Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Hakeminen

Viesti

Hei. Haluaisin lähteä opiskelemaan meijerialaa. Ilmeisesti ainoa koulu löytyy hämeenlinnasta? Yhteishaku on vasta maaliskuussa. pitääkö hakuun täyttää 9 luokan todistuksen numerot vai riittääkö kun on käynyt ammattikoulussa erään puolen niin sen numerot?

Moikka!

Mukavaa, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan alan. :)

Opintoluotsi on sivusto, josta löytyy tietoa kaikista koulutuksista. Siellä kerrotaan myös elintarvikealan perustutkinnosta.  Tuolta sivulta löytyy paljon alaan ja ammattiin liittyviä hyviä linkkejä. Tärkein niistä on alalaidasta löytyvä linkki, jonka takaa löydät listan kaikista paikoista, joissa kyseinen tutkinto alkaa. Sitä kun klikkaa, voi huomata, että meijerialaa voi opiskella ainoastaan Hämeen ammatti-instituutissa. 

Olet siis käynyt jo yhden ammatillisen perustutkinnon, mutta et lukiota? Koulutusnetin sivuilla kerrotaan, että "Ammatilliseen perustutkintoon haetaan perusopetuksen päättötodistuksella. Lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittaneille varatuille aloituspaikoille haetaan lukion päättötodistuksella. Lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittaneet eivät voi hakea perusopetuksen päättötodistuksella. Ammatillisella perustutkintotodistuksella ei voi hakea ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa."

Jos et ole käynyt lukiota, haet siis peruskoulun päättötodistuksen arvosanoilla. Täältä löydät lisää tietoa pisteiden laskemisesta.

Toivottavasti pääset näillä vinkeillä eteenpäin! Jos sinulla herää jotain kysymyksiä hakuun tai koulutukseen liittyen, kannattaa sinun reippaasti olla suoraan yhteydessä Hämeen ammatti-instituuttiin. :)

Mukavaa joulunodotusta toivottelee,

Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti

Vastauksesta oli hyötyä minulle
5
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo