Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Englanninopettajaksi?

Viesti

Hei. Olen aloittamassa lukiota ja halusin kysyä että mitä aineita kannataa lukea syventävinä jotta siitä olisi mahdolisimman paljon hyötyö sitten yliopistossa. Haluan siis valmistua Englanninopettajaksi ja mielellään lähteä ulkomaille opettamaan sitä tarviiko siihen opiskella jotain vielä lisäksi?

Moikka!

Sinun kannattaa toki panostaa englannin kielen opiskeluun ja lukea siitä kaikki mahdolliset kurssit. Lisäksi kielten opettajaksi opiskelevat, lukevat yliopistossa myös jotain toista kieltä (esim. ruotsia tai saksaa), joten myös muiden vieraiden kielien opiskeluun kannattaa panostaa. 

Toki riippuu myös lukiostasi, kuinka paljon siellä on eri aineita ja kursseja tarjolla. Joissain lukioissa esimerkiksi voi lukea englantia myös "English as a second language (ESL)". Sinun kannattaisikin olla yhteydessä lukiosi opoon ja kysyä mitä mahdollisuuksia teidän koulussanne on. Opo auttaa myös lukujärjestysten ja samalla syventävien aineiden suunnittelussa.

Jos haluat, voit myös tutustua yliopiston sivuilta löytyvään informaatioon kielten opettajaksi opiskelusta. Täältä löydät tietoa Jyväskylän yliopistossa opiskelusta. Sinun kannattaakin sitten yo-kirjoituksia suunnittellessasi tutustua siitä, miten pisteet lasketaan yliopistoon haettaessa. 

Ja aina, kun haluaa työllistyä jollain tutkinnolla ulkomaille, pitää tarkistaa kyseisen maan opetusviraston sivuilta opettajan kelpoisuusvaatimukset. Voi olla, että tutkintoa joutuu hieman täydentämään, mutta Suomessa opettajan koulutus on kuitenkin korkeatasoista.

Toivottavasti sait tästä hieman vastauksia sinua mietityttäneisiin kysymyksiin. Kannattaa kuitenkin hakeutua heti koulun alettua opon puheille ja pyytää häneltä apua opintojen suunnitteluun! :)

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
8
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo