Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

ERITYISOPETTAJA KOULUTUS

Viesti

Olen valmistunut FM ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi tämän vuoden kesäkuussa. Opettajan pedagogiset opinnot on siis tehtynä. Nyt olen tehnyt sijaisuutta syyslukukauden erityisoppilaitoksessa ja viihtynyt hyvin. Olen alkanut harkita erityisopettajaksi kouluttautumista. Katsoin Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjontaa, mutta siellä sanottiin, että pätevyyden saa vain ammatilliselle puolelle. Onko olemassa erityisopettajankoulutusta, joka antaisi pätevyyden sekä yläkouluun että ammatilliselle puolelle? Nämä ovat varmasti molemmat tulevaisuuden työpaikkojani. Mikä olisi minua lähin koulutus (asun Oulussa)?

Moikka!

Sinun kannattaa tutustua yliopistojen tarjotaan erityispedagogiikan opinnoista. Opintoluotsiin on listattu kaikki ne yliopistot, joissa kyseistä alaa voi opiskella. 

Oulua lähinnä taitaa olla Jyväskylän yliopisto. Siellä onkin tammikuussa haussa erityisopettajan erilliset opinnot (60 op), joihin voisit hakea. Nämä opinnot voi suorittaa monimuotona työn ohellakin. 

Sinun kannattaa myös tutustua erityisopettajan kelpoisuusvaatimuksiin täältä Helsingin yliopiston sivuilta. Ymmärtääkseni saisit näin kelpoisuuden toimia lievistä oppimis- ja sopeutumisvaikeuksista kärsivien oppilaiden erityisopena (lukiossa ja peruskoulussa) sekä myös ammatillisella puolella. Tämän voit kuitenkin varmistaa soittamalla Jyväskylän yliopistolle.

Toivottavasti pääset näillä vinkeillä eteenpäin! :)

Mukavaa joulunodotusta toivottelee,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
6
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo