Virtuaaliopo on tauolla

Virtuaaliopo on tauolla. Tällä hetkellä kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Vanhojen kysymysten ja vastausten arkisto on käytössäsi.

Kiinteistövälittäjäksi

Viesti

Mihin täytyy hake jos haluaa päästä kiinteistönvalittäjäksi?

Hei!

Hienoa, että selvittelet ajoissa reittiä kiinteistövälittäjän töihin. Ammattinettiin on koottu tietopaketti koskien kiinteistöjen myynti- ja välitystyötä. Jos sivusto ei ole sinulle entuudestaan tuttu, voisit tutustua tietopakettiin. Tietopaketista käy ilmi, että kiinteistövälitysalan ammattitutkinto on mahdollista suorittaa näyttötutkintona.

Kiinteistöalan Koulutuskeskus (KIINKO) / Kiinteistöalan Koulutussäätiön Ammatillinen Oppilaitos tarjoaa kiinteistöalan koulutusta johtotehtävistä suoritustason tehtäviin. Tutkintoja ovat kiinteistöedustajan tutkinto (KED) ja Vuokravälittäjäntutkinto (VuT). Tästä pääset tutustumaan Kiinkon sivuihin ja tarkemmin kiinteistövälitysalan koulutukseen ja tutkintoihin.

Ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista suorittaa kiinteistövälittäjäkoe (LKV-koe), joka antaa vastaavan hoitajan erityispätevyyden. Sen järjestää Keskuskauppakamarin välittäjälautakunta. Ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus ja tutkinto (YKV) tarjoaa jatko-opintomahdollisuudet alan ammattilaisille, joilla on LKV-pätevyys sekä vankka kokemus alalta. Ed. Ammattinetin linkin koulutus- kohdasta näet myös muita mahdollisuuksia saada koulutusta kiinteistövälittäjän työhön.

Vuoden 2008 arvion mukaan noin kahdella kolmasosalla kiinteistönvälittäjistä on kaupan, liiketalouden ja hallinnon alan koulutus, noin puolella kaikista on toisen asteen tutkinto. LKV-pätevyys on 66 prosentilla ja LVV-pätevyys 13 prosentilla. Kiinteistövälittäjän töitä siis mahdollisesti pystyy tekemään ilman LKV-pätevyyttä, mutta tottakai kiinteistövälittäjäkokeen suorittaminen näyttää paremmalta esimerkiksi töitä haettaessa.

Mainitsit kysymyksessäsi yhteishaun. Kiinteistövälittäjän koulutukseen ei siis haettaisi yhteishaussa. Jos kuitenkin haluaisit hakea yhteishaussa ja opiskella jotakin laajempaa ennen kiinteistövälittäjäksi ryhtymistä, olisi esimerkiksi jo aiemmin mainitut kaupan, liiketalouden ja hallinnon alat hyviä vaihtoehtoja. Näihin koulutusvaihtoehtoihin pääse tutustumaan tästä

Jos haluaisit ryhtyä kiinteistövälittäjän töihin lähitulevaisuudessa, kehoittaisin sinua ottamaan yhteyttä suoraan kiinteistöalan koulutuskeskukseen . Heidän kanssaan voisit keskustella näyttötutkinnon suorittamisesta ja muusta asiaan liittyvästä.Löydätte varmasti hyvän reitin menetellä asiassa!

Hauskaa syksyn jatkoa,

Suvi Turunen

Opiskelupaikkaneuvoja

Kirjoittaja:

Vastauksesta oli hyötyä minulle
73
Bookmark and Share


Kommentit 
Etusivu Koulutus Opiskelijaelämä Pääsykoe Työpaikka & harjoittelu Ulkomaille Videot ja blogit Virtuaaliopo