Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Animal Assisted Therapy

Viesti

Animal Assisted Therapy:n opiskelu Suomessa.
Olen lääkäri, YET kognitiivinen psykoterapeutti. Minua kiinnostaisi nyt jatkaa kouluttautumista animal assisted terapiaan.
Onko se vielä Suomessa mahdollista. Olen pyörätuolilla liikkuva ja se aiheuttaa jkv esteitä.
Hei,

psykoterapeutin pohjakoulutus antaakin sinulle erinomaiset mahdollisuudet suuntautua eläinavusteiseen terapiaan (Animal assisted therapy). Koulutuksia näyttää Suomessa olevan monen laajuisia ja eri opistojen/yksityisten yritysten tarjoamia. Tässä on sinulle linkkejä eri vaihtoehtoihin:

Lisäksi muutama alasta kertova julkaisu:

Noita koulutuksia tarkastellessaan voi huomata, että hakija voi olla "esim. psykoterapeutti" pohjakoulutukseltaan. Koulutukseen voi hakeutua siis muunkinlaiselta taustalta. Tosin Eläinavusteisesta terapiasta voidaan puhua vain silloin, kun koulutuksen saanut terapeutti käyttää eläimiä apuna työssään. Suomessa yleisin terapiamuoto on ratsastusterapia, mutta myös muita terapiaeläimiä käytetään enenevissä määrin: koiria, kissoja, lampaita. Ensimmäinen suomalainen toimintaterapeutti on äskettäin saanut käyttöönsä terapiatyöhön koulutetut alpakat ja laamat. Lisää aiheesta löydät tästä linkistä .

Uskoisin, että näistä vaihtoehdoista löydät varmasti itsellesi sopivan koulutuksen. Koulutukset on pääasiassa suunniteltu niin, että niitä voi käydä työn ohessa. Voit myös olla suoraan yhteydessä koulutusta antaviin tahoihin ja keskustella, miten liikuntarajoitteisuus vaikuttaa opintoihin. Esimerkiksi oikea eläimen valintaan kannattaa kysyä neuvoa! :)

Oikein paljon onnea haaveesi tavoitteluun toivottelee,

Jutta 

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
8
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo