulun kotisivuilta, kun haettavissa olevat kohteet julkaistaan. Koulutusnetin sivuilla kerrotaan, että "lista haussa mukana olevista koulutuksista päivitetään Koulutusnettiin heinäkuun viimeisellä viikolla".

http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108


Tsemppiä hakuun ja aurinkoista kesän jatkoa!


Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Päivi Sivonen

Hei,
Onko mahdollista hakea täydennyshaussa AMK:n vaikka on tullut jo valituksi ammattikoulun linjalle? Mietin jos hakisin ammattikorkeaan.

Kirjoittaja:

Bööö

Hei!
Voinko hakea ammattikorkeakoulun tai ammattikoulun täydennyshaussa, vaikka olen jo saanut opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta, mutta kyseinen linja ei enää tunnukaan omalta?

Kirjoittaja:

LeeLee

Hei LeeLee!


Mikäli olet vastaanottanut tuon ammattikorkeakoulupaikan jo, et voi enää hakea ammattikorkeakoulujen täydennyshaussa. Korkeakouluhakuja sääntelee yhden korkeakoulupaikan säännös.

http://www.koulut...rkeakoulupaikan_snns

Täydennyshakujen tarkoituksena on palvella erityisesti niitä hakijoita, jotka jäivät kokonaan ilman opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa.


Ammatillisten oppilaitosten täydennyshaussa voit puolestaan hakea, koska se ei ole korkeakoulukoulusta eikä näin ollen vie kahta opiskelupaikkaa korkea-asteelta kuten kaksi amk-paikkaa veisivät. Eri asia on sitten tietenkin se, ilmoittaudutko läsnäolevaksi kumpaankin ja pyrit suorittamaan opintoja kummassakin oppilaitoksessa vai valitsetko toisen etusijalle opintojen suhteen.


Aurinkoista ja helteistä kesän jatkoa toivottaen,


Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Päivi Sivonen

Heps!

Voiko täydennyshaussa hakea useampiin paikkoihin? Valitaanko täydennyshaussa 1. toive, 2.toive jne... eli voinko hakea nykyisella koetuloksellani samoihin paikkoihin, ainoastaan toiveiden järjestystä muuttaen?

Kirjoittaja:

C8

Hei Bööö!

Ja onnittelut jo saamastasi opiskelupaikasta!

Opiskelupaikan vastaanottaminen toisen asteen ammatillisesta oppilaitoksesta ei estä sinua hakemasta täydennyshaussa ammattikorkeakouluun. Mikäli muuten täytät hakukelpoisuusvaatimukset niin voit vapaasti osallistua AMK:n täydennyshakuun. http://www.koulutusnetti.fi/?file=50

Kuten tuosta yllä olevasta opiskelupaikkaneuvoja Päivin vastauksesta selviää, ei ns. yhden korkeakoulupaikan säännös koske ammattioppilaitoksia.

Aurinkoisin kesäterveisin,

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Hei !

Onko mitään tietoa siitä, milloin ennakkoaineistoa julkaistaan ,jotta ehtii lukea ennen kuin täydennyshaunkoe järjestetään ?

Kirjoittaja:

Mari

Heipähei Mari!

Mahdolliset ennakkoaineiston julkaistaneen ammattikorkeakoulujen omilla sivuilla samoihin aikoihin kun ylipäänsä haussa olevat koulutukset tulevat julkisiksi, eli heinäkuun viimeisellä viikolla. Lista julkaistaan ainakin koulutusnetissä. http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108

Hakuaika on 2.-5.8. Tuolta linkin sivulta myös selviävät eri alojen täydennyshaun valintakoepäivät, jotka näyttävät olevan alasta riippuen 9.-13.8. Aikaa kokeisiin valmistautumiseen jäänee siis parisen viikkoa.

Tsemiä hakuun!

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

En huomannut onko tähän kysymykseen jo vastattu, mutta kysymykseni kuuluu: Olen vastaanottanut paikan ammattikoulussa, voinko hakea ammattikorkeakouluun täydennyshaussa 2.-5.8. ?

Kirjoittaja:

Lotta

Ongelmia.. Minulla on 5-19.8 lomamatka, joka on maksettu jo kokonaan. AMK Täydennyshakuihin kuitenkin ehdin hakea, mutta ongelmana on että pääsykokeet ovat lomamatkan aikana. Pystyykö oppilaitoksen kanssa sopimaan pääsykokeen suorittamisesta jälkikäteen tai mitenkään muuten? Olin aikoinani olevinani niin fiksu, kun otin lomamatkan vasta elokuulle, että ehdin vastaan ottaa opiskelupaikan yms.

Kirjoittaja:

olevinaan kaukaa viisas

Heippa !

Hain kevään yhteishaussa amattikorkeakouluihin, mutta en päässyt valintakokeisiin. Voinko siitä huolimatta hakea mihin tahansa koulutukseen täydennyshaussa ja voinko hakea vain yhteen vaiko useampaan paikkaan? Miten toimia sitten valintakokeiden kanssa jossei niihin erikseen kutsuta, voinko vain mennä hakemaani kouluun kyseisenä aikana ja suorittaa valintakokeen vai pitääkö sinne erikseen ilmoittautua?

Kirjoittaja:

DKNY

Hei "olevinaan kaukaa viisas"!

Harmillista kuulla, että päällekäisyyksiä on sattunut. Aina niitä ei vain hyvästä suunnittelusta huolimatta pysty välttämään.

Täydennyshaun valintakokeet ovat alasta riippuen tosiaan välillä 9.-13.8.2010 ja kannaltasi valitettavasi asia lienee niin, etteivät ammattikorkeakoulut ala järjestää erillisiä kokeita yksittäisten hakijoiden takia.

Mikäli kuitenkin osallistuit jo nyt kevään hakuun, niin koulutusnetin mukaan "hakija voi halutessaan käyttää myös kevään 2010 yhteishaussa saamaansa hyväksyttyä valintakoetulosta. Aiemman valintakoetuloksen käytöstä on ilmoitettava hakemansa ammattikorkeakoulun hakutoimistoon ennen valintakoetta." Voisit siis osallistua täydennyshakuun mahdollisilla kevään valintakokeista saamillasi pisteillä, vaikka matkoilla uuden valintakokeen aikana olisitkin. http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108

Hakemiseen ja valintakokeeseen liittyvissä kysymyksissä sinun kannattaakin olla suoraan yhteydessä mielenkiintosi kohteena olevan ammattikorkeakoulun hakutoimistoon. http://www.koulut...i/index.php?file=310

Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Hei DKNY!


Täydennyshaku on tarkoitettu nimenomaan niille hakijoille, jotka eivät kevään haussa saaneet opiskelupaikkaa. Eli sinä olet juurikin täydennyshaun "kohderyhmää" ja on erittäin hyvä, että olet nyt liikkeellä ja kysymässä asiasta! :)


Täydennyshaku on samanlainen yhteishaku kuin kevään yhteishakukin, voit hakea siis yhdellä lomakkeella maksimissaan neljään eri hakukohteeseen. Mikäli siis täydennyshaun koulutustarjonnasta löytyy neljä sinua kiinnostavaa koulutusta, voit hakea niihin kaikkiin.


Koulutusnetin sivuilla kerrotaan valintakokeista puolestaan seuraavaa: "Täydennyshaussa ei lähetetä valintakoekutsuja, vaan hakijat voivat osallistua kokeisiin missä tahansa hakemassaan ammattikorkeakoulussa, jolla on tämän alan koulutusta mukana täydennyshaussa. Suositus on, että valintakokeeseen osallistuttaisiin ensimmäisen hakutoiveen ammattikorkeakoulussa". Voit käyttää
myös kevään haun valintakokeen tulosta niin halutessasi. Valintakoepäivämäärät löydät seuraavasta linkistä:


http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108


Mikäli sinulla on tarkempaa kysyttävää valintakokeista, niihin osallistumisesta tai hakemisesta yleensäkin, voit kysyä meiltä tai ottaa yhteyttä suoraan ammattikorkeakoulun hakutoimistoon. Kannattaa muistaa, että hakutoimiston henkilökunta on olemassa juuri hakijoita varten, he vastaavat mielellään kysymyksiisi!


Aurinkoista ja helteistä kesän jatkoa toivottaen,


Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Päivi Sivonen

Hei C8!

Tiedustelit viestissäsi kuinka toimia täydennyshaussa. Täydennyshaussa on mukana sellaisia koulutusohjelmia, joihin on jäänyt jäljelle vapaita paikkoja kevään haun jälkeen. Valintakokeisiin ei lähetetä erikseen kutsuja, vaan hakija voi osallistua niihin missä tahansa hakemassaan ammattikorkeakoulussa, jolla on kyseisen alan koulutus mukana täydennyshaussa.

Suosittelen tutustumaan kyseisiin Koulutusnetin ohjeisiin tarkemmin seuraavasta linkistä --> http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108

Täydennyshaun voi tehdä www.amkhaku.fi sivulla ja lisätietoja hausta saat sinua kiinnostavan ammattikorkeakoulun hakutoimistosta. Yhteystiedot löytyvät täältä --> http://www.koulutusnetti.fi/?file=310

Teijan aiempaa vastausta lainaten: "Täydennyshaussa noudatetaan samoja valintaperusteita kuin kevään varsinaisessa haussakin. Mikäli koulutusohjelmaan valitaan opiskelijat valintakokeiden perusteella, näin tapahtuu siis myös täydennyshaussa. Voit käyttää kevään valintakokeen tulosta myös halutessasi." Kannattaa ottaa yhtyettä ainakin ensimmäisen hakutoiveesi hakutoimistoon, jos askarruttavia asioita ilmenee. Voit myös pohtia olisiko valintakokeeseen osallistuminen tilanteessasi hyödyllistä, koska sinulla on nyt jo kokemusta kevään hausta.

Toivottavasti kiinnostava opiskelupaikka aukeaa!

Helteisin terveisin

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Hei Lotta!

Sinun on mahdollista hakea ammattikorkeakoulujen täydennyshaussa normaalisti, jos täytät hakukelpoisuusvaatimukset, jotka löytyvät --> http://www.koulutusnetti.fi/?file=50. Paikkasi ammatillisessa koulutuksessa ei ole esteenä haullesi.

Korkeakoulupaikoissa on yhden paikan säännös, joka muuttuu 1.8.2010, tähän voi tutustua --> http://www.koulut...rkeakoulupaikan_snns

Toivon, että löydät sopivan opiskelupaikan!

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

moi, jos nyt haen amk täydennyhakuun ja pääsen amkiin sisälle, niin joudunko aloittaa opiskelut 2010 syksyllä vai onko minulla mahdollisuus lykätä opiskelun alkamisajankohtaa myöhemmäksi.

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Ammattikorkeakoululaissa (§23) asiasta sanotaan seuraavaa:

"Opiskelijaksi hyväksytyn, joka on ilmoittanut ottavansa vastaan opiskelupaikan, tulee ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla ilmoittautua ammattikorkeakouluun, jonka jälkeen hänet merkitään opiskelijaksi. Opiskelijan on joka lukuvuosi ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla ilmoittauduttava läsnäolevaksi tai poissaolevaksi. Opiskelija voi perustellusta syystä muuttaa läsnä- tai poissaoloilmoitustaan lukuvuoden aikana."

Voit siis ilmoittautua poissaolevaksi, jolloin voit aloittaa opinnot myöhemmin. Tyypillisesti poissaolevaksi voi ilmoittautua korkeintaan kahdeksi lukuvuodeksi opintojen keston aikana. Ammattikorkeakouluilla saattaa kuitenkin hieman eri käytäntöjä asian suhteen, joten suosittelen sinua olemaan suoraan yhteydessä mielenkiintosi kohteena olevan ammattikorkeakoulun hakutoimistoon ja tiedustelemaan tarkempia ohjeita sieltä. Hakutoimistojen yhteystiedot löydät osoitteesta http://www.koulut...i/index.php?file=310

Aurinkoista kesän jatkoa!

Matti
Opiskelupaikkaneuvoja


Kirjoittaja:

Matti Heinonen

Jos haluan täydennyshaussa hakea moneen eri paikkaan joiden pääsykoepäivä on sama niin onnistuuko? Vai voiko samana päivänä tehdä vain yhden pääsykokeen ja miten toimitaan sitten muiden alojen kohdalla?

Kirjoittaja:

jenny

Heippa!

Oletkin varmasti jo tutustunut Koulutusnetistä löytyviin täydennyshaun valintakokeita koskeviin päivämääriin. http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108
Jos sinua kiinnostaa saman alan eri paikkakuntien ammattikorkeakoulut, tarvitsee sinun tehdä vain yksi valintakoe ja saat kyseisellä valintakokeella suorituksen kaikkiin hakemiisi saman alan koulutusohjelmiin. Jos sinua kuitenkin kiinnostaisi eri alojen koulutusohjelmat, joiden valintakokeet ovat samana päivänä, tulisi sinun valitettavasti valita, mikä päällekkäin menevistä aloista kiinnostasi sinua eniten, ja osallistua kyseisen alan valintakokeeseen. Jos kuitenkin sama ammattikorkeakoulu järjestäisi sinua kiinnostavia eri alojen valintakokeita samana päivänä, voisit halutessasi olla yhteydessä ko. ammattikorkeakouluun ja tiedustella mahdollisuudesta suorittaa molemmat valintakokeet.

Huomioithan, että jos osallistuit tämän kevään yhteishakuun, niin koulutusnetin mukaan "hakija voi halutessaan käyttää myös kevään 2010 yhteishaussa saamaansa hyväksyttyä valintakoetulosta. Aiemman valintakoetuloksen käytöstä on ilmoitettava hakemansa ammattikorkeakoulun hakutoimistoon ennen valintakoetta." Voisit siis halutessasi osallistua täydennyshakuun mahdollisilla kevään valintakokeista saamillasi pisteillä, ja välttää tällä tavoin mahdolliset valintakoepäivien päällekkäisyydet.

Oikein paljon tsemppiä tuleviin valintakokeisiin:)

Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

Jos on hakenut keväällä eri alalle jä käynyt pääsykokeissa, voiko samaa pääsykoetulosta käyttää toisen alan pääsykokeissa täydennyshaussa?

Kirjoittaja:

tollo

Ennankkoaineistoa ei ole vielläkään ammattikorkeakoulujen sivuilla.
Milloin sitä julkaistaan ?:(

Kirjoittaja:

Sanna

Heippa tollo!

Eri alan pääsykoetulosta ei voi käyttää täydennsyhaussa, vaan kevään valintakoetulos tulee olla hankittuna samalta alalta. Jos haet täydennyshaussa eri alalle kuin kevään haussa, tulisi sinun siis osallistua uuteen valintakokeeseen.

Mukavaa kesän jatkoa sinulle,
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

Heips!

voiko siis täydennyshaussa hakea keväällä saaduilla pisteillä ?

Kirjoittaja:

Anni

Hei!
Voiko täydennyshaussa hakea samaan paikkaan kuin kevään amk haussa, eli esim. sosionomiksi Tampereelle jos ei ole osallistunut kyseisen paikan ja alan pääsykokeisiin vaikka saikin niihin kutsun?

Kirjoittaja:

Karpe

Hei Anni!

Täydennyshaussa voi hakea kevään 2010 yhteishaussa saaduilla valintakoepisteillä, jos valintakoe on samalta alalta, kuin täydennyshaussa haettava koulutus. Aiemman valintakoetuloksen käytöstä on ilmoitettava hakemansa ammattikorkeakoulun hakutoimistoon ennen valintakoetta. Jos päättäisit hakea jotakin muuta alaa, kun keväällä hakiessasi, täytyy sinun osallistua kyseisen alan valintakokeeseen.

Mukavaa kesän jatkoa,
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

Heippa Karpe!

Täydennyshaussa voivat hakea kaikki ammattikorkeakouluun yleisesti pätevät hakijat, eikä kevään hauilla ole merkitystä, ellei hakija ole jo saanut ja ottanut uutta opiskelupaikkaa vastaan. Näin ollen täydennyshaussa voi hakea myös alalle, jonka valintakokeeseen hakija ei ole osallistunut keväällä, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Täydennyshaussa mukana olevia koulutuksia voi tarkastella Koulutusnetissä: http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108 Toivottavasti listalta löytyy mieleinen ala!

Ystävällisin terveisin,
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

Hei Sanna!

Jos sinua kiinnostavan ammattikorkeakoulun sivuille ei ole ilmestynyt vielä tietoa mahdollisesta ennakkomateriaalista, suosittelisin sinua ottamaan yhteyttä ko. ammattikorkeakoulun hakutoimistoon. Puhelimitse saat kysymykseesi nopeimmin vastauksen. Koulutusnetistä löydät ammattikorkeakoulujen hakutoimistojen tiedot: http://www.koulutusnetti.fi/?file=310 Hakutoimiston henkilökunnalta saat tiedon siitä, milloin ja millainen ennakkomateriaali valintakokeeseen kuuluu.

Onnea tuleviin valintakokeisiin:)
Suvi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

Hei!

Mitkä kaikki alat ovat mukana 13.9 alkavassa syksyn yhteishaussa?

Kirjoittaja:

nainen__

Hei nainen__!

Syksyn yhteishaussa oleviin koulutuksiin pääset tutustumaan sivuillamme, Syksyn yhteishaku 2010 - tietopaketista. Sivulle on koottu haussa mukana olevat koulutukset ja muu tarpeellinen tieto --> http://www.opiske...nnistyvat-syyskuussa

Pääset tarkastelemaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen paikkoja klikkaamalla Lue lisää... - linkkejä.

Toivottavasti kiinnostava koulutus löytyy!

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen


Hei!

Kutsutaanko hakija nykyään kaikkiin niihin suomenkielisten AMK-koulutusohjelmien pääsykokeisiin, joihin pisteet riittävät, vai tuleeko kutsu vain yksiin kokeisiin, joista tulokset sitten lähetettäisiin muihin kouluihin, joihin on hakenut?
Jos on hakenut useampaan koulutusohjelmaan, ja niihin on eri ennakkomateriaali, eikö sitten ole lukenut tavallaan turhaan, jos kutsu tuleekin vain yksiin kokeisiin ja niissä on kysymyksiä vain kyseisen koulutusohjelman materiaaleista? Vai tuleeko kutsu jokaiseen kouluun erikseen?

Kirjoittaja:

My

Hei My!

Mikäli ne ammattikorkeakoulut joihin olet hakenut, tekevät valintakoeyhteistyötä, saat kutsun vain yhteen valintakokeeseen ja valintakokeesi tulos tiedotetaan muhin saman koulutusohjelman hakutoiveisiisi. Valintakoeyhteistyötä tehdään sosiaali- ja terveysalalla. Lisätietoa Koulutusnetistä
http://www.koulut...i/index.php?file=336

Jos ammattikorkeakoulut eivät tee valintakoeyhteistyötä, joudut käymään useammassa kokeessa. Kannattaa tarkistaa oppilaitosten sivuilta valintakoepäivämäärät ja mahdolliset päällekkäisyydet.

Askarruttipa mieltäsi mikä tahansa hakemiseen liittyvä kysymys, voit aina ottaa yhteyttä ammattikorkeakoulujen hakutoimistoihin.

Syksyisin terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Hei, hain 4 sairaanhoitaja kouluun ja pisteet eivät riittäneet postissa tulleen kirjeen mukaan yhteenkään kouluun. Onko mistään mahdollista tarkistaa koulujen vaatimia pisteitä, joilla pääsee valintakokeisiin? ja järjestetäänkö syksyllä keväällä 2011 alkaviin koulutuksiin täydennyshakua?

Kirjoittaja:

Tyttö91

Hei tyttö 91!

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijavalinnasta on koulutusnetissä kerrottu seuraavaa:
http://www.koulut...ex.php?file=263#sote
Opiskelijavalinta on kaksivaiheinen: Ensin hakijat valitaan valintakokeisiin koulumenestyksen ja ensimmäisestä hakutoiveesta annettavien pisteiden perusteella. Lopulliseen valintaan vaikuttaa koulumenestys, ensimmäinen hakutoive ja valintakoe.

Koulutusnetistä löytyy tilastot, mistä näkyy alimmat hyväksymispisteet koulutusaloittain, tilaistoissa ei olla kerrottu pääsykokeisiin kutsuttujen pisteitä. Vielä syksyn 2010 yhteishausta tällaista tilastoa ei olla julkaistu. Ottamalla yhteyttä siihen oppilaitoksen hakutoimistoon, mihin olet hakenut niin saat parhaiten selville sen millä pisteillä on päässyt pääsykokeisiin.
http://www.koulut...i/index.php?file=276

Koulutusnetti kertoo, että ammattikorkeakoulujen täydennyshaku on 2-5.8.2010 eli nyt syksyllä ei ole täydennyshakua keväällä 2011 alkavaan koulutukseen.
http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108


Aurinkoista syksyn jatkoa sinulle!

Jonna
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jonna Lahti

Hei!

Hain kevään haussa AMK:ihin ja valinnat eivät ole vielä tulleet. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä että elämäntilanteestani johtuen olisin menossa eri kaupunkiin ensi syksynä, kuin mihin ensisijaisesti hain. Jos olen ymmärtänyt oikein, hakujärjestys on sitova enkä siis voi tulla valituksi 3. sijalla olevaan AMK:hon (mikä olisi siis kaupungissa minne olisin syksyllä muuttamassa) jos pisteeni riittävät 1 tai 2 vaihtoehtoon? Onko tälle asialle mitään tehtävissä?

Entäs jos pääsisin esim. 1 vaihtoehtoon mutten ota paikkaa vastaan, voinko silloin hakea täydennyshaussa heinäkuussa johonkin amk:hon mikä on tulevassa kaupungissani? Ja jos minut valitaan täydennyshaun kautta, alkaako opinnot syksyllä normaalisti samaan aikaan kuin muilla jo aikasemmin sinne valituilla?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Kirjoittaja:

Jesssa

Hei Jesssa!

Kysymyksesi tuli ilmeisesti kahdesti. En kirjoita vastausta uudestaan tähän, vaan se löytyy alla olevasta osoitteesta:

http://www.opiske...ykset/Taydennyshaku9

Terveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

Onko niin, että täydennyshaussa lähtöpisteillä ei ole merkitystä? Eli kun pisteeni eivät riittäneet yhteenkään pääsykokeeseen kevään haussa niin täydennyshauissa pisteillä ei ole pääsykokeiden kannalta merkitystä vaan voin suoraan mennä niihin kun haen tulevia täydennyspaikkoja. Pyrin siis sairaanhoitoalalle mikäli täydennyspaikkoja on niihin tarjolla.

Kirjoittaja:

Sini

Hei!

Ammattikorkeakoulujen täydennyshausta löytyy tietoa Koulutusnetistä. Täydennyshaussa on käytössä samat valintaperusteet kuin kevään yhteishaussa. Valintakokeisiin ei kuitenkaan lähetetä kutsuja:

"Täydennyshaussa ei lähetetä valintakoekutsuja, vaan hakijat voivat osallistua kokeisiin missä tahansa hakemassaan ammattikorkeakoulussa, jolla on tämän alan koulutusta mukana täydennyshaussa. Suositus on, että valintakokeeseen osallistuttaisiin ensimmäisen hakutoiveen ammattikorkeakoulussa."

http://www.koulut.../index.php?file=1108

Täydennyshaussa olevia opiskelupaikkoja voi tiedustella suoraan ammattikorkeakoulujen hakutoimistoista.

Kesäterveisin
Emmi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Emmi Tarkiainen

terve. mitenkäs tälläinen systeemi olis paras tehdä? minut on nyt valittu ammattikouluun ja olen laittanut hakemuksen sinne jo mutta tulin toisiin aatoksiin ja haluaisin vaihtaa sen eli pystynkö peruumaan sen hyväksymiseni sinne kouluun esim soittaa että en halua aloittaa opiskeluja siellä ja hakea sitten syksyllä täydennyshakulla niin toiselle alalle?

Kirjoittaja:

sami

Hei Sami!

Onneksi olkoon opiskelupaikan johdosta!
Mikäli haluat hakea täydennyshaussa johonkin toiseen koulutusohjelmaan, voit sen toki tehdä. Kerrot, että olet saanut opiskelupaikan ammattikoulusta, mutta viestistäsi ei käy ilmi onko sinulla taustalla peruskoulun vai toisen asteen (eli lukion tai ammatillisen puolen) koulutus. Tällä hetkellä on nimittäin käynnissä täydennyshaku ammattikorkeakouluihin, joihin hakeaksesi tarvitset toisen asteen todistusta. Ammattikoulujen täydennyshaku on jo tältä kesältä mennyt.

Suosittelisin sinua pitämään nykyisen opiskelupaikkasi ainakin siihen asti kunnes uusi mahdollinen paikka varmistuu. Nyt on siis menossa AMK-täydennyshaku 1.8-4.8, jossa opiskelupaikkaa voi hakea vielä kahden päivän ajan. Seuraavasta osoitteestä löydät listan täydennyshaussa mukana olevista koulutusohjelmista:

http://www.koulut...utukset_kes_2011.pdf

Muistathan, että pääsykokeisiin osallistutaan ilman erillistä kutsua. Alla olevasta linkistä pääset lukemaan lisää ohjeita.

http://www.koulut.../index.php?file=1108

Mikäli sitten saat uuden koulupaikan täydennyshaun kautta, voit ilmoittaa toiseen oppilaitokseen, ettet aloitakaan opintoja siellä.

Tsemppiä hakuprosessiin ja opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Hei!

Olen AMK-täydennyshaussa päässyt ensimmäiselle varasijalle. Onko Ammattikorkeakoullla laillinen velvollisuus ottaa minut opiskelijaksi, mikäli paikkoja vapautuu? Minulle vihjailtiin etteivät he enää ottaisi lisää opiskelijoita, vaikka paikkoja vapautuisi.

Kirjoittaja:

Jonottaja

Hei jonottaja,

pistitpäs kiperän kysymyksen. Ammattikorkeakoululaista en ole löytänyt mainintaa, joka velvoittaa ammattikorkeakouluja täyttämään vielä täydennyshaun jälkeen kaikki ilmoittamansa opiskelupaikat.

Opiskelijamäärästä ammattikorkeakoululaissa (21 §) sanotaan seuraavaa:
"Ammattikorkeakoulu päättää ammattikorkeakouluun vuosittain otettavien opiskelijoiden määrästä, jollei 8 §:n 3 momentista muuta johdu."

Koska ammattikorkeakoulut saavat itse päättää otettavien opiskelijoiden määrästä, epäilen, että tämä oikeus säilyy myös kuvailemassasi tilanteessa.

Koska täysin varmaa tietoa minulla ei tästä asiasta ole, sinun kannattaa vielä olla yhteydessä oppilaitoksen hakutoimistoon ja kysyä millainen käytäntö heillä tässä asiassa on ja mihin käytäntö perustuu.

Pidetään peukut pystyssä, että saat haluamasi opiskelupaikan!

Syksyisin terveisin,
Sini
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo