Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Kauppakorkeakouluun pääseminen

Viesti

Hei! Olen tämän kevään abiturientteja ja haen Turun kauppakorkeakouluun. Kirjoituksista on tähän mennessä tullut lähinnä Eximioita. Eilen kuitenkin (kiusallisesti ja yllättäen) reputin pitkän matikan YO-kokeen. Luulen, että pääsykokeessa tulen pärjäämään hyvin. Onko kuitenkin sisäänpääsyn mahdollisuuteni menetetty, kun en saa matikasta yhtäkään pistettä?

Hei!

Hakuoikeushan sinulla korkeakouluihin säilyy, sillä muiden, hyvin menneiden ylioppilaskokeiden arvosanoilla saat kompensoitua hylätyn pitkän matematiikan kokeesi hyväksytyksi.

Toki matematiikan heikko arvosana pudottaa yhteisvalintapisteidesi kokonaismäärää, mutta mahdotonta sisäänpääsy ei siltikään ole. Muut, kirjoituksissa hyvin menneet aineet, nostavat valinnassa ylioppilaskokeiden perusteella annettavaa yhteispistemäärää mukavasti. Ylioppilaskokeista saamasi pisteet voit tarkistaa kauppakorkeakoulujen yhteisestä valintaoppaasta (löytyy oikeasta sivuvalikosta).

Valintakokeesta voit saada maksimissaan 40 pistettä, joten hyvällä menestyksellä valintakokeessa voit paikata paljon ylioppilastutkinnon perusteella annettavia pisteitä. Esimerkiksi viime vuonna alin pistemäärä, jolla Turun kauppakorkeakouluun kauppatieteitä on päässyt opiskelemaan, on ollut 46 pistettä.

Mikäli haluat varmistella opiskelupaikan saantia, laita toki hakuvaihtoehdoiksi muitakin yliopistoja ja muita koulutusohjelmia. Mikäli opiskelupaikka ensisijaisesta vaihtoehdostasi ei tänä vuonna irtoaisikaan, muistathan, että aina tulee uusia hakuja ja uusia mahdollisuuksia.

Toivotaan parasta ja onnea matkaan!

Teija
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
91
Bookmark and Share


Kommentit

Viesti

Hei!

Aion hakea ensi keväällä luultavasti helsingin, tampereen ja vaasan kauppikseen. Kirjoitin syksyllä ruotsin(lyhyt) ja enkun(pitkä) ja keväällä kirjoitan ainakin saksan(pitkä), matikan(pitkä) ja äikän.

ONGELMA: Olen pohdiskellut kuumeisesti, kirjoitanko reaalia vai en, kun ei ole oikein mitään sopivaa ainetta löytynyt. Terveystietoa mietin, mutta sen kirjat eivät oikeen innostaneet. Psykologiaa olen lukenut 4 kurssin verran ja se on ollut hyvin mielenkiintoista, mutta en kuitenkaan halua välttämättä kirjoittaa sitä... Yleisesti siitä sanotaan, että se olisi aika vaikeaa ja soveltavaa. Lisäksi voisin keskittyä matikkaan paljon paremmin, jos reaaliin ei tarvitsisi panostaa.

ELI: Minulle ei ole vieläkään aivan selvää, onko reaali välttämättä pakollinen kauppikseen? Onko mahdollista, että saisin pisteitä seuraavanlaisesti:
Pitkä matematiikka, Äidinkieli, Pitkä oppimäärä: saksa, Muu oppimäärä: ruotsi, Muu oppimäärä: enkku.

Voinko siis pyrkiä vain kielillä ja matikalla kauppikseen ja ovatko mahdollisuutena kuitenkin ihan hyvät? Oletko kuullut kovin monista kauppikseen pyrkijöistä/pääsijöistä, joilla ei olisi ollut reaalia?

Kiitos!Kirjoittaja:

Abi

Hei!

Mukavaa kuulla, että sinulla on jo mielessäsi opiskelupaikka, johon haluaisit hakeutua lukion jälkeen! Kuten varmasti tiedätkin, kauppatieteellisen pääsykokeissa tehdään yhteisvalintaa, eli kauppatieteellisen alan yhteisvalintaan osallistuva hakija voi hakea enintään kolmeen yliopistoon. Hakija ilmoittaa yliopistot ensisijaisuusjärjestyksessä. Näihin yliopistoihin haetaan samalla pääsykokeella.

www.kauppatieteet.fi osoitteessa on koottu tietopaketti liittyen kauppatieteellisen alan yhteisvalintaan. Valintamenettelyä ja tämän jälkeen pisteytykset - otsikkoa klikkaamalla pääset tarkastelemaan, kuinka pisteitä ylioppilaskirjoitusten perusteella on annettu ainakin vuonna 2009. Taulukosta käy ilmi, että pisteitä annetaan viidestä kirjoitetusta aineesta. Huomioon otetaan äidinkielen ja matematiikan koe sekä kolme muuta parhaat pisteet antavaa koetta, joista kaksi voi olla reaaliaineen koetta. Reaaliaineen koe ei kuitenkaan ole pakollinen, vaan nämä äidinkielen ja pitkän matematiikan lisänä olevat kolme ainetta voivat aivan hyvin olla kieliä.

Olitkin itse jo tehnyt ehdotuksen, että saisit pisteitä seuraavanlaisesti: Pitkä matematiikka, Äidinkieli, Pitkä oppimäärä: saksa, Muu oppimäärä: ruotsi, Muu oppimäärä: englanti. Tämä onnistuu oikein hyvin. Pisteytysten kannalta ei ole väliä, mikä aine on kyseessä, vaan ratkaisevaa on, minkä arvosanan hakija on kirjoittanut. Tällöin onkin fiksumpaa panostaa kirjoituksissa reaaliaineen sijaan muihin aineisiin, jos ne tuntuvat ennemmin itselle sopivilta ja kiinnostavimmilta. On hienoa, että olet pohtinut tarkkaan itsellesi parhaiten sopivia kirjoitusvaihtoehtoja. Jos kuitenkin psykologia alkaisikin vielä kiinnostaa enemmän, älä anna kuulemiesi huhujen säikäyttää! Motivoituneisuudella ja hyvällä valmistautumisella voi psykologiasta selvitä siinä missä muistakin reaaliaineista.

En valitettavasti löytänyt tietoa siitä, kuinka moni kauppatieteelliseen pyrkijöistä on kirjoittanut jonkin reaaliaineen. Mutta kuten sanoin, tällä ei ole merkitystä ylioppilaskirjoituksista saatavien pisteiden kannalta, sillä reaaliaineen kirjoittamista ei vaadita, eikä siitä saa lisäpisteitä. Tarkistathan pisteytysmenettelyn kuitenkin vielä kaiken varalta vuoden 2010 osalta oppilaitosten hakuoppaiden ilmestyessä tämän vuoden loppuun mennessä.

Tsemppiä jäljellä oleviin kirjoituksiin ja kauppatieteellisen pääsykokeisiin niiden koittaessa!

Suvi Turunen
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Suvi Turunen

KIITOKSIA, vastauksesi auttoi paljon!!

Voisitko vielä vähän selvittää minulle, että onko Helsingin, Turun, Tampereen ja Vaasan kauppisten välillä mitään suuria eroja? En ole oikein saanut niiden kotisivuilta selvää, miten ne varsinaisesti toisistaan eroavat. Helsingin laittaisin joka tapauksessa ekaksi, mutta en oikein tiedä mitkä kaksi muuta kannattaisi valita... Yleisesti olen kuullut, että Helsinki ja Turku olisivat arvostetuimpia...?

Kirjoittaja:

Anonymous user

Morjesta! Pakko kommentoida... Kaikista paikoistahan sitä valmistuu ekonomiksi, joten työmarkkinat tietyssä mielessä arvostavat tutkintonimikettä riippumatta siitä, mistä valmistuu. Oma kokemus amk-puolelta on lähinnä se, että paljon enemmän merkitystä tulevan työllistymisen kannalta on sillä, missä on tehnyt harjoitteluita, ollut kesätöissä jne. Näin ollen mitä isompi kaupunki, sitä enemmän yleensä myös mahdollisuuksia yrityksissä ja organisaatioissa tehdä duunia.

Kirjoittaja:

Klaus

Hei!

Kuten Klaus olikin jo kommentoinut, kaikista näistä koulutuksista valmistut kauppatieteiden kanditaatiksi ja maisteriksi eli ekonomiksi. Eroavaisuudet tulevatkin lähinnä kurssien sisällöistä, opetusmentelmistä, sivuainemahdollisuuksista jne. Toki jokaisella yliopistolla on omat painopistealueensa, jotka tuovat oman lisänsä ja erilaisuutensa opiskeluun ja tutkimukseen. Painopistealueet löydät yleensä kotisivujen strategia-osiosta. Kauppatieteellinen on alana aina kansainvälinen, joten tämä korostuu kaikissa kauppatieteellisissä koulutuksissa. Sivuainevalinnoilla voit ohjata oman tutkintosi rakennetta ja luoda tutkinnostasi yksilöllisen. Joissakin kauppatieteellisissä sivuainevalintoja voidaan rajoittaa siinä mielessä, että niiden tulisi olla tutkinnon mukaisia, kun taas toisissa voit valita jokseenkin vapaasti itseäsi kiinnostavia sivuaineita ja näin muodostaa tutkinnostasi yksilöllisen. Kummassakin on puolensa, mutta tärkeintähän on se, että pääaineiden mukaan suoritettavat kandidaatin ja maisterin tutkinnot antavat saman kelpoisuuden jatkoa ajatellen. Sivuaineiden valintaan vaikuttaa osittain oppilaitoksen muu tarjonta, mutta aina on toki mahdollista opiskella sivuaineita myös muista yliopistoista JOO-opintojen (Joustava Opiskelu-Oikeus) kautta. Muistathan, että Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyvät 1.1.2010 Aalto-yliopistoksi, Turun yliopisto ja Turun kauppakorkeakoulu yhdistyvät myös vuoden vaihteessa Turun yliopistoksi. Nämä yhdistymiset tuova ehkä lisää sivuainemahdollisuuksia, joilla voi tehdä omanlaisensa tutkinnon.

Siihen on hankala sanoa mitään tyhjentävää, mitä oppilaitosta arvostettaisiin enemmän kuin toista. Helsingin kauppakorkeakoulu on Suomen vanhin (perustettu 1911) ja suurin kauppatieteellinen, joten sillä on pisimmät perinteet ja juuret kauppatieteiden opetukseen ja tutkimukseen. Turun kauppakorkeakoulu perustettiin 1950, Tampereen kauppatieteellinen tiedekunta 1965 ja Vaasan yliopisto 1966 (tuolloin oli nimeltään Vaasan kauppakorkeakoulu). Jos siis historiallisesti katsotaan taaksepäin niin kaikilla on kyllä jo vankat perinteet opetuksen ja tutkimuksen saralla. Mutta kuten Klaus jo kommentoi, työmarkkinat arvostavat nimikettä, jolla haet jotain työtä, sama oikeastaan siis mistä koulusta valmistut, koska kelpoisuutesi on sama. On toki työnantajia, joille voi olla merkitystä, mistä koulusta olet mahdollisesti valmistunut. Itse näkisin kuitenkin suurimpana mahdollisuutena vaikuttaa työllistymiseen juurikin noilla kesätöillä, harjoittelupaikoilla ja niissä luoduilla suhteilla. Suurissa kaupungeissa mahdollisuuksia voi olla enemmän näiden suhteen, mutta toisaalta suuret yritykset ovat levittäytyneet jo monelle paikkakunnalle Suomessa, enää ei tarvitse lähteä Helsinkiin saadakseen hyvää ja arvostettua työkokemusta.

Nyt siis vain pohtimaan itseäsi kiinnostavia oppilaitoksia. Kannattaa selata vaikka ihan opinto-oppaita ja katsella millaisia kursseja on missäkin oppilaitoksessa tarjolla, jos tuntuu, että se auttaisi eteenpäin. Tutustumisen arvoisia ovat myös opiskelijajärjestöjen kotisivut, onhan opiskelu paljon muutakin kuin kursseilla istumista ja tenttiin lukua. Opiskelukaupunkeihin tutustuminen voi tuoda myös uutta näkökulmaa asioihin. Lisäksi tietysti keskusteleminen sinulle
läheisten ihmisten kanssa saattaa auttaa päätöksenteossa. Sinulla on tässä kuitenkin vielä aikaa ennen kuin haut ensi keväänä alkavat. Toivotan oikein paljon tsemppiä valinnan tekemiseen!!

Syksyisin terveisin,

Päivi
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Päivi Sivonen

Onko mahdollisuuksia päästä kauppakorkeaan, jos ei ole kirjoittanut matikkaa ollenkaan? Eniten minua kiinnostaisi talouselämän viestinnän koulutusohjelma Helsingin kauppakorkeassa.

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Matematiikan kirjoittaminen ei ole edellytys kauppakorkeakouluun pääsemiselle, joten voit kyllä tulla valituksi, vaikka matematiikkaa et ylioppilaskirjoituksissa olekaan suorittanut. Kaiken tarvitsemasi tiedon kauppatieteellisen alan yhteisvalintaa silmällä pitäen (tähän yhteisvalintaan osallistuu siis myös Aalto-yliopiston (Helsingin) kauppakorkeakoulu). http://www.kauppa...eet.fi/ajankohtaista Kuten sivuilta käy ilmi, uusista opiskelijoista noin 60 prosenttia valitaan koulutukseen yhteisvalintapisteiden perusteella (valintakoe+yo-tutkintotodistus) sekä loput 40 prosenttia pelkän valintakoepistemäärän perusteella. Yhteisvalintakiintiössä yo-tutkintotodistuksesta pisteytetään myös matematiikan arvosana, joten luonnollisesti matematiikkaa kirjoittamattomat jäävät tältä osin pisteittä. Mikäli pisteet eivät sitten yhteisvalintakiintiössä valituksi tulemiseen syystä tai toisesta riittäisi, katsotaan riittävätkö pisteet sisäänpääsyyn koevalintakiintiössä. Näin ollen valintakokeeseen kannattaa siis panostaa erityisellä huolella! Huomaathan vielä, että poikkeuksen edellä todettuun tekevät ne hakukohteet, joissa yliopiston sisäisen hakukohteen valinnassa käytetään myös haastatteluja.

Kaiken tarvitsemasi tiedon hakuja silmällä pitäen löydät siis osoitteesta www.kauppatieteet.fi. Kannattaa tutustua ohjeistuksiin huolella ajan kanssa. Tsemppiä hakuun! :)

Ystävällisin terveisin,

Hanna
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Opiskelen lukion ensimmäisellä ja olen kiinnostunut yhteiskuntaopista. Eniten minua kiinnostaa taloustieto. Siksi haluaisinkin kysyä pääseekö Helsingin kauppakorkeaseen, jos ei kirjoitakkaan matematiikkaa? Olen menestynyt valtakunnallisissa taloustietokilpailuissa, voisiko tästä olla apua hakiessa?

Ajattelin kirjoittaa englannin (pitkä), yhteiskuntaopin, äidinkielen, ruotsin, venäjän (pitkä), ranskan ja/tai saksan. Mahdollisesti myös lyhyen matematiikan, jos siitä on todella apua. Ovatko kirjoitussuunnitelmat hyvät, jos pyrin kauppakorkeakouluun?

Kirjoittaja:

:)

Hei!

Hienoa, että olet jo tässä vaiheessa kiinnostunut jatko-opinnoista.

Helsingissä Aalto yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä.
http://www.hse.fi...dmission/bsc/common/

Aalto yliopisto on mukana kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa.
Yhteisvalinta oppaassa mainitaan, että mm. ylioppilastutkinnon suorittanut henkilö on kelpoinen hakemaan yhteishaussa.

Yhteishakuopas:
http://www.kauppa...ntaopas_2010_web.pdf

Pisteitä saa ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella. Arvosanoista huomioidaan äidinkielen ja matematiikan koe sekä kolme
muuta parhaat pisteet antavaa koetta. Huomioi kuitenkin, että yhteisvalintaopas on vuodelta 2010, joten pisteytykset saattavat
hieman muuttua. Pakko matematiikkaa ei ole kirjoittaa, mutta pisteitä sen kirjoittamisesta saa. Sen kirjoittaminen saattaa olla kannattavaa.


Pisteet muodostuvat yliopistojen ensisijaisuudesta, ylioppilaskokeiden arvosanoista sekä valintakoepisteistä. Taloustietokilpailussa menestymisestä ei suoranaisesti lisäpisteitä saa, mutta ne mitä sinulla aiheesta on saattavat auttaa pääsykokeissa menestymisessä.

Tsemppiä lukio-opintoihin ja tuleviin ylioppilaskirjoituksiin!

Jonna
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jonna Lahti

Hei!
Auttaako kielten määrät ja niiden osaamiset kauppakorkeakouluun pääsemiseen ja helpottuuko tämän kyseisen koulun jälkeen työn saaminen.
Jos esim. Venäjä on erinomainen , Eng on kiitettävä ja ruotsi hyvä.

Kirjoittaja:

Anonymous user

Hei!

Aion hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun International Business -linjalle. Olen nyt toisen vuosikurssin opiskelija, mutta pohdin, että mitkä aineet vaikuttavat eniten sisäänpääsyyn ja mitä niistä pitäisi saada tuloksia, että pääsisin todennäköisimmin sisään? Kirjoitan ensi syksynä ja keväänä äidinkielen (suomen), englannin, pitkän matematiikan, yhteiskuntaopin, ruotsin (lyhyt oppimäärä) sekä espanja (lukiossa aloitettu).

Olen myöskin tutkinut Helsingin kauppakorkean nettisivuja, mutten oikein tajua, että millä keinoilla kouluun siis voi päästä sisään. Niitä on monia, vai olenko ymmärtänyt väärin? Ja mitkä ne keinot ovat?

Tuossa yllä onkin kerrottu jostain mitkä aineet vaikuttavat, mutta ovatko aineet samat, jos hakee englannin kieliselle linjalle?

Ja mitä eroa on international business sekä international business communications linjalla? Mitkä ovat ne ammatit joista niistä valmistuu ja miten niiden työnkuvat eroavat toisistaan?

Kiitos etukäteen!!

Kirjoittaja:

huolestunut jatko-opiskelusta

Hei!

Heti aluksi pieni selvennys tuohon nimi-asiaan, eli Helsingin kauppakorkeakoulu on nykyisin Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan sivulla voit tutustua valintapisteiden kertymiseen (2011 valinta) http://www.kauppa...nettely/pisteitykset .

Kannattaa muistaa, että valinnassa otetaan opiskelijoita eri kiintiöistä: "Kuhunkin yliopistoon yhteisvalinnassa valittavista uusista opiskelijoista noin 60 prosenttia määräytyy yhteispistevalintapisteiden perusteella ja noin 40 prosenttia koepistevalintapisteiden perusteella." (Kauppatieteet.fi)

Kuten aiemmasta linkistä käy ilmi, niin valinnassa (2011 kevät) painottuvat äidinkielen ja matematiikan arvosanat, koska niistä saa enemmän pisteitä. Kokonaispisteet muodostuvat viiden kokeen perusteella:

"Huomioon otetaan äidinkielen ja matematiikan koe sekä kolme muuta parhaat pisteet antavaa koetta, joista kaksi voi olla reaaliaineen koetta." (Kauppatieteet.fi)

Reaaliaineista saa tällä hetkellä enemmän pisteitä, koska ne arvostellaan pitkän oppimäärän kokeiden mukaan, joten yhteiskuntaopin ja englannin kokeen arvosanat olisivat äidinkielen ja matematiikan jälkeen merkittävämpiä.

Hyvät arvosanat antavat paremmat mahdollisuudet sisäänpääsyyn, mutta eivät takaa automaattista opiskelupaikkaa. Valintakokeisiin valmistautuminen ja niissä menestyminen on tärkeää, joten kokeeseen kannattaa ehdottomasti panostaa.

Bachelor´s Degree Proagram in International Business - kandidaattiohjelma http://studies.aa...tional_business_bsc/ on englanninkielinen koulutus, johon on hieman erilainen valintaprosessi kuin suomenkielisiin koulutuksiin. Voit tutustua vuoden 2011 valintaperusteisiin koulutusohjelman valintaoppaan avulla: http://www.hse.fi...alintaopas_final.pdf

Vuoden 2011 valinnan pisteytyksessä korostuu äidinkielen ja matematiikan arvosanojen ohella, myös englannin arvosana ja riippuen valintaryhmästä, joka sinun tapauksessasi on 1 tai 2, voidaan valinnassa vaatia myös SAT-reasoning testin tulosta. Löydät lisätietoa tästä testistä Collegeboardin sivulta http://sat.colleg....com/about-tests/sat ja suomeksi SAYL:n (Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto) sivulta.

Mainitsemasi International Business Communication ohjelma on maisteriohjelma, eli hakukelpoisia ovat vähintään alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatti) suorittaneet hakijat. Ehkäpä tämä Aalto-yliopiston koulutusohjelmat esittelelvä sivu selventää tilannetta http://studies.aalto.fi/fi/programs/ .

Työllistymismahdollisuuksiin voisit saada hyödyllistä tietoa Ekonomit.net http://www.ekonom...rtal/fi/tyoelamasta/ sivulta, josta löytyy myös ohjeita hakemiseen ja vastauksia opiskeluunkiin liittyviin kysymyksiin.

Suosittelen varailemaan aikaa lukiosi opolle, jonka kanssa voitte yhdessä tarkastella erilaisia vaihtoehtoja ja pohtia tulevia valintojasi. Kannattaa myös muistaa päivittää omat tietosi valintaperusteista, kun haku on sinulle ajankohtainen.

Tsemppiä kevään viimeisiin opintoihin!

Janne
Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Janne Antikainen

Hei, voiko kauppakorkeakoullun päästä jos lukee lyhyttä matematiikkaa vai onko pitkä matematiikka pakollinen?

Kirjoittaja:

ceme

Hei Ceme,

hakemiseen liittyvää tietoa löydät osoitteesta www.kauppatieteet.fi. Osoitteesta löydät vuoden 2011 hakuoppaan. Oppaassa kerrotaan tarkoin se, miten ylioppilastodistus hakiessa pisteytetään. Oppaan tietojen perusteella myös lyhyellä matematiikalla voi hakea opiskelemaan kauppatieteitä ja myös lyhyestä matematiikasta saa haettaessa pisteitä.
Ylioppilastutkintotodistuksesta huomioidaan äidinkieli, matematiikka ja kolme muuta parhaan pisteet antavaa koetta.

Hakemiseen liittyvät tiedot voivat muuttua kevään 2012 hakuun menneessä, joten kannattaa katsoa päivitetyt tiedot ennen seuraavaa hakua.

Onnea hakuun!

Ystävällisin terveisin,
Sini
opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Sini

Hei!

Olen erittäin kiinnostunut opiskelusta kauppakorkeakoulussa. Haen todennäköisesti tulevana keväänä ensisijaisesti Turun kauppakorkeakouluun. Viime vuoden kirjat on jo hankittu, ja olen aloittanut niiden avulla jo tosissani kevään pääsykoetta varten lukemaan (tietysti kirjat menevät vaihtoon uusien, vuoden 2012 kirjojen ilmestyessä). Aloitan pian myös taloustieteen opinnot avoimessa yliopistossa, sekä hyvin todennäköisesti tulen menemään myös pitkälle valmennuskurssille helmikuun alussa.

Motivaatiota löytyy siis hurjasti, mutta ongelmani on kuitenkin seuraava: stressaan jatkuvasti, onko minulla mitään mahdollisuuksia päästä sisään kouluun. Olen koittanut ottaa selvää asiasta internetin keskustelupalstoilta; toiset kirjoittavat vain pääsykokeella olevan merkitystä, toiset painottavat yo-kirjoitusten tulosten olevan erittäin tärkeässä asemassa hakuprosessissa. Kirjoitukset menivät osaltani paljon huonommin kuin oletin: kirjoitin arvosanoin E (keskipitkä ruotsi), C (äidinkieli), C (pitkä englanti) sekä B (psykologia). Minulta löytyy kuitenkin valtavasti kiinnostusta, motivaatiota ja tahtoa opiskella kauppatieteitä koko seuraava vuosi pääsykokeita silmällä pitäen. Joten mitä luulet, onko minulla mitään mahdollisuuksia päästä sisään Turun kauppakorkeakouluun yo-tuloksistani huolimatta, vai joudunko heittämään hyvästit unelmalleni? Aion hakea toki muuallekin, mutta ehdottomasti Turun tahdon laittaa ykkösvaihtoehdokseni.

Suuret kiitokset jo etukäteen vastauksestasi!

Kirjoittaja:

jnniii

Moikka!

Motivaatiosi kauppatieteitä lukemaan todellakin näkyy viestistäsi! :) Olet valmistautumassa pääsykokeisin oikeastaan kaikilla mahdollisilla keinoilla. Uskon, että etenkin avoimen yliopiston opinnoista sekä vanhojen pääsykoekirjojen lukemista on suuri apu: alan sanasto, klassiset teoriat ja laskukaavat tulee tutuksi.

Oletko jo tutustunut Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnasta kertovaan sivustoon? Tässä on linkki sivuston sivulle, jossa on aiempien vuosien valintatilastoja. Voit katsella hakijoiden määriä sekä valittujen pisterajoja.

http://www.kauppatieteet.fi/tilastoja

Sivustolla kerrotaan, että hakijoita valitaan opiskelemaan 2 kiintiössä: noin 40 % pelkän valintakokeen ja 60 % valintakokeen+yo-pisteiden perusteella. Sivustolla ei kuitenkaan kerrota, otetaanko sinut huomioon molemmissa kiintiöissä vai pelkästään "valintakoe+yo-pisteet"-ryhmässä. Sen voit selvittää jo ennen uuden valintaoppaan ilmestymista suoraan Turun kauppakorkesta.

Kunhan kevään 2012 valintaopas ilmestyy tuonne samaiselle sivustolle, sinä voit laskea omat yo-pisteesi sieltä löytyvän taulukon avulla. Sivustolla kerrotaan, että samalla valintakokeella voit hakea kolmeen eri yliopistoon (yhteisvalintamenettelyssä mukana olevista yliopistoista). Se on sinun kannaltasi todella hyvä juttu. Kun panostat yhteen valintakokeeseen, saat mahdolllisuuden hakea kolmeen koulutusohjelmaan. Sivustolta löytyy myös vanhoja valintakokeita. Niihin kannattaa ehdottomasti tutustua, jotta tietää millä tavoin (kuinka pikkutarkasti) pääsykoekirjoja kannattaa lukea.

Et siis missään tapauksessa joudu heittämään hyvästejä unelmallesi! Päin vastoin, noin hyvällä valmistautumisella sinulla on todella hyvät mahdollisuudet saada unelmiesti opiskelupaikka. On myös hienoa, että olet valmis lähtemään toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, jos pisteesi ei riitä Turkuun. Ainahan kotikaupunkiin voi palata takaisin. :)

Nyt vain stressi pois ja keskitä energiasi avoimen opintoihin ja pääsykoekirjojen lukemiseen.

Mukavaa syksyä toivottelee,
Jutta

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Jutta Takalahti 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo